Legume la cuptor
Postat de: timea in Mancaruri de postCuratam si spalam pe rand toate legumele. Taiem gulia si zucchini felii si le punem pe fundul unei tavi taflonate. Morcovul si patrunjelul le taiem in 3-4 bucati. Ceapa o taiem in...Citeste continuarea
Lemon Curd
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-o craticioara pune ouale,zaharul si zaharul vanilat si bate-le bine cu un tel. Adauga zeama de lamaie si pune amestecul pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa. Ia de pe...Citeste continuarea
Lasagna cu peste
Postat de: adnia in LasagnaMod de preparare: In primul rand se incepe cu prepararea sosului rosu: se spala fileurile de peste, se taie cuburi si se pun in robotul de bucatarie, impreuna cu toate celelalte...Citeste continuarea
Legume cu Ceva Fin si gorgonzola...
Postat de: Valclaudia in SalateSpalam legumele (morcovul se curata de coaja), si le taiem dupa preferinta. (Eu am taiat morcovul cu cutitul de curatat legume). Le asezam pe farfurie, adaugam bucatele de gorgonzola picanta,...Citeste continuarea
Limonada cu limeta si menta
Postat de: tammar in BauturiStoarcem limetele si lamaia intr-un castron, e bine sa avem un sorcator de fructe ,daca nu , citricile se pot stoarce si cu ajutorul unei furculite. Este bine sa folosim si pulpa citricelor,...Citeste continuarea
Linguine cu sunca,usturoi si parmezan
Postat de: nadea68 in PasteAlegem pasta,eu am folosit pasta lunga,Linguine,un fel de spaghete. Punem o oala cu apa la fiert.cand da apa in clocot,punem sarea si pasta.Punem pasta lunga fara sa o rupem in doua :). In...Citeste continuarea
Langosi cu cartofi
Postat de: manu_ela in Aperitive / GarnituriCartoful se fierbe, se lasa la racit, apoi se da pe razatoare si Il amestecam cu restul ingredientelor. Aluatul trebuie framantat pana nu mai este lipicios, iar la urma adaugam uleiul si mai...Citeste continuarea
Lipie cu seminte de ovaz
Postat de: FlaviaD in PiineAm amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate...Citeste continuarea
Lasagna cu sos ragu si parmezan
Postat de: Lia1 in LasagnaSosul ragu se poate pregati si cu 2-3 zile inainte dupa reteta de aici: sos Ragu Se pastreaza la frigider si se incalzeste usor cand il folositi la lasagna. Sosul este suficient pentru 5...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriCartofii, morcovii se curata, se spala si se portioneaza. ceapa se curata, se spala si taie solzisori mai mari, usturoiul se iate feliute, dupa ce a fost curatat. Vanata se curata de coaja, se...Citeste continuarea
Legume coapte cu sos de usturoi si...
Postat de: Dya in Mancaruri de legumeFeliem legumele si le asezam in ordine, cate o felie, doua din fiecare. Le condimentam, le stropim cu ulei si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos. Cand le scoatem din cuptor presaram...Citeste continuarea
Lapte condensat
Postat de: Creatsa in DulciuriPunem intr-un blender apa clocotita,zaharul ,mierea si untul si mixam la viteza maxima pana se topeste zaharul.Adaugam laptele praf si vanilia si mixam pana devine fin si cremos(aprox. 1 min)...Citeste continuarea
Limonada cu pepene rosu
Postat de: Sim0naWorld in Sirop / CompotMai intai am pus apa si zaharul intr-un ibric pe foc mic pentru cateva minute, fara sa clocoteasca, ci doar sa se topeasca zaharul. Am lasat sa se racoreasca. Pepenele l-am...Citeste continuarea
Leustean pentru iarna
Postat de: babi5 in ConserveAm spalat frunzele de leustean, le-am scuturat bine de apa ,si le-am tocat maruntel ,maruntel apoi le-am asezat in cutiutele de plastic si fuguta in sertarul de la congelator .. O minune...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: madi_marin in LasagnaSe căleşte ceapa tocată mărunt în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă până aceasta îşi schimbă culoarea. Se adaugă şi legumele şi se pune apă. Se las să...Citeste continuarea
Lasagna cu orez si ananas
Postat de: xana in DulciuriOrezul se pune la fiert in apa(1 parte orez, 3 parti apa). Amidonul se dizolva in frisca lichida si se adauga orezului deja fiert, impreuna cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie rasa si...Citeste continuarea
Legume cu mozzarella la cuptor
Postat de: Cristi_Roman in Mancaruri de legumeAm feliat cele doua vinete (cam 1 cm grosime/felia), iar ciupercilor le-am taiat de tot codita inferioara, pentru a se putea rumeni uniform in tigaie. Am pus apoi la rumenit cateva minute...Citeste continuarea
Liptauer in frunze de andive cu...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriBranza de vaci se zdrobeste cu o furculita bine , se adauga smantana si branza sarata . Ardeiul se taie cubulete si se pune si el peste branza. Ceapa o razuim pe razatoarea mica . Mai...Citeste continuarea
Lasagna cu carne
Postat de: simona72 in LasagnaCeapa se spala si se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Carnea tocata se adauga peste ceapa si se caleste impreuna, amestecand intr-una in carne pana se desface si nu mai este...Citeste continuarea
Linte cu migdale si seminte de...
Postat de: Lia1 in Mancaruri de legume1.Lintea (150 g) spalata bine se pune la inmuiat intr-un castron cu apa (apa sa acopere cu de 4 ori mai mult volumul lintei) pt. cateva ore (sau peste noapte). La fel am procedat si cu migdalele...Citeste continuarea
Limonada cu menta
Postat de: FlaviaD in CocktailPentru aceasta limonada am stors zeama de la o lamaie mare si o limeta intr-un castron. Daca aveti in dotare un storcator pentru citrice cu atat mai bine, daca nu, citricele se pot stoarce foarte...Citeste continuarea
Legume la cuptor ( TURNUL BABEL )
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCuratam dovleacul si vanata , le taiem rondele si le punem putin cu sare. Pregatim o tava si punem putin ulei , si vom asambla totul astfel : o felie dovleac , una vanata , inca una de dovleac ....Citeste continuarea
Legume cu ciuperci si chorizo la wok
Postat de: xana in Mancaruri de legumeCeapa, usturoiul, ardelul, varza si chorizo se taie pestisori, ciupercile felii iar brocoli ii desprindem in buchetele. Daca aveti boabe de porumb si muguri de fasole din conserva, cum am avut eu,...Citeste continuarea
Lipii libaneze cu chimen
Postat de: gurita_ta2005 in PiineSe amesteca toate ingredientele,pana devine un aluat elastic. Se acopera cu un prosop si se lasa 30 minute la cald sa creasca. Pe masa de lucru se pune faina,se mai framanta putin aluatul si...Citeste continuarea
Limonada cu afine
Postat de: timea in BauturiFolosim un pahar de 500 ml. Spalam lamaile si una din ele o stoarcem bine iar cealalta o feliem. Afinele le pasam printr-o sita direct in pahar. Adaugam si mierea, turnam apa peste si...Citeste continuarea
Limonada cu sirop de rodii
Postat de: nilgun in CocktailLamaile se spala foarte bine si te taie in 4. Se pun intr-un vas. Peste se pune jumatatea de pahar de zahar, 4 pahare de apa rece si menta. Se blenduieste. Apoi se mai completeaza cu inca 2 pahare...Citeste continuarea
Lipii cu falafel si salsa de rosii
Postat de: Oana in Mancaruri de postSe prepara foarte repede si usor. Pentru falafel, se amesteca in robot toate ingredientele, pana se obtine o pasta. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de falafel. Se incinge o tigaie...Citeste continuarea
Limbi de pisica
Postat de: caroline in DulciuriZaharul impreuna cu untul se mixeaza pana ce devin o compozitie cremoasa. Apoi adaugam treptat faina. Separat batem albusurile spuma impreuna cu un varf de sare . Turnam albusurile peste...Citeste continuarea
Legume la cuptor gratinate
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10 minute.Se scot intr-un castron. Dovleceii ii curatam de...Citeste continuarea
Linte verde cu carne de porc
Postat de: papabundetot in PorcCarnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva...Citeste continuarea
Lemon Meringue Pie
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriSe prepara un blat din 6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, praful de copt, vanilia si esenta de lamaie. se separa albusurile de galbenusuri albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia...Citeste continuarea
Legume la cuptor
Postat de: deea2686 in Mancaruri de legumeSe curata legumele se spala si se taie dupa cum doriti(eu morcovii si dovleceii i-am taiat rondele iar celelalte betisoare,rosiile le-am lasat intregi) Am luat un vas de cuptor am pus...Citeste continuarea
Leustean in otet la borcan
Postat de: Valclaudia in ConserveSpalam frunzele de leustean, le curatam de pe codite si le asezam impreuna cu sarea si otetul in robot. Le tocam pana se maruntesc si obtinem un amestec care contine lichid cat sa acopere...Citeste continuarea
Lipii libaneze cu chimen
Postat de: Patricia_Iordache_79 in Aperitive / GarnituriAmestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas si acoperim cu un prosop curat. Lasam sa creasca minim 30 minute. Mai framantam putin, impartim...Citeste continuarea
Legume la cuptor cu branza si mezel
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeLegumele se spala si se curata. Se taie cartoful, morcovul si dovleacul rondele subtiri, ceapa cum o preferati sau daca nu va place o puteti lasa deoparte. Un vas de iena sau altceva...Citeste continuarea
Limonada cu parfum de trandafir
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in BauturiPreparare: 1. Se stoarce lamaia, apoi lime si se toarna zeama intr-un pahar. 2. Se adauga apa minerala carbogazoasa sau plata. 3. Se toarna apa de trandafir si pentru o aroma mai puternica,...Citeste continuarea
Lipii umplute
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriLipii Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline. Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe care l-am framantat cateva...Citeste continuarea
Lasagna cu branza
Postat de: sufletista in LasagnaSosul de rosii -adaugam uleiul in tigaie,adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin,adaugam usturoiul pisat si rosiile zdrobite,condimentam cu sare si piper dupa gust,lasam la foc mic...Citeste continuarea
Lipie Arabeasca (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana in PiinePuneti faina intr-un bol ,peste ea puneti sare,zahar,lapte praf,drojdie. Incepeti sa adaugati apa putin cate putin. Framantati pana se omogenizeaza aluatul Ungeti aluatul cu putin ulei de...Citeste continuarea
Lasagna de legume
Postat de: Alina26 in Mancaruri de legume1.Am spalat si am curatat legumele. -am taiat rosiile rondele subtiri circa 3-4mm si le-am presarat cu sare -am taiat vanata felii circa 3-4mm si am incins tigaia grill si le-am prajit,am...Citeste continuarea
Linguine cu creveti,dovlecel si...
Postat de: lilik in PasteIntai de toate puneti intr-o oala apa sarata la fiert pentru paste,dupa care spalati rosiile si le taiati in 4,spalati dovlecelul si il taiati fideluta,curatati usturoiul si spalati si...Citeste continuarea
Limonada
Postat de: diaconta in BauturiAm fiert apa cu zaharul,apoi am lasat sa se raceasca. Am stors sucul de la 2 lamâi,cea de-a treia am taiat-o felii. Peste siropul racit am pus sucul de lamâie,feliile de...Citeste continuarea
Lipie umpluta
Postat de: Dianaaa in Aperitive / GarnituriSe face aluatul, se lasa la odihna 30 de minute. Se fac 2 bilute si se intind foarte subtire. Se pun in tigaie pana se fac, iar apoi se aseaza pe o farfurie si deasupra lor un prosop usor...Citeste continuarea
Lipie cu branza si cartofi
Postat de: Emacristina in PiineFaina se pune intr-un bol ,se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare .Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa se dospeasca.Faina se...Citeste continuarea
Legume umplute
Postat de: ianculubita in Mancaruri cu carneIntr-un castron amestecam bine carnea tocata cu ceapa tocata marunt,mararul si patrunjel de asemenea,sare,piper,putin cimbru uscat,orezul spalat,2linguri de bulion si 1lingurita zahar; dupa ce...Citeste continuarea
Limonada cu ghimbir
Postat de: rodicamaria in BauturiGhimbirul se curata de coaja,se spala cu apa rece si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca apoi cu 1/2 litri apa si se da fiert. se lasa sa dea 2-3 clocote, se da oala deoparte si se...Citeste continuarea
Limonada cu miere, ghimbir si...
Postat de: amalia01 in Bauturi- storci zeama de lamaie si o lasi la rece; - storci miezul de pepene verde,pana obtii 500 mll de suc - curata radacina de ghimbir de coaja, apoi feliaza ghimbirul in bucati de 0,5 cm; -...Citeste continuarea
Limba de Porc cu masline
Postat de: nico15 in PorcSe pune apa sa fiarba, se va adauga limba de porc si restul ingredientelor, se pune capacul si se lasa sa fiarba bine, pentru a putea indeparta partea tare de deasupra. Incercam sa vedem daca s-a...Citeste continuarea
Lichior de capsuni
Postat de: antici_gabytza in BauturiSpalam capsunile si le dam codita jos. Asezam jumatate din capsuni intr-un borcan de 3 l apoi cateva fire de menta si deasupra coaja de la lamaie. Adaugam restul de capsuni, menta si deasupra...Citeste continuarea
Lichior de mentă
Postat de: panacris in BauturiFrunzele de mentă se spală, se întroduc într-un recipient de sticlă, se adaugă palinca, se închide ermetic și se lasă la macerat, la soare cca. 2 săptămâni. Se face...Citeste continuarea