Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

de Bucataras in Dulciuri, 6 Dec 2024 | 461 vizualizari

 

De sărbători, nu lipsește cozonacul pufos cu nucă și rahat, perfect pentru toți din familie și prieteni. Descoperă rețeta tradițională pentru un desert delicios și aromat.
Pentru acest Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, lapte, unt, zahăr, nuca, cacao, rahat.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători
  • ~800 g aluat de cozonac (reteta o gasesti aici)
  • 200 g nucă tocată grosier
  • 100 g cubulețe de rahat
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 4 albușuri
  • un praf de sare
  • esență de rom
  • pt. uns:
  • 1 ou + 1 lg lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători:

Cum se prepara acest Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători:

Pregătește aluatul după rețeta de aici.

Într-un bol, pune albușurile, un praf de sare și mixează-le foarte bine. Când capătă consistență și se albesc, încorporează zahărul, mixând în continuare până obții o bezea lucioasă și fermă. 

Amestecă miezul de nucă cu cacaua și adaugă-l peste bezea. Amestecă ușor să se incorporeze și adaugă și esența de rom.

Împarte aluatul de cozonac în două jumătăți egale. Întinde fiecare parte de aluat în strat egal, pe un blat uns cu puțin ulei. Întinde umplutura pe toată suprafață, lăsând o margine liberă, cubulețe de rahat, apoi rulează strâns. Procedează la fel și cu cealaltă jumătate.

Împletește cele două rulouri obținute, dând formă de cozonac, apoi așază-l în tava tapetată cu hârtie de copt.

Lasă-l la dospit pentru o jumătate de oră. După acest timp, unge-l cu amestecul de ou și lapte.

Coace cozonacul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 40-50 de minute sau până trece proba scobitorii.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cozonacul la temperat. Îl poți transfera apoi pe un grătar de bucătărie.

Este un cozonac pufos, aromat și foarte bun la gust și iți recomandăm să încerci rețeta noastră!

Incearcă si rețeta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos și bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.

Iți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonaci cu smantana in aluat