Langosi cu cartofi

de manu_ela in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2013 | 11086 vizualizari

 

Iata o reteta foarte apreciata de familia mea.

 

INGREDIENTE

  • un cartof
  • 400 gr. faina
  • un ou
  • o lingura zahar
  • 20 gr. drojdie
  • 200 ml lapte
  • o lingura ulei
  • sare
  • Umplutura:
  • o ceapa
  • un ardei mic
  • 150 gr. salam
  • branza de vaca
  • sare
  • piper
  • o crenguta de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu cartofi:

Cartoful se fierbe, se lasa la racit, apoi se da pe razatoare si Il amestecam cu restul ingredientelor. Aluatul trebuie framantat pana nu mai este lipicios, iar la urma adaugam uleiul si mai framantam un pic. Se lasa la dospit aproximativ 30 de minute. Se rup bucati din aluat si se pune umplutura. Punem uleiul la incins si prajim fiecare langosa.

Pentru umplutura se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei impreuna cu crenguta de cimbru. Se adauga salamul taiat bucatele, si dupa ce se raceste putin se adauga si branza de vaca. Se condimenteaza dupa gust.

TIPS-URI

1

Pentru umplutura se poate folosi telemea rasa, sunca, cascaval, crema de ciocolata.

2

Eu am folosi uleiul pentru a le intinde pe blat in loc de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi