Rata la cuptor

de Bya Ralu in Rata, 13 Mai 2014 | 29517 vizualizari

 

Este prima oara cand prepar si mananc rata,are un gust super bun si ti se topeste in gura...incercati-o!

 

INGREDIENTE

Pentru marinat:

  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • sare/piper alb
  • ghimbir si praf de curcuma

Pentru preparare:

  • 1 rata
  • 1 portocala stoarsa
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata la cuptor:

Pentru marinat:

Se taie bucatiile cu grasime,se unge rata cu ulei de masline pe ambele parti,se presara condimentele si se stropeste cu putin vin.Se lasa la frigider o zi.

Pentru preparare:

Intr-o vas de lut punem rata,impreuna cu sosul format de la marinat.

Rata se cresteaza si se pun felii de usturoi.

Se pune putin apa in vas ,se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 1 ora-1 ora jumatate.

Se scoate capacul,se pune sucul de portocala peste rata si se da iar la cuptor pana cand se rumeneste bine,circa 1 ora.

Se poate pregati intre timp o garnitura de cartofi noi cu marar.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mujdei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza