Prajitura cu cacao

de gaby_gabytza in Prajituri, 15 Sep 2011 | 5365 vizualizari

 

nu e ea reusita dar m-am straduit si eu cat am putut

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri zahar pudra 
  • 3 linguri cacao
  • 300 g margarina
  • 100 g nuci maruntite
  • pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 9 linguri zahar
  • 1 esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cacao:

Blat:separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam galbenusurile treptat si dupa adaugam si faina amestecata cu praful de copt, plicurile de zahar vanilat si lingurile de cacao. Ungem o tava cu ulei, tapetam cu faina si rasturnam compozitia obtinuta. Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 min.

Intre timp preparam bezeaua: batem albusurile spuma cu zaharul si lingurita de zeama de lamaie. Cand vedem ca blatul este copt pe jumatate adaugam bezeaua si bagam tava din nou la cuptor pana cand bezeaua se aureste. Stingem focul la cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pregatim siropul punand apa si zaharul la fiert pana cand vedem ca se ingroasa si lasam sa se raceasca.

Crema: amestecam pe baie de aburi toate ingredientele (cu exceptia margarinei) pana cand se ingroasa, apoi adaugam si margarina.

Taiem blatul in doua si il insiropam. Asezam o parte cu bezeaua in sus si asezam jumatate de crema dupa adaugam si jumatatea cealalta de blat cu bezeua in jos si deasupra punem un strat mic de crema. Deasupra presaram cu nucile maruntite

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Chocapic