Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete / Dulciuri

Alba ca Zapada

In Prajituri la 5 Noi 2012

Pentru foi am frecat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am dat la rece pentru 30 minute. Am impartit aluatul in patru parti egale si am...

Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos

In Prajituri la 3 Noi 2012

Cum se prepara Melcisori cu nuca si scortisoara - Desert aromat si gustos Am pus drojdia intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat. Am adaugat laptele caldut si putina faina cat sa rezulte o maia de consistenta unei smantani. Am acoperit bolul  cu...

Placinta cu dovleac

In Prajituri la 31 Oct 2012

Pentru aluat, am frecat ouale cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei, am adaugat uleiul, apa minerala in care am stins bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat care a iesit nu prea tare, tocmai bun...

Prajitura cu gem si nuci

In Prajituri la 28 Oct 2012

Eu am facut-o in tava de 30/40 cm si nu a iesit prea inalta. prietena mea a facut-o intr-o tava mai mica. Am inceput prin a face o maia din drojdie, lapte caldut, 2 linguri zahar si 4 linguri faina. Deci, am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat laptele caldut si apoi faina....

Negresa cu crema de vanilie si lamaie

In Prajituri la 20 Oct 2012

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu 6 linguri de zahar, cacaoa, 150 gr de unt si laptele si le-am fiert pe baie de aburi pana s-au ingrosat putin ca o smantana. Am dat deoparte sa se raceasca. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am...

Lemon Curd

In Dulciuri la 20 Oct 2012

Am inceput prin a rade coaja celor doua lamai pe razatoarea mica. Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat un picut de sare, pentru accentuarea gustului, apoi am pus zeama de la cele doua lamai si coaja rasa si cele doua linguri de amidon. Am omogenizat bine si am fiert pe baie de abur pana s-a...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 19 Oct 2012

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul, fara sa mai batem, doar amestecam usor. Picuram uleiul cate putin si incorporam , apoi punem incet smantana si faina in ploaie amestecata cu...

Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise

In Prajituri la 13 Oct 2012

Am pus laptele la incalzit, iar drojdia am pus-o intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat. Am pus peste ea laptele caldut si putina faina cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani. Am acoperit bolul si am lasat la crescut cam 10 minute pana si-a dublat...

Prajitura cu cafea

In Prajituri la 5 Oct 2012

Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40. Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost gata am pus un pahar de cafea si am acoperit vasul pentru a nu da pe...

Tort de clatite cu mouse de ciocolata

In Dulciuri la 30 Sep 2012

Pentru clatite am batut ouale cu zaharul si sarea, am adaugat apa minerala, laptele, esenta si coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Au rezultat 15 clatite de diametrul 24 cm. Pentru compozitia cu branza, am frecat cu mixerul branza, cu zaharul nuca de cocos, coaja si esenta...

Gurite crocante cu bezele

In Dulciuri la 29 Sep 2012

Am facut aluatul de seara, pentru ca trebuie sa stea o perioada la frigider, deci eu l-am tinut o noapte. Aluatul este simplu de facut, am amestecat untul moale cu ouale si am integrat faina in amestec, sarea si esenta. Este un aluat de consistenta putin tare si nelipicios. L-am pus intr-un...

Tort cu blat din mere nuci si biscuiti

In Torturi la 26 Sep 2012

Pentru blat am curatat merele de coaja si cotoare si le-am maruntit cu robotul. Le-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Cand s-a colorat si s-a format sirop, am pus untul bucatele si am amestecat, apoi am pus biscuitii pe care i-am sfaramat si nuca de asemenea sfaramata....

Placinta cu mere feliate

In Prajituri la 19 Sep 2012

Merele le-am curatat de coaja si de partea cu samburi si le-am feliat. Am tapetat o tava de 20/33 cm cu hartie de copt si am asezat feliile de mere pe trei randuri si am presarat peste ele scortisoara si zahar vanilat. Untul l-am pus pe foc cu o parte din lapte pana la topirea acestuia, apoi...

Clatite cu mere si scortisoara

In Dulciuri la 13 Sep 2012

Am decojit merele, le-am scos partea cu samburi si le-am trecut prin robot. Nu am avut rabdare sa le dau pe razatoare ca asa ar fi fost mai indicat. de regula cand mai fac ceva cu mere Adi le da pe razatoare ca el este mai calm si cu rabdare :). Le-am pus intr-un tuciulet pe foc, am adaugat...

Tarta cu prune si crema de nuci

In Dulciuri la 12 Sep 2012

Am inceput cu prunele care au fost de trei feluri. Le-am scos samburii si in locul lor am pus jumatati de miez de nuca, zahar vanilat si scortisoara si le-am lasat la odihnit pana cand am pregatit aluatul. Pentru aluat am pus intr-un bol oul cu zaharul si uleiul si am frecat pana la diluarea...

Savarine

In Prajituri la 9 Sep 2012

Am separat albusurile de galbenusuri si am pus cate putina sare in fiecare. Albusurile le-am batut bine pana au devenit spumoase, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esenta de lamaie pana la dizolvarea zaharului. In vasul cu galbenusuri am adaugat si faina si am amestecat bine, iar in...

Desert prajitura Romanita

In Prajituri la 8 Sep 2012

Blat: Am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut bine cu putina sare si zeama de lamaie pana s-au intarit. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat apoi treptat apa. Galbenusurile le-am pus unul cate unul amestecand incet sa nu se lase compozitia. Pe urma am adaugat nuca...

Inghetata de pepene galben si nuci caramelizate

In Dulciuri la 6 Sep 2012

Am decojit si curatat pepenele de seminte si l-am taiat in cubulete pe care le-am stropit cu putina zeama de lamaie si le-am trecut prin blender. Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat cam 200 mL din crema de frisca si am omogenizat bine. Am...

Magiun de prune cu miez din samburi

In Dulceata / Gem la 3 Sep 2012

Am spalat forte bine prunele si le-am lasat la surs, dupa care le-am spart, am scos sambrii si le-am pus direct in vasul in care am fiert magiunul(vasul are o capacitate de 25 L). Am presarat zahar peste ele si le-am lasat asa de seara pana dimineata. Am facut un foc de lemne nu prea mare sa...

Chec cu nuca si stafide

In Prajituri la 1 Sep 2012

Se separa albusurile de galbenusuri, iar peste albusuri punem putina sare si incepem sa le batem cu telul pana devin spumoase. Picuram din cand in cand peste ele putina zeama de lamaie, ca ajuta sa se intareasca mai repede. Cand consideram ca le-am batut suficient incepem sa adaugam zaharul putic...

Cocktail de fructe

In Sirop / Compot la 31 Aug 2012

Eu am pus cate doua fructe din fiecare, nu am facut mult, doar 3 borcane, deocamdata. Am spalat si decojit fructele, mai putin strugurii si le-am feliat. Piersicile, nectarinele si caisele le-am feliat in 4 si am indepartat putin din partea de langa sambure.  Intr-un vas pe foc am pus...

Tort cu crema de pepene galben si cacao "de ziua Diei"

In Torturi la 29 Aug 2012

Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri, albusurile le-am batut cu un praf de sare si am adaugat treptat zaharul. Am batut bine cu telul pana s-au intarit albusurile apoi am adaugat apa minerala si am scos telul. Am folosit in continuare o lingura de lemn. Am adaugat pe rand...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de capsuni

In Dulciuri la 28 Aug 2012

Reteta de preparare a papanasilor In general eu nu prea tin cont de cantitati cand fac o prajitura, pentru ca sunt retete la care iti dai seama in functie de aluat daca mai necesita ceva, un ou in plus, faina, etc, dar de cand postez aici cantaresc/masor totul pentru a va indica exact...

Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate

In Prajituri la 25 Aug 2012

Am pregatit blatul in felul urmator: am pus intr-un vas pe foc untul si ciocolata si cacaoa si am diluat treptat cu laptele caldut, apoi am adaugat galbenusurile si cand s-a omogenizat am ridicat de pe foc si am lasat la racit(nu de tot) Albusurile le-am batut bine cu putina sare si cu zaharul...

Prajitura cu blat de mere, budinca si bezea

In Prajituri la 24 Aug 2012

Pentru blatul cu mere: se folosesc mere dulci acrisoare, se spala se decojesc, li se inlatura mijlocul cu samburii si se dau pe razatoarea mare. Se pune un tuciulet pe foc cu cele 4 linguri de zahar si se lasa putin la caramelizat, dar nu cat sa se topeasca tot zaharul, apoi se adauga merele rase...

Clatite cu inghetata

In Dulciuri la 21 Aug 2012

Am rasturnat intri-un bol iaurtul si am pus praful de copt in el. Am inceput sa amestec cu telul pentru ca a inceput sa se umfle, apoi am turnat apa minerala si am omogenizat. Am lasat sa se odihneasca putin pentru a se sparge bulele de aer. Intre timp in alt bol am batut ouale cu zaharul,...

Inghetata din iaurt natural si pulpa de fructe

In Dulciuri la 21 Aug 2012

Stafidele, le-am spalat si le-am lasat in apa rece pana am prgatit restul compozitiilor. Zaharul l-am macinat si l-am amestecat cu iaurtul si putina sare. Am lucrat cu mixerul si am mixat pana cand nu s-a mai simtit zaharul. Compozitia a capatat o consistenta ca de frisca. Fructele le-am...

Placinta cu mere acrisoare

In Prajituri la 20 Aug 2012

Am inceput cu aluatul care trebuie sa stea la rece 1-2 ore.  Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul, am spart ouale si le-am pus neseparate peste si am omogenizat. A urmat uleiul si apa,  minerala in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul. La sfarsit am pus faina...

Prajitura cu crema de vanilie si fructe

In Prajituri la 15 Aug 2012

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare, apoi se pune treptat zaharul farin si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile pe rand, apoi uleiul, coaja de lamaie si 4 linguri de faina amestecata cu praful de copt puse una cate una. Din compozitia rezultata...

Eclere rotunde

In Prajituri la 14 Aug 2012

Am folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara si nu este chiar calitativa, dar trebuie avut in vedere cand se foloseste faina tip 000 intra cam o...

Afisate 331 - 360 din 375 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai simpatica din tara? Tu!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

ieri la 15:27

Salată Șuba

ieri la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]