Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam bine adaugand galbenusurile. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, apoi esenta.Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Pregatim budincile, primul plic il amestecam cu 4 linguri de zahar si...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa.
Adaugam restul ingredientelor amestecand cu o lingura de jos in sus.
Turnam compozitia in tava din care oprim 2 linguri in care adaugam cacao si turnam peste compozitie in tava.
.Adaugam...
Luam ouale si le mixam impreuna cu zaharul, adaugand treptat plicurile de zahar vanilat, zeama de la o lamaie si esenta de rom. Apoi adaugam miezul de nuca taiat marunt, laptele si uleiul si le mixam putin impreuna la viteza mica. Adaugam plicul de praf de copt si faina cat cuprinde.
Ungem o...
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocala rasa,esenta si amestecam cu o lingura,adaugam uleiul,omogenizam si turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Amestecam mascarpone cu dulce de leche si cu o...
Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu folie alimentara.
Pregatim crema a doua: galbenusurile le mixam bine cu zaharul, faina si laptele il punem pe foc amestecand continuu. Lasam sa se raceasca si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam esenta...
Punem intr-un bol ouale, praful de copt, zaharul si plicurile de zahar vanilat si le batem bine cu mixerul pana se face ca o pasta. Treptat adaugam iaurtul si uleiul. Apoi punem faina cat sa iasa un continut ca de pandispan. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam...
Pregatim aluatul de clatite si incepem sa le coacem. Dupa ce am terminat de facut clatitele incepem sa asezam tortul. Asezam prima clatita, ungem cu dulceata, adaugam frisca, apoi iar clatita dulceata-frisca,clatita frisca-struguri,clatita dulceata-frisca,clatita si ornam cu frisca.
Am pudrat...
Faza intai:luam struguri ii splam si ii curatam de ciorchini (asa se zice la noi). Punem o oala cu apa la fiert. Luam bobitele rezultate pe rand si le punem in apa fiarta si le lasam sa fiarba pana cand vedem ca s-au crapat si le scoatem afara cu o paleta ca sa se scurga de apa. Si repetam asa cu...
Spalam borcanele si prunele. Prunele le curatam de codite. Punem in borcane prune, iar la fiecare borcan adaugam 5 linguri de zahar. Adaugam apa peste prune in borcane si le infiletam bine. Dupa ce le-am infiletat luam fiecare borcan in mana si il agitam un pic ca sa se amestece...
Luam oul si il batem cu zaharul, apoi adaugam treptat laptele, uleiul si plicurile de zahar vanilat. Dupa aceea adaugam plicul de praf de copt amestecat cu o lingura de faina, adaugam faina treptat cat sa iasa un aluat mai tare ca sa putem intinde foile. Impartim in trei aluatul obitinut si...
Amestecam zaharul cu ouale cat sa iasa un fel de pasta. Adaugam usor cate o cana de faina alba, una de porumb si tot asa si amestecam bine. Aadaugam plicurile de zahar vanilat, esenta de rom si iaurtul cat sa iasa o compozitie ca de pandispan.
Ungem o tava cu ulei si rasturnam...
Blat :separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat si dupa adaugam si faina amestecata cu praful de copt, plicurile de zahar vanilat si lingurile de cacao. Ungem o tava cu ulei, tapetam cu faina si rasturnam compozitia obtinuta. Dam la...
Se face maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,un praf sare,50 ml lapte.Se cerne faina intr-un lighean,se face gaura in mijloc se adauga ouale batute bine,restu de zahar,sare maiaua,zeama de lamaie si incepem sa framanta,,adaugand treptat iaurtul.Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.Cand...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, galbenusurile le batem cu zaharul, iar intre timp adaugam lingurile de apa, una cate una pana obtinem o pasta. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste pasta de galbenusuri si amestecam, dupa adaugam si albusurile batute...
Amestecam cu mixerul intr-un bol smantana cu zaharul pana se face frisca dupa care adaugam iaurtul.Taiem alunele maruntit,taiem si pepenele marunt dar sa ii scotem samburii afara iar dupa ce le-am maruntit le punem in bol,dupa care adaugam niste stafide,lingura de cacao si...
Intr-un lighean punem faina,ouale,zaharul,sarea dupa gust,drojdia dizolvata cu un pic de apa calduta si amestecam.Dupa asta adaugam lapte cat sa iasa un aluat de paine si framantam iar la urma se adauga putin ulei.Lasam sa creasca iar deasupra punem un prosop curat....
Preparare semiluni pufoase
Bati albusurile spuma tare cu zaharul si praful de sare.Adaugi peste ele galbenusurile zdrobite si frecate cu uleiul,amoniacul stins cu suc de lamaie,esenta si faina turnata in ploaie.Tapetezi o tava cu hartie de copt si torni aluatul.Dai la copt circa 20-25...
Preparare cornuletele in doua culori cu dulceata
Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam 5 minute aluatul sa se odihnesca cat sa se dizolve bine drojdia .Dupa aceea adugam 500 g faina si...
Ouale le mixam bine cu zaharul,apoi se adauga amidonul.Laptele se incalzeste si se toarna peste crema de ou,compozitia se pune la fiert amestecand continuu pana se ingroasa.Portocalele se curata de coaja si se piseaza,se adauga peste compozitie.La cirese se scot samburii si se taie in doua,se...
Luam un plic de budinca si il punem intr-un bol cu 4 linguri de zahar si 5 linguri lapte si il amestecam. Cam la un plic de budinca se foloseste cca 500 ml lapte, deci restul de lapte care a ramas de la plicul de budinca il punem la fiert. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam continutul din bol...
Spalam visinele si le curatam de codite in cazul in care au. Spalam vreo 14 borcane si le punem la scurs. Dupa ce s-au uscat bine punem in ele visine, dar lasam gura la borcan goala, ca sa poata sa fiarba visinele. Dupa asta la un borcan de 800 g punem cate 4 linguri de zahar, iar la unul de 400...
Punem intr-un bol faina, zaharul, ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda, esenta de rom si laptele. Le amestecam. Punem lapte cat sa iasa o coca potrivita nici moale, nici tare. Il lasam o ora sa creasca.
Intre timp facem umplutura. Luam branza si o sfaramam intr-un bol adaugand ouale...
Frecam untul cu zaharul bine si adaugam oul si vanilia. Adaugam si faina amestecata cu agentii de crestere si sare, iar la urma fulgii de ciocolata. Aluatul este destul de virtos
Rasturnam totul pe o folie de plastic sau punga si formam un sul. Il impatrurim bine si il dam la...
Tort cu budinca
Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam bine adaugand galbenusurile. Adaugam faina cernuta cu praful de copt, apoi esenta.Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Pregatim budincile, primul plic il amestecam cu 4 linguri de zahar si...
Chec din albusuri
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam restul ingredientelor amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia in tava din care oprim 2 linguri in care adaugam cacao si turnam peste compozitie in tava. .Adaugam...
Chec cu nuca
Luam ouale si le mixam impreuna cu zaharul, adaugand treptat plicurile de zahar vanilat, zeama de la o lamaie si esenta de rom. Apoi adaugam miezul de nuca taiat marunt, laptele si uleiul si le mixam putin impreuna la viteza mica. Adaugam plicul de praf de copt si faina cat cuprinde. Ungem o...
Prajitura cu mascarpone
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocala rasa,esenta si amestecam cu o lingura,adaugam uleiul,omogenizam si turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Amestecam mascarpone cu dulce de leche si cu o...
Tort cu piscoturi
Pregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu folie alimentara. Pregatim crema a doua: galbenusurile le mixam bine cu zaharul, faina si laptele il punem pe foc amestecand continuu. Lasam sa se raceasca si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam esenta...
Chec cu cacao
Punem intr-un bol ouale, praful de copt, zaharul si plicurile de zahar vanilat si le batem bine cu mixerul pana se face ca o pasta. Treptat adaugam iaurtul si uleiul. Apoi punem faina cat sa iasa un continut ca de pandispan. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina si rasturnam...
Tort de clatite
Pregatim aluatul de clatite si incepem sa le coacem. Dupa ce am terminat de facut clatitele incepem sa asezam tortul. Asezam prima clatita, ungem cu dulceata, adaugam frisca, apoi iar clatita dulceata-frisca,clatita frisca-struguri,clatita dulceata-frisca,clatita si ornam cu frisca. Am pudrat...
Dulceata de struguri
Faza intai:luam struguri ii splam si ii curatam de ciorchini (asa se zice la noi). Punem o oala cu apa la fiert. Luam bobitele rezultate pe rand si le punem in apa fiarta si le lasam sa fiarba pana cand vedem ca s-au crapat si le scoatem afara cu o paleta ca sa se scurga de apa. Si repetam asa cu...
Compot de prune goldane
Spalam borcanele si prunele. Prunele le curatam de codite. Punem in borcane prune, iar la fiecare borcan adaugam 5 linguri de zahar. Adaugam apa peste prune in borcane si le infiletam bine. Dupa ce le-am infiletat luam fiecare borcan in mana si il agitam un pic ca sa se amestece...
Prajitura cu crema
Luam oul si il batem cu zaharul, apoi adaugam treptat laptele, uleiul si plicurile de zahar vanilat. Dupa aceea adaugam plicul de praf de copt amestecat cu o lingura de faina, adaugam faina treptat cat sa iasa un aluat mai tare ca sa putem intinde foile. Impartim in trei aluatul obitinut si...
Alivanca
Amestecam zaharul cu ouale cat sa iasa un fel de pasta. Adaugam usor cate o cana de faina alba, una de porumb si tot asa si amestecam bine. Aadaugam plicurile de zahar vanilat, esenta de rom si iaurtul cat sa iasa o compozitie ca de pandispan. Ungem o tava cu ulei si rasturnam...
Prajitura cu cacao
Blat :separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat si dupa adaugam si faina amestecata cu praful de copt, plicurile de zahar vanilat si lingurile de cacao. Ungem o tava cu ulei, tapetam cu faina si rasturnam compozitia obtinuta. Dam la...
Cozonac cu rahat
Se face maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,un praf sare,50 ml lapte.Se cerne faina intr-un lighean,se face gaura in mijloc se adauga ouale batute bine,restu de zahar,sare maiaua,zeama de lamaie si incepem sa framanta,,adaugand treptat iaurtul.Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.Cand...
Tort de ziua mea
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, galbenusurile le batem cu zaharul, iar intre timp adaugam lingurile de apa, una cate una pana obtinem o pasta. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste pasta de galbenusuri si amestecam, dupa adaugam si albusurile batute...
Inghetata din pepene
Amestecam cu mixerul intr-un bol smantana cu zaharul pana se face frisca dupa care adaugam iaurtul.Taiem alunele maruntit,taiem si pepenele marunt dar sa ii scotem samburii afara iar dupa ce le-am maruntit le punem in bol,dupa care adaugam niste stafide,lingura de cacao si...
Rulada cu branza
Intr-un lighean punem faina,ouale,zaharul,sarea dupa gust,drojdia dizolvata cu un pic de apa calduta si amestecam.Dupa asta adaugam lapte cat sa iasa un aluat de paine si framantam iar la urma se adauga putin ulei.Lasam sa creasca iar deasupra punem un prosop curat....
Semilune pufoase
Preparare semiluni pufoase Bati albusurile spuma tare cu zaharul si praful de sare.Adaugi peste ele galbenusurile zdrobite si frecate cu uleiul,amoniacul stins cu suc de lamaie,esenta si faina turnata in ploaie.Tapetezi o tava cu hartie de copt si torni aluatul.Dai la copt circa 20-25...
Cornulete in doua culori cu dulceata
Preparare cornuletele in doua culori cu dulceata Punem intr-un lighean laptele, uleiul, zaharul, sticluta de rom, drojdia dizolvata cu un pic de otet, 3 linguri faina si amestecam. Lasam cam 5 minute aluatul sa se odihnesca cat sa se dizolve bine drojdia .Dupa aceea adugam 500 g faina si...
Inghetata cu portocale si cirese
Ouale le mixam bine cu zaharul,apoi se adauga amidonul.Laptele se incalzeste si se toarna peste crema de ou,compozitia se pune la fiert amestecand continuu pana se ingroasa.Portocalele se curata de coaja si se piseaza,se adauga peste compozitie.La cirese se scot samburii si se taie in doua,se...
Budinca colorata
Luam un plic de budinca si il punem intr-un bol cu 4 linguri de zahar si 5 linguri lapte si il amestecam. Cam la un plic de budinca se foloseste cca 500 ml lapte, deci restul de lapte care a ramas de la plicul de budinca il punem la fiert. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam continutul din bol...
Compot de visine
Spalam visinele si le curatam de codite in cazul in care au. Spalam vreo 14 borcane si le punem la scurs. Dupa ce s-au uscat bine punem in ele visine, dar lasam gura la borcan goala, ca sa poata sa fiarba visinele. Dupa asta la un borcan de 800 g punem cate 4 linguri de zahar, iar la unul de 400...
Placinte cu branza
Punem intr-un bol faina, zaharul, ouale, drojdia dizolvata cu un pic de apa calda, esenta de rom si laptele. Le amestecam. Punem lapte cat sa iasa o coca potrivita nici moale, nici tare. Il lasam o ora sa creasca. Intre timp facem umplutura. Luam branza si o sfaramam intr-un bol adaugand ouale...
Biscuiti cu ciocolata
Frecam untul cu zaharul bine si adaugam oul si vanilia. Adaugam si faina amestecata cu agentii de crestere si sare, iar la urma fulgii de ciocolata. Aluatul este destul de virtos Rasturnam totul pe o folie de plastic sau punga si formam un sul. Il impatrurim bine si il dam la...