Cozonac cu rahat

de gaby_gabytza in Dulciuri, 3 Sep 2011 | 5363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 50 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 cub drojdie proaspata
  • sare
  • 50 ml ulei
  • rahat
  • 1 ou
  • 2 lingurite ulei

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Se face maiaua din drojdie,2 linguri de zahar,un praf sare,50 ml lapte.Se cerne faina intr-un lighean,se face gaura in mijloc se adauga ouale batute bine,restu de zahar,sare maiaua,zeama de lamaie si incepem sa framanta,,adaugand treptat iaurtul.Framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.Cand nu se mai lipeste de maini incpem sa framatam cu ulei,acoperim si lasam sa se odihneasca omora intr-un loc ferit de curent.Rahatul il taiem fasii intindem o foaie dreptunghiulara si asezam rahatul,invartim,lasam deoparte intindem alta foaie si procedam k la prima.Impletim cele doua suluri si asezam in tava unsa cu ulei,lasam 10 minute in tava dupa care ungem cu oul batut cu 2 lingurite de ulei.Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.Cand il scoatem din cuptor il ungem cu apa amestecata cu 1 lingurita de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.