Ciorba de vita

de Adinacarla in Ciorbe, 3 Noi 2010 | 7386 vizualizari

 

Am primit o bucata de carne si un os de la matusa mea si am decis sa fac o ciorba cu bors ( e prima data cand am folosit bors) fiind inspirata de o reteta citita intr-o revista

 

INGREDIENTE

  • Carne de vita si os
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 legatura leustean
  • 3 maini mazare
  • 3 linguri bors Magi
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vita:

Se fierbe carnea taiata cubulete si osul in 3-4 litri apa cu putina sare, adunand spuma care se formeaza. Se completeaza cu apa din cand in cand si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa o ora. Pentru a fi mai limpede supa obtinuta am scos toata carnea iar supa am strecurat-o. Am spalat oala si am pus supa din nou in ea si am continuat sa fac ciorba.

Se curata zarzavatul, se taie cuburi sau cum doreste fiecare, ceapa se taie marunt si se adauga totul in ciorba.

Dupa 20 de minute sa aduga cartofii taiti cuburi si mazarea. Se mai lasa sa fiarba 15minute pana cand cartofii sunt fierti.

Se pune apoi borsul si sare si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Dupa ce se opreste focul se pune leusteanul tocat.

TIPS-URI

1

Pentru a fi mai limpede supa obtinuta am scos toata carnea iar supa am strecurat-o. Am spalat oala si am pus supa din nou in ea si am continuat sa fac ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii