A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Clatita din faina de naut cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros. Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline. Intr-un bol, se...Citeste continuarea

Cordon bleu

Postat de: AdrianUdrea in Pui

Se fileteaza pieptul de pui frumos. Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare. Presam bucatile de pui usor...Citeste continuarea

Ciorba radauteana de rata si pui

Postat de: ladydi in Ciorbe

Spalam rata si pieptul de pui si le punem la fiert. Spumuim din cand in cand. Curatam telina,morcovul si ceapa. Taiem morcovul si telina bucati, iar ceapa o lasam intreaga. Dupa ce nu mai iese...Citeste continuarea

Ciorba de manzat cu maghiran

Postat de: katty in Ciorbe

Carnea de manzat o punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem pana carnea se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat rondele,...Citeste continuarea

Ciuperci umplute, reteta de post

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Ciupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece. Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu sos de rosii

Postat de: susu in Peste

Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul...Citeste continuarea

Chiftele in sos aromat de rosii si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se toaca usturoiul marunt. Se taie varza julienne. Intr-un bol, se amesteca carnea tocata cu usturoiul, ghimbirul, mixul de semintele de fenicul, chili si scortisoara, sare si piper. Cu mainile...Citeste continuarea

Chifle cu branza de burduf si masline

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: dantes in Porc

Creierul se lasa in apa rece circa o ora, apoi se curata si se taie marunt. Spalam ciupercile, le rupem coditele pe care le taiem marunt. Calim ceapa in ulei, adaugam coditele taiate de la...Citeste continuarea

Colțunasi de post, cu magiun

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Făina cernută și aerată se amestecă bine cu grisul și sarea, după care se adaugă apa caldă  puțin câte puțin și se frământă, până ce rezultă un aluat...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu carne amestec

Postat de: abetina in Ciorbe

Se fierb oasele, se scot, se strecoara supa si se adauga radacinoasele taiate cubulete mici, mixul de gogosari, se lasa sa fiarba cam 10 minute la foc potrivit.   Intr-un vas se pune...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se...Citeste continuarea

Chiftele cu dovlecei si unt de crab

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se curata de coaja legumele si se spală. Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs....Citeste continuarea

Colac cu mac

Postat de: licurici_lra in Piine

Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca. Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul...Citeste continuarea

Cartofi in 3 culori

Postat de: Bucataras in

Imparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei...Citeste continuarea

Ciorba cu mugur de vitel

Postat de: Ksenya in Ciorbe

    Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape Puneti la foc si completati cu apa Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de...Citeste continuarea

Crema de avocado

Postat de: Studenta_la_cratita in Clasice

Se taie avocado in doua, se scoate samburele si se desprinde de pe coaja cu o lingura. Se pune in blender. Se adauga cateii de usturoi curatati si sucul de lamaie. Se blenduieste pana se obtine o...Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu spanac si...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul. Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul....Citeste continuarea

Ciorba din piept de gaina cu orez...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca cu cateva degete, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana  zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe,...Citeste continuarea

Cornulete fragede - Reteta...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa de post Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am...Citeste continuarea

Coaste lipicioase la cuptor

Postat de: eumimi in Porc

Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: vasimur in Ciorbe

Curățarea și „tranșarea” puiului: Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carne tocata

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.  Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine,...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: sufletista in Peste

Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de...

Postat de: Cristina82 in Supe/Ciorbe

Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare. Curatam si spalam foarte bine ceapa, morcovul si pastarnacul, apoi le punem la fiert impreuna cu apa. In timp ce fierbe apa si legumele preparam...Citeste continuarea

Cartofi la tigaie si ardei murați,...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până...Citeste continuarea

Carnati in sos de ceapa si ardei

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi. Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu legume

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic. Ardeiul se spala, se...Citeste continuarea

Ciorba de gaina cu varza

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam carnea bine, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pana se obtine o zeama limpede si carnea este fiarta de jumatate. Adaugam morcovul taiat...Citeste continuarea

Ciorba de porc

Postat de: eumimi in Ciorbe

Taiem ceapa julienne si morcovul rondele sau cuburi. Le punem la fiert, iar dupa 10 minute, adaugam carnea taiata cuburi potrivite. Lasam 20-25 de minute la fiert, dupa care adaugam cartofii...Citeste continuarea

Covrigi cu mac

Postat de: mirela0911 in Piine

Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune 100 ml lapte caldut, se amesteca cu zaharul si cele 2 lg faina apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume si iaurt

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile, apoi adaugam legumele. Amestecam ocazional pana...Citeste continuarea

Coliva de grau

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Cum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu conopida si broccoli

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Se spala osul cu carne bine. Eu il tin si in apa rece o ora sau doua pentru ca sa se traga sangele din ele. Opariti timp de 5 minute in apa clocotita osul de porc si aruncati...Citeste continuarea

Chifle cu scortisoara

Postat de: miha in Piine

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In...Citeste continuarea

Cartofi in sos de iaurt si...

Postat de: Cristina82 in Mancaruri cu carne

Cartofii si carnaciorii Curatam cartofii, ii spalam foarte bine, apoi ii taiem in cubulete mai mari. (veti vedea in imaginile de mai jos cum am taiat eu cartofii.) Intr-o oala punem apa,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt. Morcovul si pastarnacul le tăiem cubulete. Cartofii ii tăiem cuburi mai mari. Punem legumele la fiert, in...Citeste continuarea

Chiftelute din carne cu ceapa verde...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Porc

Fierbem cartofii. Amestecam carnea cu ouale, firele de ceapa verde tocate, mirodeniile, cartofii zdrobiti si cascavalul ras. Am folosit de la ceapa numai partea verde. Formam bilute si le...Citeste continuarea

Cartofi acordeon cu cascaval

Postat de: Cristina82 in Mancaruri de legume

Pentru inceput spalam foarte bine cartofii, nu ii decojim, cate un cartof il punem intre 2 linguri de lemn, apoi taiem felii cat sa ramana netaiat la fundul cartofului si sa nu se desprinda...Citeste continuarea

Colacei de post cu fulgi de cartofi

Postat de: Valclaudia in Piine

Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: CristinaTudor67 in Ciorbe

Se spala fasolea, se oparește in 2 ape, se lasă sa fiarbă 50 minute, se adauga ceapa, ardeiul si morcovul. Între timp se caleste ceapa cu bulionul si se adauga in ciorbița . Se...Citeste continuarea

Canellonni din carne de pui

Postat de: momo121 in Cannelloni

Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, iar cand s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate marunt, amestecam usor cateva minute, dupa care punem si pieptul de pui tocat, (eu l-am...Citeste continuarea

Cocktail Vis de primavara

Postat de: Veronica22 in Cocktail

 In fiecare pahar vom pune cuburile de gheata peste care turnam romul, sucul de lamaie, siropul de menta si completam cu sampanie. Decoram cu frunzulite de menta. Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: CristinaTudor67 in Porc

Se toaca carnea, se adaugă usturoiul pisat, condimentele si se amesteca bine pana ce se omogenizează compoziția. Se introduce compoziția pe intestine cu ajutorul mașinii de tocat, se...Citeste continuarea

Chiftele cu spanac si naut

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Scurgem nautul de zeama, il trecem pe sub un jet de apa rece. Il pisam cu blenderul, adaugam spanacul tocat (eu am avut de la congelator), patrunjelul tocat, usturoiul pisat, ceapa data prin...Citeste continuarea

Ciolan de porc afumat cu cartofi,...

Postat de: autodiag in Porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele. Intr-o tava se pun cartofii si...Citeste continuarea

Cod a la grec

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Bucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Se pregateste si sosul a la...Citeste continuarea

Chefal cu usturoi si rozmarin

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala in cateva ape, dupa care se usuca. Se umplu pestii cu usturoi tocat marunt si rozmarin. Se ung pestii cu ulei de masline. Se...Citeste continuarea

Ciupercute la cuptor

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

   Se unge tava cu ulei.    Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt.    Se taie in rondele mici carnatul si pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]