Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete / Dulciuri

Clatite multicolore

In Dulciuri la 8 Aug 2012

Ouale le-am batut cu zaharul, am adaugat laptele, sarea si apa minerala, apoi faina amestecata cu praful de copt, in ploaie.  Am impartit compozitia in 3 parti.Intr-o parte am adaugat topping de visine si cateva visine din dulceata si am mai pus putina faina, pentru ca se diluase aluatul....

Aluat de foietaj

In Dulciuri la 6 Aug 2012

Margarina(sau untul) se pune la topit intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit se iau din ea 9 linguri si se pun in bolul unde se va lucra aluatul. Peste margarina de pe foc se adauga 9 linguri de ulei si o mana de faina, mestecand continuu. Va iesi un aluat de consistenta smantanii. Se...

Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor

In Torturi la 3 Aug 2012

Am inceput cu crema de vanilie. Am amestecat budinca cu faina, zaharul si putin lapte rece, apoi am turnat lapte caldut putin cate putin omogenizand continuu. Am pus pe foc si am fiert (2-3 clocote) de asemeni mestecand continuu. La sfarsit am pus untul si esenta de vanilie.  Am lasat sa...

Inghetata asortata cu napolitane

In Dulciuri la 1 Aug 2012

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut impreuna cu zaharul si praful de copt, apoi am incorporat galbenusurile. Frisca lichida am batut-o cu mixerul pana s-a intarit apoi am incorporat albusurile si galbenusurile. Compozitia rezultata am impartit-o in 3. Intr-o...

Budinca cu branza, spaghete si nuci, caramelizata

In Dulciuri la 27 Iul 2012

Se ard 3 linguri de zahar cu care se unge o forma de chec. Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand a dat primul clocot se pun spagetele. Cand sunt gata se strecoara si se trec prin apa rece pentru a nu se lipi intre ele. branza se amesteca cu esentele, coaja de lamaie, respectiv de...

Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata

In Torturi la 26 Iul 2012

Pentru clatite: Se amesteca oule cu zaharul, se pune apa minerala si praful de copt, sarea esentele, laptele si faina in ploaie.Aluatul are consistenta unei smantani mai subtire. Pentru budinca: Se pune laptele la fiert cu zaharul si se adauga budinca diluata in putin lapte...

Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca

In Dulceata / Gem la 23 Iul 2012

Am avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras. Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care le-am amestecat cu 200g zahar si le-am dat la cuptor . Cam 8 ore au stat la cuptor. Cand au...

Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide

In Torturi la 22 Iul 2012

Se arde zaharul si se tapeteaza peretii formei. Blat : se freaca galbenusurile cu 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar si cele 2 linguri ulei, se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu restul de zahar. Pentru crema de zahar ars se...

Gogosi cu lapte acru

In Dulciuri la 18 Iul 2012

Se bat ouale intregi cu zaharul, se dizolva praful de copt in laptele acru si se amesteca cu ouale. se pune sarea esenta si faina putin cate putin pana iese o compozitie mai groasa decat la clatite(cam dublu de groasa). Se pune uleiul la incins intr-un vas mai adanc si in care nu se...

Cocktail de fructe cu iaurt si topping de visine

In Dulciuri la 16 Iul 2012

Am desfacut compotul de ananas si am pus toate fructele taiate in zeama acestuia si am tinut aprox. o ora la frigider. Pepenele a lasat si el zeama, asa ca fructele au fost acoperite. Cand le-am scos, le-am scurs de zeama, le-am stropit cu lichior, am pus deasupra iaurtul si toppingul de...

Negresa cu nuca multa si stafide

In Prajituri la 15 Iul 2012

Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile,  cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit. Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata...

Cozonacul Rosenkrantz

In Dulciuri la 14 Iul 2012

Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar intr-o cratita cu diametrul de aprox 30cm si se tapeteaza si peretii. Se pune faina intr-un bol si se face loc la mijloc unde se pun ouale amestecate cu sare, esentele si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se freaca cu putin zahar pana se dilueaza si se...

Prajitura multicolora

In Prajituri la 10 Iul 2012

Penrtu foaia maro se freaca margarina cu zaharul pana la topirea acestuia, se adauga smantana si celelate ingrediente si se omogenizeaza bine. La foaia alba , albusurile trebuiesc batute bine cu putina sare pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apa minerala, si nuca de cocos. La...

Prajitura Carpati

In Prajituri la 9 Iul 2012

Mod de preparare pentru foi: Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamiae sau helas, putina sare si faina. Se framanta bine si se da la rece 30 minute. Se coc 7-8 foi pe dosul tavii. Crema: se arde zaharul (de preferinta...

Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici

In Prajituri la 9 Iul 2012

Mod de preparare bla t: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare, 7 linguri de zahar si praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, smantana, faina. Se mixeaza bine si apoi se adauga albusurile...

Afisate 361 - 375 din 375 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai simpatica din tara? Tu!

 
 
 
Retete preferate
Pizzete de vinete

Voturi:48

Baklava

Voturi:12

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

ieri la 15:27

Salată Șuba

ieri la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]