Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki

de elucubratiiculinare in Pui, 28 Sep 2014 | 4633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 300 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pentru sos:
  • 2 castraveți cornișor
  • 250 g iaurt grecesc
  • 3 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki:

Începem cu prepararea sosului. Castraveții se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se pun într-un castron, se presară sare și se lasă 5 minute. Se storc de zeama lăsată și se amestecă cu iaurtul grecesc, usturoiul zdrobit și mărarul tocat mărunt. Se condimentează cu sare și piper. Se păstrează la rece până la servire.   Pieptul de pui se taie felii subțiri. Se condimentează cu sare și piper. Se stropește cu ulei de măsline și se pune pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte.

Se scoate și se aranjează pe  2 farfurii. Ciupercile se spală, se feliază și se stropesc cu ulei de măsline. Se pun într-o tigaie de preferat ce nu lipește și se rumenesc ușor, amestecând din când în când. Când sunt gata se răstoarnă în cele 2 farfurii.

Turnăm câte 2-3 linguri din sosul tzatziki și servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ciuperci și sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci, smantana si vin alb