publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosi pufoase
Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, 3 linguri de faina si apa calda pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Faina o cernem si o asezam intr-un lighean mai mare in care ii facem o gaura in mijloc si adaugam iaurtul, ouale batute, paharul de bere, zaharul...
Foi de napolitana cu crema de biscuiti
Mai intai am zdrobit bine cu sucitorul jumatate din biscuiti, iar o parte i-am rupt bucati. Am pus apa intr-o cratita mai mare, am adaugat margarina si zaharul si am lasat pana s-a topit. Am amestecat din cand in cand. Am adaugat cacaua si esenta, apoi am amestecat cu telul, dupa care am adaugat...
Turte cu dulceata de cirese negre
Pentru inceput cernem faina si o adaugam intr-un vas in care facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia amestecata cu un praf de sare. Apoi adaugam laptele batut, ouale, zaharul si untul pe care trebuie lasat la temperatura camerei. Framantam un aluat elastic, dupa care il lasam la crescut pana...
Pandispan simplu
Pentru inceput separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Se adauga galbenusurile si uleiul, iar la final se adauga esenta, faina si stafidele. Se pregatesc 2 tavi de unica folosinta de aluminiu, se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina....
prajitura rapida de duminica
pentru inceput se separa ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi cu zaharul. Apoi adaugam galbenusurile. Apoi se adauga uleiul ,esenta si faina. Se ia o tava si se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina peste care se adauga 1/2 din compozitie si se da la cuptor15 minute, dupa...
Crema de zahar ars la cupa
se ia un vas cu peretii inalti si se adauga 150 zahar care se caramalizeaza dupa care se intinde pe tot interiorul vasului. ouale se bat cu zaharul,apoi se adauga laptele si se adauga peste zaharul caramelizat si se da la cuptor cam 30 de minute. am...
Cozonac broasca testoasa
intindem aluatul cu sucitorul si apoi intindem crema de nuca ,rulam si formam un melc care il asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu unt. vasuL trebuie sa fie rotund si daca se poate sa aiba peretii inalti. am uns melcul format cu ou si am asezat...
Pasca cu smantana.
fiecare bucata de aluat se intinde si se aseaza in tavi rotunde care au fost unse cu unt. apoi se adauga amestecul de:oua care le-am batut cu telul,peste care am adaugat zaharul,stafidele,esenta de rom ,cele 3 lingiuri de gris si smantana care am lasat-o la scurs intr-un tifon. ...
Cozonac cu nuca
pentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca. separam ouale,iar galbenusurile le frecam cu o lingurita de sare,iar restul de lapte il inmuiem cu zaharul. separat topim margarina si...
pasca cu branza de vaci
Pentru inceput facem un aluat destul de elastic din ingrendientele scrise . Apoi amestecam branza cu ouale, zaharul, stafidele, esenta de rom si faina. Aluatul il impartim in mai multe bucati in functie de cate pascute vrem sa facem, apoi intindem fiecare bucata cu sucitorul...
Prajitura cu struguri din compot
Pentru inceput separam ouale. Albusurile le batem spuma adaugand treptat zaharul pana se topeste. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga in albusurile spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozite amestecand usor de jos in sus fara a se lasa...
Briose cu nuca de cocos si ciocolata
Pentru inceput separam ouale. Albusurile le batem cu un praf de sare pana se face ca o bezea. Separat galbenusurile la amestecam cu zaharul, iar apoi cu apa rece pana devine o crema deansa. Apoi amestecam albusurile batute spuma cu crema de galbenusuri si amestecam usor dupa care adaugam faina si...
Tort "AIS"
Pentru blat: separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Apoi galbenusurile le frecam cu cana de zahar pana se formeaza spuma si apoi adaugam apa rece si amestecam cu mixerul pana se topeste zaharul si se mareste compozitia formandu-se o crema. Adaugam albusurile batute peste...
Rulada cu magiun
Pentru inceput se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calda si 3 linguri de faina. Se lasa sa se umfle maiaua pana se dubleaza ca volum, apoi o adaugam peste faina impreuna cu laptele, oul, lingura de zahar si uleiul. Framantam un aluat usor de modelat care il lasam la...
Placinta frageda cu mere
Se amesteca uleiul si apa cu drojdia si faina pana se formeaza un aluat elastic. Separat se curata merele si se dau pe razatoare si apoi se calesc cu zaharul, scortisoara si zahar vanilat . Aluatul se imparte in doua si se intinde prima parte si se aseaza in...
Mucenici de post
Pentru inceput se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calduta si 3 linguri de faina care se lasa pana isi mareste volumul, apoi se adauga peste faina cernuta impreuna cu margarina, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framana un aluat destul de elastic care se lasa la...
Rulada pufoasa cu magiun
Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul pana se formeaza o spuma, apoi se toarna apa minerala impreuna cu sucul de lamaie, esenta de vanilie si mierea de albine si se amesteca bine. Se adauga faina care a fost cernuta si plicul de praf de copt. Compozitia rezultata se aseaza intr-o tava...
Patratele cu nuca crocante
pentru inceput am copt un pic nuca in cuptor apoi am macinat-o.apoi am amestecat-o cu 200g de zahar. separat am pregatit foile de placinta pe care le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei pentru a nu se rupe. am uns 2 foi cu ulei de masline si am asezat...
Strudele cu mere, insiropate
pentru inceput spalam merele,apoi le dam pe razatoare dupa care le punem la calit cu zaharul si cele 2 plicuri de zahar vanilat. dupa ce s-au calit merele le dam deoparte si le lasam sa se raceasca. intindem foile de placinta si ungem cu ulei 2 foi dupa care asezam o...
Rulada cu mere
Din cana de apa, drojdie, 2 lingurite de zahar si 3 linguri de faina facem o maia care o lasam sa creasca pana isi mareste volumul, apoi o adaugam peste faina cernuta. Adaugam otetul si margarina care a fost lasata la temperatura camerei ,dupa care framantam un aluat elastic pe care il lasam la...
Mere umplute
pentru inceput am spalat merele si apoi le-am scos mijlocul ,adica casuta semintelor in asa fel incat sa imi ramana loc pentru compozitie. apoi am stropit merele cu zeama de lamaie si le-am intepat din loc in loc pentru a nu exploda merele in...
Tort "37"
la prepararea blatului procedam astfel:pentru inceput separam ouale,albusurile la batem foarte bine cu un praf de sare,iar galbenusurile le batem pentru inceput cu zaharul pana se formeaza o spuma si apoi adaugam apa rece pana se formeaza o pasta cremoasa. atentie insa aceasta compozitie...
Coltunasi cu telemea
Din ceasca de apa, sare si faina am facut un aluat elastic si usor de intins pe masa de lucru. Telemeaua sfaramata am amestecat-o cu oul, zaharul pudra si cel vanilat. Am intins o foaie din aluat cat mai subtire si am facut forme cu o cana (dar si cateva patrate, dar mai...
Baclava
Pentru inceput amestecam nuca macinata cu scortisoara. Se impart foile in trei parti egale si se unge fiecare foaie cu unt topit pe ambele parti, apoi se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Dupa ce am terminat cu prima parte de foi turnam jumatate din compozitia de...
Tort de biscuiti
pentru inceput preparam crema astfel:adaugam zaharul in lapte,apoi adaugam faina si cacao,iar la final esenta de cafea,dupa care amestecam cu un tel si apoi punem sa fiarba la foc potrivit amestecand incontinuu pana se ingroasa crema. cand s-a ingrosat ,dam deoparte si adaugam margaina si...
Pachetele cu telemea coapte pe plita
din ingrendientele pentru aluat formam o coca elastica ,pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul . separat amestecam ingrendientele pentru amestecul de branza . dupa ce a crescut aluatul ,rupem bucati din aluat ,pe care le...
Poale-n brau cu telemea
pentru inceput preparam maiaua astfel:drojdia o sfaramam si o amestecam cu 2 lingurite de zahar tos peste care adaugam jumatate din lapte care a fost un pic incalzit,iar apoi adaugam o lingura de faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam sa creasca 10 minute...
Cornuri fragede cu rahat
din margarina,bors,drojdie,ulei si faina am facut un aluat usor de modelat care de obicei se lasa la frigider o ora,dar eu dupa cum v-am spus l-am lasat 2 zile din lipsa de timp. sper sa imi fie iertata greseala ca nu am respectat timpul . din acest aluat am...
Fragezica cu magiun
Pentru inceput facem un aluat din: margarina, drojdie ,bors,ulei si faina. Acest aluat se lasa la frigider o ora. O treime din aluat se da deoparte ,iar din cealalta se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava de aragaz, peste care se intinde un strat de magiun. Peste...
Chipsuri de mere
Merele se spala si se li se scoate mijlocul cu un cutit, dupa care sa taie felii subtiri, de preferat ar fi o razatoare cu lama de feliat. Feliile de mar se aseaza una langa alta in tava si apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu scortisoara. Se da la cuptor care...