Punem orezul la fiert in apa cu putina sare.
Dupa ce a fiert il rasturnam pe un fund de lemn si il lasam la racit, pt al putea manevra cum trebuie.
Facem un amestec din galbenusul de ou si iaurtul.
Dupa ce s-a racit orezul formam bilute si le dam prin acest amestec, dupa care prin...
Punem orezul la fiert in apa cat sa-l acopere, daca mai trebuie completam pana fierbe.
Dupa ce a fiert punem masurile de lapte, zaharul, sucul si coaja rasa de la portocala si mai lasam cateva minute.
Dupa care punem orezul in forme si dam la cuptor pt cateva minute.
Dupa ce le...
Spalam carnea, o taiem felii ca pt snitele, o batem putin si punem feliute de cascaval si ceapa verde si rulam cu grija.
Rulourile le prindem cu scobitori si le punem la prajit in ulei incins.
Dupa ce le-am prajit le scoatem si le dam deoparte.
Intre timp amestecam albusul de ou ( am pus...
Spalam cartofii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-un vas de yena, peste care vom pue carnea taiata bucati mici, ar peste ea ceapa si ardeiul, stopim cu ulei si pnem o cana de apa in care am dizolvat o lingurita de sare, condimentam cu piper si boia deasupra si dam la cuptor pt cca 1 ora....
Se prajesc carnatii si costita in ulei.
Intre timp intr-o tigaie vom pune 70 ml ulei de masline si calim cus-cusul in el, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte peste el, condimentam si lasam sa fiarba.
Dupa ce a scazut apa si a fiert punem deasupra cascaval ras.
Servim alaturi de...
Pt inceput batem frisca in care punem 1/2 intaritor pt frisca si o dam la rece.
Intre timp dam piscoturile prin zeama de la compot si formam un strat din ele peste care punem fineti, bucatele de ananas si un strat de frisca, apoi un alt strat de piscoturi inmuiate in compot si repetam aceiasi...
Fierbem pulpele de pui, spumam de cate ori este nevoie, apa nu o aruncam si facem o supa din ea.
Intr-o alta oala fierbem cartofii in coaja.
Dupa ce au fiert carnea si cartofii, carnea o dam jos de pe os, cartofii ii pasam cu furculita si le amestecam cu celelalte legume pe care le-am fiert...
Carnea se spala si se pune intr-o oala in apa cu sare.
Se lasa sa dea cateva clocote, iar apoi se scoate, supa se strecoara,carnea se spala si se pune din nou la fiert, astfel ciorba va iesi limpede.
Se aduga si legumele.
Se lasa sa fiarba la foc mic cam 1 ora, pana cand carnea si legumele...
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata in tava si dam la cuptor pt cca 30...
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina si cacaoa si mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata in forme mici, dupa care punem in...
Pt blat:
Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete.
Formam de bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute. ( eu...
Ouale impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.
Apoi se intinde o foaie subtire, se presara faina deasupra, se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.
Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi.
Se...
Pregatim blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata...
Spalam si curatam ficateii de pielite, dupa care ii punem la scurs.
Intre timp tocam ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit in putin ulei.
Dupa ce s-au calit, adaugam si ficatelul, lasam putin la innabusit, dupa care vom pune apa cat sa-i acopere.
Lasam sa fiarba pana scade apa si...
Taiem legumele si le punem la fiert.
Intre timp formam perisoarele din pieptul de pui, taiat marunt marunt, galbenusul de ou, feliile de paine pe care le-am inmuiat in apa si orez.
Dupa ce s-au inmuiat legumele, cu mana uda, formam bilute mici si le punem cu grija in oala, mai lasam cateva...
Se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel:
Calim ceapa in putin ulei de masline, dupa care punem si ciupercile taiate marunt si le lasam pana se inmoaie si scade apa pe care si-o lasa ele, luam vasul de pe fos si lasam sa se racoreasca, dupa ce s-a racorit...
Spalam bine pulpele si le crestam din loc in loc.
Facem urmatorul amestec: cafeaua se amesteca cu piperul, sarea, pulpele se tin la macerat in acest amestec circa 2 ore dupa care in fiecare crestatura se aseaza cate o boaba de strugure (se poate folosi mere, portocale, mandarine).
Se aseaza...
Dupa ce am tinut carnea la marinat, o condimentam si o punem intr-o tigaie cu putin ulei si apa, peste care vom punem un capac ( la final apa se va evapora si va ramane uleiul care o va fragezii si rumeni).
Dupa ce am intors carnea pe ambele parti stingem cu vin si mai lasam pana scade....
Spalam si curatam ficatelul de pielite, apoi il punem la fiert.
Intre timp intr-o alta oala vom pune si orezul la fiert in mai multa apa.
Taiem ceapa marunt, dam morcuvul si pastarnacul pe razatoare, ardeiul il traiem cubulete mici si le punem pe toate peste orez, lasam sa fiarba impreuna, nu...
Se curata si spala legumele dupa preferinta.
Intr-o oala punem uleiul la incins, dupa care vom pune ceapa si usuroiul la calit, nu le lasam f mult, doar cat sa se inmoaie, apoi adaugam morcovul, lasam putin la inabusit, dupa care vom adauga toate legumele, mai putin dovlecelul si punga de...
Asezam sarea in strat gros, intr-o tava, iar deasupra punem pulpele curatate , spalate, uscate si condimentate cu piper si boiaua iute.
Sare nu se pune deoarece, isi iau ele cat trebuie.
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Ungem o tava cu putin unt.
Tapetam toata suprafata tavii cu feliile de paine.
Topim untul si vom unge toate feliile de paine cu el.
Punem tava in cuptorul incalzit, la foc mare, timp de 10 min.
Intre timp pregatim toping-ul:
Taiem feliile de pastrama pe jumatate, ardeii feliute,...
Punem o oala cu apa si putina sare pe foc, apoi punem ceapa, morcovul, pastarnacul si lasam pana se inmoaie toate, dupa care vom pune si salata taiata fasii, nu foarte lungi si jumatate de legatura de marar
Intre timp pregatim omleta din ou si sunculita.
Taiem omleta fasii si o punem si pe...
Spalam dovleceii, ii taiem pe jumatate, ii scobim
Tocam marunt carnea impreuna cu ceapa, ardeiul, rosia si verdeata, apoi le amestecam pe toate cu galbenusul de ou si orezul.
umplem dovleceii cu aceasta compozitie si ii punem intr-o craticioara cu apa, cat sa-i acopere si ii punem pe...
taiem carnaciorul si il punem la prajit in putin ulei, intre timp taiem ceapa marunt, ardeiul si rosia.
dupa ce s-a prajit carnaciorul, punem ceapa peste si lasam la calt, apoi adaugam si ardeiul si rosia si lasam pana se inmoaie.
la sfarsit punem fasolea din conserva, condimentam dupa gust...
crestam crenvustii pe mijloc, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar in crestatura punem putina smantana, branza topita, cascaval si pastrama.
dam la cuptor pt cca 10 min, pana se topeste cascavalul.
spalam bine pulpele si le lasam la marinat in lapte cca 2 ore.
dam la frigider si asteptam cuminti sa treaca cele 2 ore.
apoi punem untul topit intr-un vas termorezistent, condimentam pulpele si le punem in vas, peste ele adaugam laptele si dam la cuptor pt cca 30-40 min, le intoarcem la...
Ungem o tava cu putin ulei.
Intr-un bol, punem laptele si trecem feliile de paine prin el si tapetam toata suprafata tavii cu ele.
In restul de lapte, adaugam 2 oua , batem bine si turnam compozitia peste feliile din tava.
Punem tava in cuptorul incalzit, la foc mare, timp de 10 min,...
pt inceput pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o dam la racit.
intre timp inmuiem piscoturile in putin lapte si le punem sub forma de blat, dupa care le acoperim cu cateva linguri de nutella, peste care punem capsuni taiate felii, apoi peste capsuni punem jumatate...
spalam bine cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa.
dupa ce au fiert ii pasam, adaugam untul, branzica si lapticul dizolvat in putina apa calduta, amestecam bine pana se omogenizeaza piureul.
este f gustos.
Orez pane - pt bebelusi
Punem orezul la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert il rasturnam pe un fund de lemn si il lasam la racit, pt al putea manevra cum trebuie. Facem un amestec din galbenusul de ou si iaurtul. Dupa ce s-a racit orezul formam bilute si le dam prin acest amestec, dupa care prin...
Budinca de orez cu portocale- pt bebelusi
Punem orezul la fiert in apa cat sa-l acopere, daca mai trebuie completam pana fierbe. Dupa ce a fiert punem masurile de lapte, zaharul, sucul si coaja rasa de la portocala si mai lasam cateva minute. Dupa care punem orezul in forme si dam la cuptor pt cateva minute. Dupa ce le...
Rulouri din pulpa de porc umplute cu cascaval si ceapa verde
Spalam carnea, o taiem felii ca pt snitele, o batem putin si punem feliute de cascaval si ceapa verde si rulam cu grija. Rulourile le prindem cu scobitori si le punem la prajit in ulei incins. Dupa ce le-am prajit le scoatem si le dam deoparte. Intre timp amestecam albusul de ou ( am pus...
Friptura de porc la tava cu cartofi, ceapa verde si ardei copt
Spalam cartofii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-un vas de yena, peste care vom pue carnea taiata bucati mici, ar peste ea ceapa si ardeiul, stopim cu ulei si pnem o cana de apa in care am dizolvat o lingurita de sare, condimentam cu piper si boia deasupra si dam la cuptor pt cca 1 ora....
cus - cus si afumatura cu salata de ardei copti
Se prajesc carnatii si costita in ulei. Intre timp intr-o tigaie vom pune 70 ml ulei de masline si calim cus-cusul in el, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte peste el, condimentam si lasam sa fiarba. Dupa ce a scazut apa si a fiert punem deasupra cascaval ras. Servim alaturi de...
Tort rapid cu piscoturi
Pt inceput batem frisca in care punem 1/2 intaritor pt frisca si o dam la rece. Intre timp dam piscoturile prin zeama de la compot si formam un strat din ele peste care punem fineti, bucatele de ananas si un strat de frisca, apoi un alt strat de piscoturi inmuiate in compot si repetam aceiasi...
Budinca de legume si pui
Fierbem pulpele de pui, spumam de cate ori este nevoie, apa nu o aruncam si facem o supa din ea. Intr-o alta oala fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert carnea si cartofii, carnea o dam jos de pe os, cartofii ii pasam cu furculita si le amestecam cu celelalte legume pe care le-am fiert...
Ciorba radauteana
Carnea se spala si se pune intr-o oala in apa cu sare. Se lasa sa dea cateva clocote, iar apoi se scoate, supa se strecoara,carnea se spala si se pune din nou la fiert, astfel ciorba va iesi limpede. Se aduga si legumele. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 1 ora, pana cand carnea si legumele...
Inimioara cu ananas
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata in tava si dam la cuptor pt cca 30...
Cosulete cu alune si nuca de cocos
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina si cacaoa si mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata in forme mici, dupa care punem in...
Pizza cu aluat subtire
Pt blat: Punem intr-un castron faina, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider), amestecam toate ingredientele pana se formeaza un aluat care sa nu se lieasca de degete. Formam de bila, o invelim in folie alimentara si o dam la rece pentru cel putin 30 de minute. ( eu...
Ciorba de gaina cu taitei de casa
Ouale impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine. Apoi se intinde o foaie subtire, se presara faina deasupra, se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra. Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi. Se...
Prajitura " sunt cu ochii pe tine"
Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si praful de copt, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata...
Cuib de mamaliga cu ficatel in sos
Spalam si curatam ficateii de pielite, dupa care ii punem la scurs. Intre timp tocam ceapa si ardeiul marunt si le punem la calit in putin ulei. Dupa ce s-au calit, adaugam si ficatelul, lasam putin la innabusit, dupa care vom pune apa cat sa-i acopere. Lasam sa fiarba pana scade apa si...
Ciorba de perisoare pt bebelusi
Taiem legumele si le punem la fiert. Intre timp formam perisoarele din pieptul de pui, taiat marunt marunt, galbenusul de ou, feliile de paine pe care le-am inmuiat in apa si orez. Dupa ce s-au inmuiat legumele, cu mana uda, formam bilute mici si le punem cu grija in oala, mai lasam cateva...
Placinta cu ciuperci
Se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel: Calim ceapa in putin ulei de masline, dupa care punem si ciupercile taiate marunt si le lasam pana se inmoaie si scade apa pe care si-o lasa ele, luam vasul de pe fos si lasam sa se racoreasca, dupa ce s-a racorit...
Pulpe cu struguri si cafea
Spalam bine pulpele si le crestam din loc in loc. Facem urmatorul amestec: cafeaua se amesteca cu piperul, sarea, pulpele se tin la macerat in acest amestec circa 2 ore dupa care in fiecare crestatura se aseaza cate o boaba de strugure (se poate folosi mere, portocale, mandarine). Se aseaza...
Friptura frageda de proc
Dupa ce am tinut carnea la marinat, o condimentam si o punem intr-o tigaie cu putin ulei si apa, peste care vom punem un capac ( la final apa se va evapora si va ramane uleiul care o va fragezii si rumeni). Dupa ce am intors carnea pe ambele parti stingem cu vin si mai lasam pana scade....
Orez cu ficatel la cuptor- pt bebelusi
Spalam si curatam ficatelul de pielite, apoi il punem la fiert. Intre timp intr-o alta oala vom pune si orezul la fiert in mai multa apa. Taiem ceapa marunt, dam morcuvul si pastarnacul pe razatoare, ardeiul il traiem cubulete mici si le punem pe toate peste orez, lasam sa fiarba impreuna, nu...
Ghiveci de legume
Se curata si spala legumele dupa preferinta. Intr-o oala punem uleiul la incins, dupa care vom pune ceapa si usuroiul la calit, nu le lasam f mult, doar cat sa se inmoaie, apoi adaugam morcovul, lasam putin la inabusit, dupa care vom adauga toate legumele, mai putin dovlecelul si punga de...
Pulpe picante pe pat de sare
Asezam sarea in strat gros, intr-o tava, iar deasupra punem pulpele curatate , spalate, uscate si condimentate cu piper si boiaua iute. Sare nu se pune deoarece, isi iau ele cat trebuie. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Pizza din felii de paine (2)
Ungem o tava cu putin unt. Tapetam toata suprafata tavii cu feliile de paine. Topim untul si vom unge toate feliile de paine cu el. Punem tava in cuptorul incalzit, la foc mare, timp de 10 min. Intre timp pregatim toping-ul: Taiem feliile de pastrama pe jumatate, ardeii feliute,...
Ciorba de salata verde cu omleta
Punem o oala cu apa si putina sare pe foc, apoi punem ceapa, morcovul, pastarnacul si lasam pana se inmoaie toate, dupa care vom pune si salata taiata fasii, nu foarte lungi si jumatate de legatura de marar Intre timp pregatim omleta din ou si sunculita. Taiem omleta fasii si o punem si pe...
dovlecei umpluti pt bebelusi
Spalam dovleceii, ii taiem pe jumatate, ii scobim Tocam marunt carnea impreuna cu ceapa, ardeiul, rosia si verdeata, apoi le amestecam pe toate cu galbenusul de ou si orezul. umplem dovleceii cu aceasta compozitie si ii punem intr-o craticioara cu apa, cat sa-i acopere si ii punem pe...
fasole scazuta cu carnaciori
taiem carnaciorul si il punem la prajit in putin ulei, intre timp taiem ceapa marunt, ardeiul si rosia. dupa ce s-a prajit carnaciorul, punem ceapa peste si lasam la calt, apoi adaugam si ardeiul si rosia si lasam pana se inmoaie. la sfarsit punem fasolea din conserva, condimentam dupa gust...
Crenvusti umpluti
crestam crenvustii pe mijloc, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar in crestatura punem putina smantana, branza topita, cascaval si pastrama. dam la cuptor pt cca 10 min, pana se topeste cascavalul.
Pulpe de pui in lapte
spalam bine pulpele si le lasam la marinat in lapte cca 2 ore. dam la frigider si asteptam cuminti sa treaca cele 2 ore. apoi punem untul topit intr-un vas termorezistent, condimentam pulpele si le punem in vas, peste ele adaugam laptele si dam la cuptor pt cca 30-40 min, le intoarcem la...
Pizza din felii de paine
Ungem o tava cu putin ulei. Intr-un bol, punem laptele si trecem feliile de paine prin el si tapetam toata suprafata tavii cu ele. In restul de lapte, adaugam 2 oua , batem bine si turnam compozitia peste feliile din tava. Punem tava in cuptorul incalzit, la foc mare, timp de 10 min,...
Deliciu cu capsuni si struguri
pt inceput pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o dam la racit. intre timp inmuiem piscoturile in putin lapte si le punem sub forma de blat, dupa care le acoperim cu cateva linguri de nutella, peste care punem capsuni taiate felii, apoi peste capsuni punem jumatate...
Piure de cartofi cu branza slaba de vaca pt bebelusi
spalam bine cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa. dupa ce au fiert ii pasam, adaugam untul, branzica si lapticul dizolvat in putina apa calduta, amestecam bine pana se omogenizeaza piureul. este f gustos.