Prajitura alba ca zapada

de iry-gabriela in Prajituri, 19 Ian 2013 | 16219 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 9 liguri de zahar,
  • 9 linguri de ulei ,
  • 3 oua,
  • o lingurita de amoniac stins ,cu otet,
  • 3 linguri de apa si faina cat cuprinde.

pentru crema:

  • 1 litru de lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • o cana de zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 11 linguri de faina si un pachet de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura alba ca zapada:

Pentru inceput pregatim aluatul pt foi ,care il impartim apoi in 4 parti egale si le intindem cu sucitoruL ,dupa care coacem foile pe dosul tavii tapetate cu faina.

Separat batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care le adaugam in lapte.   

Apoi adaugam faina si punem vasul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ,dupa care dam deoparte sa se racoreasca si adaugam untul amestecand pana se topeste . 

Apoi se ansambleaza prajitura ,finalul fiind de 4 foi si 3 straturi de crema. 

Si pe aceasta ,ca si la prajitura mamei asezam deasupra ceva mai greu pana o doua zi ,cand putem sa o pudram cu zahar pudra si sa o taiem in diferite forme.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

20.01.2013, 10:55

delicioasa !

iry-gabriela 1

21.01.2013, 20:13

reisnaor_2006 1

11.11.2014, 19:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada