Prajitura festiva cu crema de nuci

de katty in Dulciuri, 16 Noi 2014 | 26371 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa , cu aroma de nuci si cafea instant .

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua ,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina ,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao ,
  • un praf de sare
  • crema :
  • 250 gr unt sau margarina ,
  • 150 gr zahar pudra ,
  • 250 gr nuca macinata ,
  • 2 lingurite cafea instant dizolvate in putina apa
  • decor:
  • 50 gr ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva cu crema de nuci:

Preparam mai intai blatul . Separam  albusurile pe care le batem cu un praf de sare pana se intaresc . Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul , mixam , apoi cernem  deasupra faina amestecata cu cacao . Amestecam usor cu o lingura de jos in sus , apoi turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina , sau cu hartie de copt .Coacem blatul pana trece proba scobitorii .

Lasam blatul sa se raceasca , apoi il scoatem si il taiem felii cat mai egale .Pentru crema mixam untul la temperatura camerei  cu zaharul pudra pana isi mareste  volumul . Adaugam nucile maruntite (putem sa le prajim putin in cuptor pentru un plus de gust) si  cafeaua instant dizolvata intr-o lingurita apa . Omogenizam bine compozitia .Ungem pe rand fiecare felie cu crema  . (avem grija sa ne ramana putina crema pentru deasupra Lipim din nou feliile in ordinea in care au fost si le montam in tava in care a fost copt blatul .


Punem deasupra restul de crema  . Radem ciocolata si dam prajitura la frigider pentru cateva ore . 
 Cand taiem prajitura avem grija sa taiem  prajitura , mai intai pe jumatate perpendicular pe feliile care le-am taiat initial , apoi felii usor oblice

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva cu crema de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci