Pentru foi am frecat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am dat la rece pentru 30 minute.
Am impartit aluatul in patru parti egale si am...
Cum se prepara Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos
Am pus drojdia intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat.
Am adaugat laptele caldut si putina faina cat sa rezulte o maia de consistenta unei smantani.
Am acoperit bolul cu...
Pentru aluat, am frecat ouale cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei, am adaugat uleiul, apa minerala in care am stins bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat care a iesit nu prea tare, tocmai bun...
Eu am facut-o in tava de 30/40 cm si nu a iesit prea inalta. prietena mea a facut-o intr-o tava mai mica.
Am inceput prin a face o maia din drojdie, lapte caldut, 2 linguri zahar si 4 linguri faina. Deci, am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat laptele caldut si apoi faina....
Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu 6 linguri de zahar, cacaoa, 150 gr de unt si laptele si le-am fiert pe baie de aburi pana s-au ingrosat putin ca o smantana. Am dat deoparte sa se raceasca. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am...
Am inceput prin a rade coaja celor doua lamai pe razatoarea mica. Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat un picut de sare, pentru accentuarea gustului, apoi am pus zeama de la cele doua lamai si coaja rasa si cele doua linguri de amidon. Am omogenizat bine si am fiert pe baie de abur pana s-a...
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul, fara sa mai batem, doar amestecam usor. Picuram uleiul cate putin si incorporam , apoi punem incet smantana si faina in ploaie amestecata cu...
Am pus laptele la incalzit, iar drojdia am pus-o intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat. Am pus peste ea laptele caldut si putina faina cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani. Am acoperit bolul si am lasat la crescut cam 10 minute pana si-a dublat...
Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40.
Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost gata am pus un pahar de cafea si am acoperit vasul pentru a nu da pe...
Pentru clatite am batut ouale cu zaharul si sarea, am adaugat apa minerala, laptele, esenta si coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Au rezultat 15 clatite de diametrul 24 cm.
Pentru compozitia cu branza, am frecat cu mixerul branza, cu zaharul nuca de cocos, coaja si esenta...
Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte.
Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un...
Pentru blat am curatat merele de coaja si cotoare si le-am maruntit cu robotul. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Cand s-a colorat si s-a format sirop, am pus untul bucatele si am amestecat, apoi am pus biscuitii pe care i-am sfaramat si nuca de asemenea sfaramata....
Merele le-am curatat de coaja si de partea cu samburi si le-am feliat. Am tapetat o tava de 20/33 cm cu hartie de copt si am asezat feliile de mere pe trei randuri si am presarat peste ele scortisoara si zahar vanilat.
Untul l-am pus pe foc cu o parte din lapte pana la topirea acestuia, apoi...
Am decojit merele, le-am scos partea cu samburi si le-am trecut prin robot. Nu am avut rabdare sa le dau pe razatoare ca asa ar fi fost mai indicat. de regula cand mai fac ceva cu mere Adi le da pe razatoare ca el este mai calm si cu rabdare :).
Le-am pus intr-un tuciulet pe foc, am adaugat...
Am inceput cu prunele care au fost de trei feluri. Le-am scos samburii si in locul lor am pus jumatati de miez de nuca, zahar vanilat si scortisoara si le-am lasat la odihnit pana cand am pregatit aluatul.
Pentru aluat am pus intr-un bol oul cu zaharul si uleiul si am frecat pana la diluarea...
Am separat albusurile de galbenusuri si am pus cate putina sare in fiecare. Albusurile le-am batut bine pana au devenit spumoase, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esenta de lamaie pana la dizolvarea zaharului.
In vasul cu galbenusuri am adaugat si faina si am amestecat bine, iar in...
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut bine cu putina sare si zeama de lamaie pana s-au intarit. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat apoi treptat apa. Galbenusurile le-am pus unul cate unul amestecand incet sa nu se lase compozitia. Pe urma am adaugat nuca...
Am decojit si curatat pepenele de seminte si l-am taiat in cubulete pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie si le-am trecut prin blender.
Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat cam 200 mL din crema de frisca si am omogenizat bine. Am...
Am spalat forte bine prunele si le-am lasat la surs, dupa care le-am spart, am scos sambrii si le-am pus direct in vasul in care am fiert magiunul(vasul are o capacitate de 25 L). Am presarat zahar peste ele si le-am lasat asa de seara pana dimineata.
Am facut un foc de lemne nu prea mare sa...
Se separa albusurile de galbenusuri, iar peste albusuri punem putina sare si incepem sa le batem cu telul pana devin spumoase. Picuram din cand in cand peste ele putina zeama de lamaie, ca ajuta sa se intareasca mai repede. Cand consideram ca le-am batut suficient incepem sa adaugam zaharul putic...
Eu am pus cate doua fructe din fiecare, nu am facut mult, doar 3 borcane, deocamdata.
Am spalat si decojit fructele, mai putin strugurii si le-am feliat. Piersicile, nectarinele si caisele le-am feliat in 4 si am indepartat putin din partea de langa sambure.
Intr-un vas pe foc am pus...
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut cu un praf de sare si am adaugat treptat zaharul. Am batut bine cu telul pana s-au intarit albusurile apoi am adaugat apa minerala si am scos telul. Am folosit in continuare o lingura de lemn. Am adaugat pe rand...
Reteta de preparare a papanasilor
In general eu nu prea tin cont de cantitati cand fac o prajitura, pentru ca sunt retete la care iti dai seama in functie de aluat daca mai necesita ceva, un ou in plus, faina, etc, dar de cand postez aici cantaresc/masor totul pentru a va indica exact...
Am pregatit blatul in felul urmator: am pus intr-un vas pe foc untul si ciocolata si cacaoa si am diluat treptat cu laptele caldut, apoi am adaugat galbenusurile si cand s-a omogenizat am ridicat de pe foc si am lasat la racit(nu de tot)
Albusurile le-am batut bine cu putina sare si cu zaharul...
Pentru blatul cu mere: se folosesc mere dulci acrisoare, se spala se decojesc, li se inlatura mijlocul cu samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pune un tuciulet pe foc cu cele 4 linguri de zahar si se lasa putin la caramelizat, dar nu cat sa se topeasca tot zaharul, apoi se adauga merele rase...
Am rasturnat intri-un bol iaurtul si am pus praful de copt in el. Am inceput sa amestec cu telul pentru ca a inceput sa se umfle, apoi am turnat apa minerala si am omogenizat. Am lasat sa se odihneasca putin pentru a se sparge bulele de aer. Intre timp in alt bol am batut ouale cu zaharul,...
Stafidele, le-am spalat si le-am lasat in apa rece pana am prgatit restul compozitiilor.
Zaharul l-am macinat si l-am amestecat cu iaurtul si putina sare. Am lucrat cu mixerul si am mixat pana cand nu s-a mai simtit zaharul. Compozitia a capatat o consistenta ca de frisca.
Fructele le-am...
Am inceput cu aluatul care trebuie sa stea la rece 1-2 ore.
Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul, am spart ouale si le-am pus neseparate peste si am omogenizat. A urmat uleiul si apa, minerala in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul. La sfarsit am pus faina...
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune treptat zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, coaja de lamaie si 4 linguri de faina amestecata cu praful de copt puse una cate una. Din compozitia rezultata...
Am folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara si nu este chiar calitativa, dar trebuie avut in vedere cand se foloseste faina tip 000 intra cam o...
Alba ca Zapada
Pentru foi am frecat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am dat la rece pentru 30 minute. Am impartit aluatul in patru parti egale si am...
Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos
Cum se prepara Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos Am pus drojdia intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat. Am adaugat laptele caldut si putina faina cat sa rezulte o maia de consistenta unei smantani. Am acoperit bolul cu...
Placinta cu dovleac
Pentru aluat, am frecat ouale cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei, am adaugat uleiul, apa minerala in care am stins bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat care a iesit nu prea tare, tocmai bun...
Prajitura cu gem si nuci
Eu am facut-o in tava de 30/40 cm si nu a iesit prea inalta. prietena mea a facut-o intr-o tava mai mica. Am inceput prin a face o maia din drojdie, lapte caldut, 2 linguri zahar si 4 linguri faina. Deci, am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat laptele caldut si apoi faina....
Negresa cu crema de vanilie si lamaie
Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu 6 linguri de zahar, cacaoa, 150 gr de unt si laptele si le-am fiert pe baie de aburi pana s-au ingrosat putin ca o smantana. Am dat deoparte sa se raceasca. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am...
Lemon Curd
Am inceput prin a rade coaja celor doua lamai pe razatoarea mica. Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat un picut de sare, pentru accentuarea gustului, apoi am pus zeama de la cele doua lamai si coaja rasa si cele doua linguri de amidon. Am omogenizat bine si am fiert pe baie de abur pana s-a...
Prajitura cu prune
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul, fara sa mai batem, doar amestecam usor. Picuram uleiul cate putin si incorporam , apoi punem incet smantana si faina in ploaie amestecata cu...
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise
Am pus laptele la incalzit, iar drojdia am pus-o intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat. Am pus peste ea laptele caldut si putina faina cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani. Am acoperit bolul si am lasat la crescut cam 10 minute pana si-a dublat...
Prajitura cu cafea
Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40. Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost gata am pus un pahar de cafea si am acoperit vasul pentru a nu da pe...
Tort de clatite cu mouse de ciocolata
Pentru clatite am batut ouale cu zaharul si sarea, am adaugat apa minerala, laptele, esenta si coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Au rezultat 15 clatite de diametrul 24 cm. Pentru compozitia cu branza, am frecat cu mixerul branza, cu zaharul nuca de cocos, coaja si esenta...
Gurite crocante cu bezele
Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte. Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un...
Tort cu blat din mere nuci si biscuiti
Pentru blat am curatat merele de coaja si cotoare si le-am maruntit cu robotul. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Cand s-a colorat si s-a format sirop, am pus untul bucatele si am amestecat, apoi am pus biscuitii pe care i-am sfaramat si nuca de asemenea sfaramata....
Placinta cu mere feliate
Merele le-am curatat de coaja si de partea cu samburi si le-am feliat. Am tapetat o tava de 20/33 cm cu hartie de copt si am asezat feliile de mere pe trei randuri si am presarat peste ele scortisoara si zahar vanilat. Untul l-am pus pe foc cu o parte din lapte pana la topirea acestuia, apoi...
Clatite cu mere si scortisoara
Am decojit merele, le-am scos partea cu samburi si le-am trecut prin robot. Nu am avut rabdare sa le dau pe razatoare ca asa ar fi fost mai indicat. de regula cand mai fac ceva cu mere Adi le da pe razatoare ca el este mai calm si cu rabdare :). Le-am pus intr-un tuciulet pe foc, am adaugat...
Tarta cu prune si crema de nuci
Am inceput cu prunele care au fost de trei feluri. Le-am scos samburii si in locul lor am pus jumatati de miez de nuca, zahar vanilat si scortisoara si le-am lasat la odihnit pana cand am pregatit aluatul. Pentru aluat am pus intr-un bol oul cu zaharul si uleiul si am frecat pana la diluarea...
Savarine
Am separat albusurile de galbenusuri si am pus cate putina sare in fiecare. Albusurile le-am batut bine pana au devenit spumoase, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esenta de lamaie pana la dizolvarea zaharului. In vasul cu galbenusuri am adaugat si faina si am amestecat bine, iar in...
Desert prajitura Romanita
Blat: Am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut bine cu putina sare si zeama de lamaie pana s-au intarit. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat apoi treptat apa. Galbenusurile le-am pus unul cate unul amestecand incet sa nu se lase compozitia. Pe urma am adaugat nuca...
Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate
Am decojit si curatat pepenele de seminte si l-am taiat in cubulete pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie si le-am trecut prin blender. Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat cam 200 mL din crema de frisca si am omogenizat bine. Am...
Magiun de prune cu miez din samburi
Am spalat forte bine prunele si le-am lasat la surs, dupa care le-am spart, am scos sambrii si le-am pus direct in vasul in care am fiert magiunul(vasul are o capacitate de 25 L). Am presarat zahar peste ele si le-am lasat asa de seara pana dimineata. Am facut un foc de lemne nu prea mare sa...
Chec cu nuca si stafide
Se separa albusurile de galbenusuri, iar peste albusuri punem putina sare si incepem sa le batem cu telul pana devin spumoase. Picuram din cand in cand peste ele putina zeama de lamaie, ca ajuta sa se intareasca mai repede. Cand consideram ca le-am batut suficient incepem sa adaugam zaharul putic...
Cocktail de fructe
Eu am pus cate doua fructe din fiecare, nu am facut mult, doar 3 borcane, deocamdata. Am spalat si decojit fructele, mai putin strugurii si le-am feliat. Piersicile, nectarinele si caisele le-am feliat in 4 si am indepartat putin din partea de langa sambure. Intr-un vas pe foc am pus...
Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"
Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut cu un praf de sare si am adaugat treptat zaharul. Am batut bine cu telul pana s-au intarit albusurile apoi am adaugat apa minerala si am scos telul. Am folosit in continuare o lingura de lemn. Am adaugat pe rand...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de capsuni
Reteta de preparare a papanasilor In general eu nu prea tin cont de cantitati cand fac o prajitura, pentru ca sunt retete la care iti dai seama in functie de aluat daca mai necesita ceva, un ou in plus, faina, etc, dar de cand postez aici cantaresc/masor totul pentru a va indica exact...
Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate
Am pregatit blatul in felul urmator: am pus intr-un vas pe foc untul si ciocolata si cacaoa si am diluat treptat cu laptele caldut, apoi am adaugat galbenusurile si cand s-a omogenizat am ridicat de pe foc si am lasat la racit(nu de tot) Albusurile le-am batut bine cu putina sare si cu zaharul...
Prajitura cu blat de mere, budinca si bezea
Pentru blatul cu mere: se folosesc mere dulci acrisoare, se spala se decojesc, li se inlatura mijlocul cu samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pune un tuciulet pe foc cu cele 4 linguri de zahar si se lasa putin la caramelizat, dar nu cat sa se topeasca tot zaharul, apoi se adauga merele rase...
Clatite cu inghetata
Am rasturnat intri-un bol iaurtul si am pus praful de copt in el. Am inceput sa amestec cu telul pentru ca a inceput sa se umfle, apoi am turnat apa minerala si am omogenizat. Am lasat sa se odihneasca putin pentru a se sparge bulele de aer. Intre timp in alt bol am batut ouale cu zaharul,...
Inghetata din iaurt natural si pulpa de fructe
Stafidele, le-am spalat si le-am lasat in apa rece pana am prgatit restul compozitiilor. Zaharul l-am macinat si l-am amestecat cu iaurtul si putina sare. Am lucrat cu mixerul si am mixat pana cand nu s-a mai simtit zaharul. Compozitia a capatat o consistenta ca de frisca. Fructele le-am...
Placinta cu mere acrisoare
Am inceput cu aluatul care trebuie sa stea la rece 1-2 ore. Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul, am spart ouale si le-am pus neseparate peste si am omogenizat. A urmat uleiul si apa, minerala in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul. La sfarsit am pus faina...
Prajitura cu crema de vanilie si fructe
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune treptat zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, coaja de lamaie si 4 linguri de faina amestecata cu praful de copt puse una cate una. Din compozitia rezultata...
Eclere rotunde
Am folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara si nu este chiar calitativa, dar trebuie avut in vedere cand se foloseste faina tip 000 intra cam o...