Condimentăm copanele de iepure cu sare și piper.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.
Într-o oală antiaderentă ce se va putea da ulterior la cuptor, încingem uleiul de măsline.
Gătim iepurele câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate și se păstrează la cald.
În aceeași oală adăugăm baconul și gătim 5-7 minute.
Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.
Gutuia, se curăță de coajă și cotor, apoi se taie cubulețe.
Adăugăm ceapa, usturoiul și gutuia.
Gătim 12-15 minute, amestecând ocazional.
Adăugăm cimbru, dafin, apa și vinul.
Adăugăm iepurele, acoperim cu capac și dăm la cuptor pentru 45-50 minute.
Se scoate oala, se adaugă smântâna lichidă și se dă din nou la cuptor pentru alte 15 minute.
Într-un castron amestecăm frunzele de pătrunjel tocate mărunt cu fulgii de chilli și zeama de lămâie.
Se adaugă acest amestec deasupra în momentul servirii.