Tocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul.
Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut...
- Ardeii se spala si se scobesc de cotor.
- Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa...
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa, iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare.
Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o...
Dezosam carnea si o taiem bucatele.
Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite.
Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele.
Ceapa curatata se taie julien.
Punem o lingura cu untura...
Rata se pregateste cu o zi inainte de a fi gatita si ar fi bine sa aveti pe cineva care sa va ajute. Se curata bine si se freaca apoi peste tot cu sare mare pentru a reimprospata pielea. Dupa...
As fi facut poze din timpul prepararii dar e atat de simpla prajitura incat veti intelege din vorbe :))
Am amestecat intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile, zaharul,...
Blat:
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare.Se adauga apoi pe rand cele 5 linguri de zahar si galbenusurile unul cate unul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza...
Blat ciocolatos:
Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va simti...
Pregatim prima data blatul:
separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si la sfarsit faina si cacao.
Compozitia...
Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...
Se fierb pastele conform instrcutiunilor de pe ambalaj.
Se caleste ceapa in unt si ulei de masline, la foc mediu, cateva minute. Se adauga apoi sucul si coaja de lamaie, smantana si broccoliul...
Intr-un bol punem untul moale si zaharul. Mixam pana cand se incorporeaza cele doua ingrediente. Adaugam oul, praful de sare si esenta de vanilie. Mixam pana cand amestecul devine omogen. Adaugam...
1. Conopida se spala, se rup buchetelele, prazul se curata si se taie in bucati. De asemenea, morcovul si cartoful se curata si se taie in bucati mai mari.
2. Se toarna apa peste legume pana ce...
Curatam cartofii si ii taiem in cuburi marisoare. Asezonam cartofii cu sare, piper si ulei de masline si ii introducem la cuptor pentru 30-35 de minute.Lasam cartofii sa se raceasca la tempertaura...
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza dupa...
Legumele pentru zeama se curata, se spala, se taie grosier si se pun in vasul blenderului. Se toaca, nu foarte marunt.
Se calesc legumele in putin ulei pana incep sa se inmoaie. Se sareaza. Se...
Somonul se spala,se asezoneaza si se face pe grill 4-5 min pe fiecare parte.Cand este gata,se rupe usor cu furculita in bucati mari.Ceapa se curata,se spala si se taie marunt.Usturoiul se toaca...
Blat: Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...
Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece.
Cu ajutorul unui fierastrau special...
Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute.
Separat, se toacă ceapa mărunt, se...
Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...
Curatam si spalam prazul, ardeii si morcovii.
Clatim afumatura si o punem in oala.
Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul, boabele...
Cartofii se fierb in coaja.
Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.
Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare....
Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si...
Se spala ficateii (se indeparteaza fierea daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Se acopera tigaia cu un capac.
Ceapa se curata de foi, se...
Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca.
Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati...
Desfacem conservele de pate si punem continutul lor intr-un vas incapator.
Scurgem feliile de gogosari in otet si le tocam marunt. Le adaugam peste pate impreuna cu dulceata de ardei iuti....
Am condimentat fleica de porc pe ambele parti. Am presarat si usturoiul pe partea care va fi în interior, pe care punem umplutura.
Am condimentat carnea tocata si am pus si patrunjel verde....
Intr-un castron sau in bolul robotului punem branza scursa de vaci.
Puneti oul intreg, sarea, vanilia si coaja rasa de lamaie si amestecati bine.
Amestecul trebuie sa fie cremos si fara...
Cum facem galustele:
Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen.
Punem castronul la frigider si ne...
Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi le scoatem si le punem pe un platou.
Tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim in ulei de...
Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana se dilueaza complet. Galbenusurile freaca-le cu uleiul ca la maioneza apoi...
Pentru astazi am ales
Ciorba de rosii cu perisoare de pui
Tocam carnea si ceapa si le amestecam cu orezul, presaram condimentele, adaugam si ouale, apoi omogenizam bine totul. Eu nu concep perisoarele fara orez, o singura data am incercat si am avut...
Ardei umpluti cu sos de rosii
- Ardeii se spala si se scobesc de cotor. - Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa...
Prajitura cu blat de cacao si crema de mascarpone
Blat Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa, iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o...