publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Savarine
La prepararea savarinelor vom face astfel: pentru inceput se vor dizolva drojdia si zaharul in 50 ml lapte, dupa care se va adauga peste faina. Apoi se va adauga restul de lapte, ouale batute, sarea si uleiul amestecand cu o lingura, astfel formandu-se o compozitie moale. Se va lasa compozitia sa...
Tort Amandina
Pentru inceput preparam blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul peste care adaugam uleiul si sifonul, le batem bine pana se formeaza ca o crema spuma. Acestea batute bine le adaugam peste albusuri...
Prajitura Albinuta
Pentru inceput vom prepara foile astfel. Vom amesteca ouale ,batute cu zaharul,dupa care vom adauga laptele,mierea de albine si uleiul. Compozitia obtinuta o vom pune pe foc amestecand continuu pana se va ingrosa si se va inchide un pic la culoare. Apoi se va da...
Prajitura Amandina
Pentru blat: separam ouale. albusurile le vom bate spuma cu zaharul iar galbenusurile le vom amesteca cu uleiul,apa si un praf de sare. Adaugam apoi galbenusurile peste albusuri,amestecand usor. Separat faina o amestecam cu cacaoa ,dupa care o adaugam peste compozitia batuta spuma...
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Pentru inceput pregatim blatul astfel: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam cele 9 linguri de apa si batem bine pana se formeaza o crema spumoasa. In crema astfel obtinuta se adauga putin cate putin din albusurile...
Prajitura "Carpati"
Pentru inceput trecem la prepararea foilor carpati : separam albusurile de galbenusuri, dupa care albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar. Separat galbenusurile le batem spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanile. Galbenusurile batute spuma le vom adauga peste albusuri...
Tarta cu visine
Pentru inceput se separa ouale. Albusurile le vom bate cu un praf de sare adaugand apoi zaharul. Peste albusurile batute spuma vom adauga galbenusurile, esenta de rom, uleiul si faina. Separat pregatim o tava pe care o ungem cu un pic de ulei si o tapetam cu faina, apoi adaugam jumatate...
Fursecuri "Bradut"
Pentru inceput drojdia se sfarama si se amesteca cu zaharul vanilat. Apoi drojdia se desface in cana de bors. Margarina se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei, dupa care se amesteca cu untura si ea bineinteles lasata tot la temperatura camerei. Separat se va cerne faina intr-un vas...
Desert minciunele
Pentru inceput pregatim maiaua astfel: drojdia o amestecam cu 2 lingurite de zahar, 2 linguri de faina peste care adaugam un pahar de apa calduta si lasam sa creasca pana isi mareste volumul. Intr-un lighean separat punem faina (cam 700 gr) facand o gropita in mijloc in care adaugam maiaua,...
Visine conservate pe iarna
Visinle se spala, se scurg de apa si apoi li se vor scoate samburii. Se vor pregati doua bidoane de 2l in care se vor aseza la fund cate un stat de zahar, iar in continuare se va completa cu visine si apoi cu zahar, ambele punandu-se in straturi, la final fiind zaharul (in fiecare bidon...
Dulceata de cirese amare
Dupa ce m-am vazut cu ciresele fara samburi am pus zaharul deasupra si am asteptat sa se mai racoreasca vremea ca era tare zabuseala in bucatarie de nu puteai sta. Apoi am pus ciresele la fiert la foc moderat spumuind din cand in cand. Cand aproape au fiert am adaugat lamaia...
Clatite cu branza la cuptor
Pentru inceput pregatim copozitia de clatite din ingredientele de mai sus, dupa care coacem clatitele intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu un pic de ulei. Amestecam separat branza cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta compozitie ungem fiecare clatita in parte si le asezam intr-o...
Prajitura alba ca zapada
Pentru inceput pregatim aluatul pt foi ,care il impartim apoi in 4 parti egale si le intindem cu sucitoruL ,dupa care coacem foile pe dosul tavii tapetate cu faina. Separat batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care le adaugam in lapte. Apoi adaugam...
Prajitura mamei
Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi ,amestecand ingrendientele date. Astfel aluatul obtinut il impartim i n 4 parti egale si le intindem pe fiecare cu sucitorul . Ffiecare foie o coacem pe dosul foii pana se rumenesc usor. Separat dam rahatul pe...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Pentru inceput batem ouale cu zaharul, apoi le adaugam peste branza impreuna cu zaharul vanilat. La final adaugam faina si amestecam pana se formeaza un aluat usor de modelat, din care facem bile cat o nuca. Separat punem intr-o oala apa la fiert cu un pic...
Tort aniversar 64
Pentru inceput preparam blatul care cu siguranta ca cel de casa va fi mult mai bun. Separam ouale,iar albusurile le batem cu zaharul , separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le amesecam peste albusurile batute spuma,amestecand usor de de sus in jos pentru a nu se...
Tort Dobos
Pentru inceput pregatim foile amestecand ingredientele pentru foi, formand un aluat pe care il asezam sub forma de baton. Il portionam in 5 parti egale si le intindem pe fiecare in forma rotunda si le coacem pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa. Separat pregatim crema astfel: adaugam...
Budinca de gris
laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom. cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul si am amestecat incontinuu pana budinca s-a ingrosat. am pus-o in forme si am lasat-o sa se raceasca si am servit-o cu un pic de crema ramasa de la o...
Mixt de fructe cu iaurt
Banana o cojim de coaja si o taiem felii. Nectarina si marul le taiem si pe acestea felii. Strugurele il spalam si luam bobitele de pe ciorchine si il asezam intr-un bol impreuna cu nectarina, banana si marul. La final adaugam si iaurtul. Merge folosit orice fel de iaurt, dar acesta imi place...
Gem de prune
Pentru inceput spalam prunele, apoi le scoatem samburii si le asezam intr-o oala. Adaugam zaharul farin si lasam peste noapte acoperita cu un capac eventual in frigider, pentru a-si lasa zeama. A doua zi punem prunele la fiert impreuna cu zeama de lamaie si esenta de rom (eu am ca...
Tort de mere
Pentru inceput curatam merele si apoi le spalam. Curatam merele de coaja si le scoatem mijlocul (semintele si casuta lor). Se aseaza pe o farfurie si se umplu cu dulceata de visine. Separat se ia zaharul si se aseaza pe fundul oalei si o asezam pe foc sa il caramelizam si apoi...
Dobos cu crema caramel
Pentru inceput se topeste margarina, apoi se adauga peste aceasta mierea de albine. Ouale se bat cu 150 gr zahar farin, apoi se adauga peste margarina. Peste acestea se adauga amoniacul care a fost stins cu 150 ml lapte. Se amesteca toate, iar la final se adauga faina ,formandu-se un aluat bun de...
Prajtura cu lapte batut si dulceata de caise
Nu m-am obosit sa separ ouale, ci le-am pus impreuna cu celelalte ingrendiente, in afara de dulceata de caise. Mi-a iesit o compozitie identica smantanei pe care am asezat-o in 2 tavi care le-am uns cu ulei si le-am tapetat cu faina. inainte de a baga tavile la cuptor am adaugat dulceata de...
Cozonac cu branza
Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in restul de lapte se topeste zaharul. Separat se topeste margarina si untura. Faina se...
Tort cu nectarine
blatul: albusurile le batem cu un praf de sare. galbenusurile le batem cu zaharul si apoi cu apa rece pana se formeaza o crema spumoasa ,apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor. se adauga si zeama de lamaie si la final faina...
Jeleu de corcoduse rosii
se spala corcodusele si se pun la fiert cu apa. cand au fiert corcodusele se strecoara si se paseaza bine ,iar zeama obtinuta se pune la fiert cu zaharul. spuma care se va forma se va scoate si se va lasa la fiert pana se va face o pasta semi...
Clatite cu duleata de cirese (hultoane)
pentru inceput adaugam laptele intr-un vas ,peste care adaugam si sifonul. separaT ouale le batem cu zaharul dupa care le adaugam peste lapte. apoi adaugam faina iar la final turnam in compozitie si uleiul si lasam sa se odihneasca compozitia cam 30 de minute....
Dulceata de caise
Pentru inceput se spala caisele, se scot samburii si se taie felii. Se lasa deoparte. Separat se pun la fiert vinul cu zaharul, iar cand a dat intr-un prim clocot se adauga caisele taiate si se lasa la fiert la foc mic avand grija sa spumuim din cand in cand. Se lasa la fiert cam 2 ore,...
Dulceata de pepene galben
Pentru inceput punem la fiert apa cu zaharul si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Cat fierbe apa si se formeaza siropul taiem pepenele si il curatam de seminte si de coarja, apoi taiem pepenele cubulete si le adaugam in siropul care a dat intr-un prim clocot. Lasam sa fiearba 2 ore la foc...
Mini tarta cu smantana si cas
Pentru inceput dam casul pe razatoare. Adaugam apoi smantana. Ouale le amestecam cu zaharul, dupa care le punem impreuna cu celelalte. Adaugam apoi zaharul vanilat si esenta de cafea. La final adaugam grisul pentru omogenizare. Pregatim un vas termorezistent de 20/20 si il ungem cu unt. Turnam...