Ouale le-am batut cu zaharul, am adaugat laptele, sarea si apa minerala, apoi faina amestecata cu praful de copt, in ploaie.
Am impartit compozitia in 3 parti.Intr-o parte am adaugat topping de visine si cateva visine din dulceata si am mai pus putina faina, pentru ca se diluase aluatul....
Margarina(sau untul) se pune la topit intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit se iau din ea 9 linguri si se pun in bolul unde se va lucra aluatul.
Peste margarina de pe foc se adauga 9 linguri de ulei si o mana de faina, mestecand continuu. Va iesi un aluat de consistenta smantanii. Se...
Am inceput cu crema de vanilie. Am amestecat budinca cu faina, zaharul si putin lapte rece, apoi am turnat lapte caldut putin cate putin omogenizand continuu. Am pus pe foc si am fiert (2-3 clocote) de asemeni mestecand continuu. La sfarsit am pus untul si esenta de vanilie.
Am lasat sa...
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut impreuna cu zaharul si praful de copt, apoi am incorporat galbenusurile.
Frisca lichida am batut-o cu mixerul pana s-a intarit apoi am incorporat albusurile si galbenusurile.
Compozitia rezultata am impartit-o in 3. Intr-o...
Se ard 3 linguri de zahar cu care se unge o forma de chec.
Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand a dat primul clocot se pun spagetele. Cand sunt gata se strecoara si se trec prin apa rece pentru a nu se lipi intre ele. branza se amesteca cu esentele, coaja de lamaie, respectiv de...
Pentru clatite:
Se amesteca oule cu zaharul, se pune apa minerala si praful de copt, sarea esentele, laptele si faina in ploaie.Aluatul are consistenta unei smantani mai subtire.
Pentru budinca:
Se pune laptele la fiert cu zaharul si se adauga budinca diluata in putin lapte...
Am avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras.
Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care le-am amestecat cu 200g zahar si le-am dat la cuptor .
Cam 8 ore au stat la cuptor.
Cand au...
Se arde zaharul si se tapeteaza peretii formei.
Blat : se freaca galbenusurile cu 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar si cele 2 linguri ulei, se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu restul de zahar.
Pentru crema de zahar ars se...
Se bat ouale intregi cu zaharul, se dizolva praful de copt in laptele acru si se amesteca cu ouale.
se pune sarea esenta si faina putin cate putin pana iese o compozitie mai groasa decat la clatite(cam dublu de groasa).
Se pune uleiul la incins intr-un vas mai adanc si in care nu se...
Am desfacut compotul de ananas si am pus toate fructele taiate in zeama acestuia si am tinut aprox. o ora la frigider.
Pepenele a lasat si el zeama, asa ca fructele au fost acoperite.
Cand le-am scos, le-am scurs de zeama, le-am stropit cu lichior, am pus deasupra iaurtul si toppingul de...
Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit.
Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata...
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar intr-o cratita cu diametrul de aprox 30cm si se tapeteaza si peretii. Se pune faina intr-un bol si se face loc la mijloc unde se pun ouale amestecate cu sare, esentele si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se freaca cu putin zahar pana se dilueaza si se...
Penrtu foaia maro se freaca margarina cu zaharul pana la topirea acestuia, se adauga smantana si celelate ingrediente si se omogenizeaza bine.
La foaia alba , albusurile trebuiesc batute bine cu putina sare pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apa minerala, si nuca de cocos.
La...
Mod de preparare pentru foi:
Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamiae sau helas, putina sare si faina. Se framanta bine si se da la rece 30 minute. Se coc 7-8 foi pe dosul tavii.
Crema: se arde zaharul (de preferinta...
Mod de preparare bla t:
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare, 7 linguri de zahar si praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, smantana, faina. Se mixeaza bine si apoi se adauga albusurile...
Clatite multicolore
Ouale le-am batut cu zaharul, am adaugat laptele, sarea si apa minerala, apoi faina amestecata cu praful de copt, in ploaie. Am impartit compozitia in 3 parti.Intr-o parte am adaugat topping de visine si cateva visine din dulceata si am mai pus putina faina, pentru ca se diluase aluatul....
Aluat de foietaj
Margarina(sau untul) se pune la topit intr-o craticioara pe foc. Cand s-a topit se iau din ea 9 linguri si se pun in bolul unde se va lucra aluatul. Peste margarina de pe foc se adauga 9 linguri de ulei si o mana de faina, mestecand continuu. Va iesi un aluat de consistenta smantanii. Se...
Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor
Am inceput cu crema de vanilie. Am amestecat budinca cu faina, zaharul si putin lapte rece, apoi am turnat lapte caldut putin cate putin omogenizand continuu. Am pus pe foc si am fiert (2-3 clocote) de asemeni mestecand continuu. La sfarsit am pus untul si esenta de vanilie. Am lasat sa...
Inghetata asortata cu napolitane
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut impreuna cu zaharul si praful de copt, apoi am incorporat galbenusurile. Frisca lichida am batut-o cu mixerul pana s-a intarit apoi am incorporat albusurile si galbenusurile. Compozitia rezultata am impartit-o in 3. Intr-o...
Budinca cu branza, spaghete si nuci, caramelizata
Se ard 3 linguri de zahar cu care se unge o forma de chec. Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand a dat primul clocot se pun spagetele. Cand sunt gata se strecoara si se trec prin apa rece pentru a nu se lipi intre ele. branza se amesteca cu esentele, coaja de lamaie, respectiv de...
Tort de clatite cu gem de prune si budinca de ciocolata
Pentru clatite: Se amesteca oule cu zaharul, se pune apa minerala si praful de copt, sarea esentele, laptele si faina in ploaie.Aluatul are consistenta unei smantani mai subtire. Pentru budinca: Se pune laptele la fiert cu zaharul si se adauga budinca diluata in putin lapte...
Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca
Am avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras. Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care le-am amestecat cu 200g zahar si le-am dat la cuptor . Cam 8 ore au stat la cuptor. Cand au...
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide
Se arde zaharul si se tapeteaza peretii formei. Blat : se freaca galbenusurile cu 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar si cele 2 linguri ulei, se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu restul de zahar. Pentru crema de zahar ars se...
Gogosi cu lapte acru
Se bat ouale intregi cu zaharul, se dizolva praful de copt in laptele acru si se amesteca cu ouale. se pune sarea esenta si faina putin cate putin pana iese o compozitie mai groasa decat la clatite(cam dublu de groasa). Se pune uleiul la incins intr-un vas mai adanc si in care nu se...
Cocktail de fructe cu iaurt si topping de visine
Am desfacut compotul de ananas si am pus toate fructele taiate in zeama acestuia si am tinut aprox. o ora la frigider. Pepenele a lasat si el zeama, asa ca fructele au fost acoperite. Cand le-am scos, le-am scurs de zeama, le-am stropit cu lichior, am pus deasupra iaurtul si toppingul de...
Negresa cu nuca multa si stafide
Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit. Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata...
Cozonacul Rosenkrantz
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar intr-o cratita cu diametrul de aprox 30cm si se tapeteaza si peretii. Se pune faina intr-un bol si se face loc la mijloc unde se pun ouale amestecate cu sare, esentele si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se freaca cu putin zahar pana se dilueaza si se...
Prajitura multicolora
Penrtu foaia maro se freaca margarina cu zaharul pana la topirea acestuia, se adauga smantana si celelate ingrediente si se omogenizeaza bine. La foaia alba , albusurile trebuiesc batute bine cu putina sare pana se intaresc, se adauga treptat zaharul, apa minerala, si nuca de cocos. La...
Prajitura Carpati
Mod de preparare pentru foi: Se bat ouale intregi cu zaharul, se adauga treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins in zeama de lamiae sau helas, putina sare si faina. Se framanta bine si se da la rece 30 minute. Se coc 7-8 foi pe dosul tavii. Crema: se arde zaharul (de preferinta...
Prajitura cu branza, stafide, banana si piersici
Mod de preparare bla t: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare, 7 linguri de zahar si praful de copt. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar, zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, smantana, faina. Se mixeaza bine si apoi se adauga albusurile...