Desert cornulete tigareta

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2019 | 6689 vizualizari

 

. M-am inspirat de la Retete fel de fel, foarte bune, se topesc in gura si dispar imediat.Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200 g untura rece
  • 150 g smantana fermentata 25% grasime
  • umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete tigareta:

Faina cu untura rece se pun intr-un castron si cu degetele se faramiteaza pana obtinem o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga  galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si smantana si se framanta un aluat usor de intins, nu framantam prea mult. Impartim in doua si intindem o foaie subtire pe care o impartim in dreptunghiuri de 8/7 cm, punem umplutura de gem amestecat cu nuca macinata si apoi rulam o frumoasa tigareta. Asezam tigaretele in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 25-30 min , pana incep sa se rumeneasca usor. Se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar asa calde. Un deliciu, se topesc in gura de bune ce sunt, cica se pot pastra si-o saptamana in recipiente de tabla, dar zau asa, cine sa fie  pastrator cu asa bunaciuni. Craciun Fericit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete tigareta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si frisca