publicat la 22.03.2020
publicat la 13.05.2019
publicat la 14.03.2019
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Iepure cu bacon si gutuie
Condimentăm copanele de iepure cu sare și piper. Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Într-o oală antiaderentă ce se va putea da ulterior la cuptor, încingem uleiul de măsline. Gătim iepurele câte 2-3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se păstrează la...
Pui Divan
Eu am ales varianta mai dietetică, adică am înlocuit maioneza cu smântână lichidă și brânza cheddar cu cașcaval. Gătim puiul în ulei de măsline câte 2-3 minute pe fiecare parte. Broccoli se desface buchețele și se opărește în apă...
Piftie de porc
Se spala bine si se pregateste carnea pentru pus la fiert. Intr-o oala mare se pune carnea, piciorul si urechea la fiert. Se pune apa sa treaca cu vreo doua palme deasupra carnii. Cand se ridica spuma, se curata cu o lingura cu gauri. Se lasa ~ 4 ore la fiert. Daca nu doriti sa aiba...
Scarita afumata de porc cu varza
Varza se taie fideluță, se amestecă cu o lingură sare, se freacă bine și se lasă să se înmoaie pentru minim 20 minute. Între timp călim o ceapă tocată mărunt în ulei, adăugăm scărița de porc și o cană cu apă. Adăugăm varza și lăsăm la foc mic pentru...
Ficat Andaluz
Ficatul se taie în 4 felii. Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii. Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte. Se scoate pe un platou. Cele două cepe se curăță și se taie rondele. Roșiilor li se...
Piept de manzat in sos de rosii
Este de preferat marinarea cărnii cu o seară înainte de preparare. Se condimentează cu cimbru și oțet balsamic. Se pune carnea într-o pungă (caserolă), se adaugă vinul și se dă la rece peste noapte. A doua zi înainte de a găti, se scoate din frigider cu o oră...
Tocăniță de iepure cu ciuperci
Iepurele se taie bucăți potrivite. Punem untul într-o tigaie la foc potrivit. Când se topește, călim bucățile de iepure pe ambele părți câte 3-4 minute pe fiecare parte. Între timp spălăm ciupercile și se le tăiem în 2-3 felii. Se călesc în...
Friptura de porc inabusita la cuptor
Morcovii se curăță și se taie în două, la fel și ceapa. Pulpa de porc se spală, se lasă la scurs sau se șterge cu un prosop de hârtie. Carnea se va tăia în 8 felii, se condimentează cu sare și piper după care se așează într-o tavă, împreună cu...
Cartofi la cuptor cu cârnați
Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie în 4 sau 6 în funcție de mărimea lor. Se așează într-o tavă de yena unsă din belșug cu ulei. Se presară sare și piper după gust. Se stropesc cu ulei. Deasupra se așază cârnații tăiați...
Coaste de porc la cuptor
Coastele de porc se condimentează cu sare și piper. Se pun într-o tavă cu 2 căni de apă și se acoperă. Se dă tava la cuptor pentru aprox. 2 ore la 180 grade C. Între timp amestecăm sosul de roșii cu ketchup-ul, mierea, ghimbirul, ardeiul iute tăiat fin și usturoiul...
Reteta de varza murata cu carne de porc, cimbru si suc de rosii
Preparare Reteta de varza murata cu carne de porc, cimbru si suc de rosii Se toacă varza fideluță. Eu o las întotdeauna peste noapte în apă rece, pentru a se desăra. Înainte de a folosi varza se stoarce bine. Se călește carnea pe toate părțile. Se...
Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare
Topim 2 linguri de unt într-o tigaie. Adăugăm pieptul de curcan condimentat cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbru. Se lasă să se rumenească la foc mic câte 10 minute pe fiecare parte. Se transferă pe un platou și se păstrează la cald. În aceeași tigaie mai...
Iepure în sos de muștar
Iepurele se tranșează în 8 bucăți. În cazul în care se gătește tot iepurele se va servi la 4 persoane. Se condimentează cu sare și piper. Se topește untul într-o tigaie mare. Se prăjesc bucățile de iepure pe rând pe ambele părți fără a se...
Cotlete lipicioase de porc
Bucata mea de carne a avut ceva grăsime pe ea și m-am gândit că ar fi bine să o elimin. Avea undeva spre 2 cm strat de grăsime. Dacă a voastră are mai puțină puteți să o păstrați - astfel veți avea și un strat crocant de șorici, pe care puteți să-l crestați pe diagonală...
Inimi de curcan în sos de vin
Se curăță inimile de eventualele pielițe și vene. Se taie pe jumătate, se spală, se lasă la uscat și se presară cu făină. Încingem o tigaie, adăugăm uleiul și untul. Se adaugă bucățile de inimă și se călesc 2 minute, nu mai mult pentru că se vor întări....
Tochitură
Pulpa de porc se taie cubulețe potrivite și de aceeași mărime. Se pun la prăjit în untura topită amestecată cu ulei. Dacă nu există untură ar fi de preferat ca pulpa să fie un pic cu mai multă grăsime. După ce bucățelele de porc s-au rumenit bine se adaugă...
Rață cu varză roșie și sos de piper verde
Spălăm bine copanele de rață, le condimentăm cu sare și piper. Se pun într-o tavă, se adaugă frunzele de dafin, crenguța de rozmarin și apa. Se acoperă și se dă la cuptor pentru 1 oră și jumătate. Scoatem copanele din sos și le punem cu partea cu piele în sus...
Iepure înăbușit în vin roșu
Încingem cuptorul la 180 grade C. Iepurele se spală și se tranșează în 8-10 bucăți. Condimentăm bucățile de iepure cu sare și piper. Topim untul într-o tigaie, când este complet topit adăugăm uleiul. Rumenim toate bucățile de iepure câte 3 minute pe...
Cassoulet
Se pun la înmuiat boabele de fasole în apă rece - de preferat peste noapte. A doua zi dimineața se pun la călit în ulei sau grăsime de rață ceapa, morcovii și jumătate din cantitatea de usturoi - toate tocate mărunt. Călim 2-3 minute, apoi adăugăm baconul...
Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki
Începem cu prepararea sosului. Castraveții se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se pun într-un castron, se presară sare și se lasă 5 minute. Se storc de zeama lăsată și se amestecă cu iaurtul grecesc, usturoiul zdrobit și mărarul tocat mărunt....
Chilli con carne
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ardeii se vor taia cubulete. Semintele le pastrati in functie de cat de iute doriti mancarea. Rosiile se vor taia cubulete mici. Se va pune pe foc o cratita si se va incinge uleiul, se adauga carnea, amestecand ocazional. Dupa 5 minute...
Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel
Roșia se spală, se taie cubulețe, se condimentează cu puțină sare și se așează într-o strecurătoare. Sarea va face să elimine cât mai multă apă. Dovleceii se spală, se taie capetele și se taie felii lungi, groase de 1 cm. Se condimentează cu sare, piper și se stropesc...
Hamburgher de vită
Tocăm carnea de vită. Se amestecă cu oul, untul la temperatura camerei și ceapa tocată mărunt. Se condimentează cu sare și piper. După preferință se poate adăuga în compoziție câte o linguriță de ketchup și muștar și 1-2 căței de usturoi zdrobiți și tocați...
Rata in sos de vin rosu
Încingem cuptorul la 190 grade C. Condimentăm copanele de rață cu sare și piper negru măcinat. Spălăm bine cartofii - în cazul în care-i lăsați în coajă cum am făcut eu. Se taie în jumătăți sau sferturi în funcție de mărimea lor. Punem...
Pui Tikka Masala
Tăiem pieptul de pui în cubulețe de 2 cm. Într-un castron pregătim pasta pentru marinat puiul. Amestecăm iaurtul cu ghimbirul ras, pasta de usturoi, pătrunjelul verde tocat mărunt,2 linguri Garam Masala , ardeii iuți tocați mărunt și zeama de lămâie. Adăugăm...
Pui țărănesc cu roșii și smântână
Puiul se face bucăți, se sărează, piperează și se trece prin făină, apoi se pune la prăjit în unt încins. Se toacă ceapa. Când s-a rumenit carnea, se scoate și se pune în locul ei ceapa la călit, până se colorează. Când s-a rumenit, se stinge cu...
Pui picant
Puiul se taie în două bucăți egale în așa fel încât să avem pe fiecare parte câte un copan, o aripă și jumătate de piept. Curățăm usturoiul și se pisează într-un mojar cu un praf de sare. Adăugăm în mojar sosul de soia, uleiul și oțetul...
Ciolan răsfățat pe varză
Pentru că de la o vreme sunt împotriva prăjitului, am schimbat un pic rețeta pe ici pe colo. Varza am tocat-o mărunt, am presărat o linguriță de sare și am frecat-o bine. Am curățat ceapa și am tocat-o mărunt. Am adăugat ceapa peste varză și am amestecat-o bine. Am pregătit...
Copane de curcan cu bere
Spălăm bine copanele. Le condimentăm cu sare, piper și rozmarin. Dacă folosiți rozmarin proaspăt este bine să dublați cantitatea- cel uscat fiind mult mai puternic la gust. Le aranjăm într-o tavă de lut, ceramică sau yena. Le stropim cu zeama de la o lămâie și...
Friptură de vită condimentată
Pentru o fripură la grătar alegem un antricot de vită - dacă este de mânzat este și mai bine. Nu găsim antricot, ne putem mulțumi și cu un cotlet, dar să fie un pic împănat cu ceva grăsime. Într-un mojar adăugăm piperul, coriandrul, fulgii de ardei, cimbru și...