Cozonac cu nuca

de iry-gabriela in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 6840 vizualizari

 

.....in prima parte a pozelor sunt imaginile cu prepararea cozonacului cu nuca iar in partea a 2a este cozonacul cu nuca si rahat asa cum am vrut sa iasa.....eu sper sa fi reusit pentru faptul ca eu nu fac foarte des cozonac ......

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 300g zahar,
  • 11/2 ceasca lapte,
  • 3 linguri untura(osanza)
  • 6galbenusuri+un ou pentru uns deasupra,
  • 50 drojdie,
  • 200g unt(margarina delma la pachete),
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie,
  • o lingurita de sare,
  • unt pentru uns tava,
  • stafide.

crema de nuca:

  • 3 cani de nuca,
  • o cana zahar,
  • 4 linguri de cacao,
  • 6 albusuri,
  • esenta de rom,
  • optional :mac si rahat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

pentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca.      

separam ouale,iar galbenusurile le  frecam cu o lingurita de sare,iar restul de lapte il inmuiem cu zaharul.        

separat topim margarina si untura.    

faina se cearne si se aseaza intr-un lighean mai larg pentru a putea framanta aluatul.

facem in mijloc o gaura si adaugam maiaua,laptele,galbenusurile si incem sa framantam .      

apoi se adauga putin cate putin ,margarina topita,apoi coaja rasa de lamaie si portocala,stfidele si esenta de rom.      

se framnta un aluat pana se formeaza basici si se desprinde usor de pe maini.      

se lasa la crescut 2 ore.    

pentru crema de nuca avem nevoie de albusurile batute spuma,peste care adaugam zaharul,esenta de rom,cacaoa ,iar la sfarsit nuca si amestecam pana se inmuaie usor.    

 dupa ce aluatul a crescut in impartim in cate bucati avem nevoie .    

luam o bucata si o intindem cu sucitorul pana ajungem la forma dorita  apoia daugam un strat de crema de nuca ,dupa care rulam  si asezam in tava unsa cu unt,dupa care mai lasam sa creasca in tava.  

 separat dam drumul la cuptor pentru a il incalzi foarte bine.  

apoi  ungem cozonacul cu ou si il pudram cu mac dupa care il bagam la cuptor si il lasam cam 45 de minute ,dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca pentru a-l putea taia felii.

TIPS-URI

1

in incaperea in care se framanta trebuie sa fie foarte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya