Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim).
1. Am dat in doua pulpele de pui. Eu indepartez pielea de obicei. Le-am crestat cam 1 cm adancime in partile carnoase ca sa patrunda aromele si ca sa se prajeasca. Le-am pus pe o tava, le-am presarat bine cu mix-ul de...
CRANTZ
1. Intinzi pe suprafata de lucru o bucata de folie metalica, circa 25 x 35 cm.
2. Toci alunele cu un cutit. Aici eu n-am bagat de seama, pt. ca informatia nu era sistematizata pe puncte in detaliu si am pus alunele intregi :P
3. Incingi o tigaie la foc mediu. Eu am folosit...
1. Cureti de solzi pestele, il speli "repede" sub jet de apa fara a-l lasa sa stagneze in apa "ca sa nu i se duca dulceata", il crestezi dupa numarul de portii (eu l-am lasat intreg dar fara cap). Il freci cu sare si piper.
2. Tai ceapa in doua, apoi pe fiecare jumatate in...
1. Incalzesti laptele (intr-o oala antiaderenta/teflonata pentru a evita lipirea)
2. Adaugi smantana, zaharul, bicarbonatul si sarea.
3. Aduci la punctul de fierbere, la foc mediu, timp in care il pazesti si amesteci din cand in cand.
4. Cand fierbe, faci focul cel mai mic...
1. Pregatesti o tava cu pereti mai inalti pentru cuptor. Ar fi bine sa aiba capac.
2. Am spalat carnea cu apa rece, am scurs-o bine de apa, am taiat-o cuburi cam de 2cm latura.
3. Intr-o tigaie larga rumenesti carnea in uleiul incins, amestecand sau scuturand tigaia. Focul sa fie mare....
1. Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Portionezi puiul si ai grija sa fie bine scurs de apa. Eventual tamponezi cu prosop din hartie pus in multe straturi. Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum doriti. Crestezi pulpele adanc la incheietura ca sa nu ramana in sange sau poti cumpara...
Macini marunt la robot migdalele si nucile impreuna cu zaharul pudra.
Pui hartie de copt in tava de la aragaz si dai drumul sa se incinga cuptorul la foc moale (130 grade, cam treapta 2.5 la cuptor pe gaz).
Muti intr-un bol incapator amestecul uscat si adaugi unul cate unul albusurile si...
1. Cu minim doua ore inainte, scoti din frigider, ca sa ajunga la temperatura camerei, absolut toate ingredientele pentru maioneza. Daca una este rece, se taie maioneza.
2. Cu 3 ore inainte, pui la scurs muraturile, in sita pentru paste. Elegant ar fi sa fie taiat de mana tot zarzavatul dar eu...
1.Taie ceapa si rosiile marunt si amesteca-le cu ulei de masline, cimbru, sare si piper.Eu le-am calit ca sa nu ude mult aluatul.
2.Decupeaza aluatul în 12 portii (cu un cutit decorativ cu margini ondulate daca ai, daca nu drept).
3.Pune aluatul în tava de copt (pe hârtie...
1.Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Le scurgi si le pui intr-un vas cu capac unde va sta la marinat. Se pot pune in pungi cu zip.
2.Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum doriti. Crestezi pulpele adanc la incheietura ca sa nu ramana in sange sau poti cumpara doar ciocanele....
Pui la fiert cartofii apoi prepari aluatul:
ALUAT
1. Intr-un bol incapator amesteci faina si sarea cu apa la temperatura camerei sau un pic calduta ca de paine. Formezi un aluat moale. Mai adaugi apa daca este necesar. La mine nu a trebuit in plus.
2. Pe un blat de lucru lucios pui o...
Sfarami telemeaua cu furculita, adaugi untul, branza dulce, omogenizezi, adaugi smantana si verdeata tocata marunt.
Ardeii ascutiti se umplu usor cu posul fara dui cu orificiu de 1 cm, altfel nu ajunge pasta pana in varf. Dupa umplere se dau la rece ca sa se intareasca untul si implicit...
1. Prajesti superficial nucile fara ulei si le lasi sa se raceasca pana trece pasul 2.
2. Zdrobesti fulgii intr-un castron mare. Eu m-am descurcat bine cu pasatorul manual de cartofi.
3. Macini grosier nucile, opresti cateva pentru decor si optional ca sa formezi un pat de nuci in tava in...
1.Untul il scoti din timp de la frigider ca sa se inmoaie.
2.Pui hartie de copt in tava in care vei coace blatul.
3.Miezurile de nuca le cureti cu grija de cojile care obligatoriu scapa, chiar si la pachetele cu miezuri vidate. Eu sparg nucile cu o zi inainte pentru ca este un proces cam...
Incepi cu pregatirea sosului. Eu am folosit rosii proaspete + ceasca de bulion.
1.Am clocotit niste apa, am oprit focul si am oparit rosiile timp de 1 minut ca sa pot sa le scot usor pielita.
2.Intr-o tigaie, incingi 2 linguri de ulei, adaugi salotele tocate si 4-5 catei de usturoi....
Daca prepari dimineata devreme, cu o seara inainte pui la scurs afinele intr-o sita inoxidabila altfel, cu 3-4 ore inainte.
BLAT
1. Prepara laptele condensat sau sari peste acest pas daca il cumperi gata preparat.
2. Sfarama bicuitii destul de marunt. Eu am sfaramat la robot.
3....
Inainte de a desface avocado, pregatesti legumele.
1.Taie cubulete marunte rosia si ceapa, toci si patrunjelul.
2.Storci lamaia intr-o ceasca/bol.
3.Apoi desfaci avocado. Eu acum am invatat sa desfac avocado dupa tutorial. Va arat si voua celor care abia acum va imprieteniti cu avocado....
PREPARARE FRIPTURA
1.Intr-un mojar se striveste piperul negru cu sarea de mare daca este boabe. Se adauga rozmarinul tocat marunt. Se imprastie acest amestec pe blatul de lucru.
3.Se taie muschiul de vita felii de 3 cm grosime daca este mare. Eu am gatit cu muschiuleti, n-a mai fost cazul....
1.Decongeleaza aluatul si asigura cu hartie de copt o tava de aragaz.
2.Intr-un vas antiaderent pune 2-3 linguri de ulei si caleste ceapa pana devine sticloasa.
3.Adauga si caleste carnea+condimentele si putina sare amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la...
PREPARARE STRATURI DIN BEZEA (4)
In tava de aragaz, daca incap doua discuri din bezea trebuie sa aiba distanta intre ele de 4 cm si pana la margini 2 cm pentru ca cresc la copt. Protejati cu hartie de copt. Trasati cu un creion discuri cu 4 cm mai mici decat vreti sa rezulte (cresc la copt)....
BLAT
0. apargeti si curatati nucile (e treaba cea mai migaloasa daca n-aveti miezuri), alegeti cu atentie partile lemnoase care sigur scapa printre ele, chiar si la cele cumparate. Macinati marunt miezurile de nuca la robot.
1.Tava de 35x32cm sau 25x38cm marime se protejeaza cu hartie de...
PREPARARE COCHILII BEZEA Gramajul se va respecta intocmai. Ca sa nu aveti pierderi de material, cantariti albusul si apoi calculati cu regula de trei simpla restul ingredientelor respectand formula de mai sus. Ouale se vor separa cu 3 zile inaintea prepararii si se vor tine la frigider intr-un...
Aluatul fiind atat de simplu de alcatuit, n-aveam ce poze din timpul prepararii sa mai arat.
ALUTUL
1. In cuva robotului mixeaza faina si untul taiat bucati mici pana devin ca un pesmet.
2. Adauga zaharul, galbenusurile de ou, vanilia, coaja rasa de lamaie si mixeaza pana la...
1. Cu o seara inainte de ziua prepararii, se spala nautul din mai multe ape si se pune la inmuiat pana a doua zi cand urmeaza sa preparam supa. Volumul apei si al castronului/oalei sa fie de vreo 4 ori mai mare pentru ca se umfla pe masura ce aboarbe apa, triplandu-si volumul. 2. A doua zi...
Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf
1. Intr-o tigaie groasa fara ulei sau la cuptor, prajim nucile si migdalele usor, amestecand continuu daca prajim pe flacara.
Daca incep sa se arda cojile cazute scotand fum, intrerupem, este suficient, nu trebuiesc mult timp coapte.
2. Mi-a...
1. Curata si toaca marunt ceapa galbena si cepele verzi. 2. Ardeiul gras taie-l cubulete. 3. Topeste untul fie direct in oala de supa daca nu lipeste sau intr-o tigaie larga si soteaza ceapa pana devine sticloasa, adaugand ardeiul taiat si sotat in continuare convenabil. 4. Adauga faina,...
Retetele pentru mamaliguta (pripita imi place mie, altfel decat cea un pic mai vartoasa ca sa poata fi rasturnata si taiata cu ata ca in poze) si reteta pentru prepararea salatei din ardei copt vor face subiectul unor postari separate pentru a fi mai usor de gasit la cautare. PREPARARE...
1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina.
2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea.
3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se omogenizeze. Se obtine un amestec sfaramicios.
4. Se transfera intr-un bol si se framanta pana se...
Intr-o tigaie (fara adaos de grasime) prajiti sunculita la foc mic pana devine crocanta.
Scoateti-o pe servetele de bucatarie sa se scurga excesul de grasime.
Caliti ceapa taiata julienne fara a o arde.Taiati felii ciupercile.Radeti branza.
Formati aluatul ca la clatite: bateti bine ouale...
Curatam nucile si le macinam mediu, nici prea fin dar nici grosier.
CREMA
Daca optam pentru umplere si cu crema, va trebui sa o preparam din timp si sa o racim rapid. Se omogenizeaza un amestec uscat faina+zahar+cacao, se adauga laptele rece amestecand mereu cu telul para, se pune pe foc...
Pui cu sos de rosii si usturoi
Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim). 1. Am dat in doua pulpele de pui. Eu indepartez pielea de obicei. Le-am crestat cam 1 cm adancime in partile carnoase ca sa patrunda aromele si ca sa se prajeasca. Le-am pus pe o tava, le-am presarat bine cu mix-ul de...
Nougat glacé cu sos caramel
CRANTZ 1. Intinzi pe suprafata de lucru o bucata de folie metalica, circa 25 x 35 cm. 2. Toci alunele cu un cutit. Aici eu n-am bagat de seama, pt. ca informatia nu era sistematizata pe puncte in detaliu si am pus alunele intregi :P 3. Incingi o tigaie la foc mediu. Eu am folosit...
Plachie de crap
1. Cureti de solzi pestele, il speli "repede" sub jet de apa fara a-l lasa sa stagneze in apa "ca sa nu i se duca dulceata", il crestezi dupa numarul de portii (eu l-am lasat intreg dar fara cap). Il freci cu sare si piper. 2. Tai ceapa in doua, apoi pe fiecare jumatate in...
Dulce de Leche
1. Incalzesti laptele (intr-o oala antiaderenta/teflonata pentru a evita lipirea) 2. Adaugi smantana, zaharul, bicarbonatul si sarea. 3. Aduci la punctul de fierbere, la foc mediu, timp in care il pazesti si amesteci din cand in cand. 4. Cand fierbe, faci focul cel mai mic...
Pui cu ciuperci la cuptor
1. Pregatesti o tava cu pereti mai inalti pentru cuptor. Ar fi bine sa aiba capac. 2. Am spalat carnea cu apa rece, am scurs-o bine de apa, am taiat-o cuburi cam de 2cm latura. 3. Intr-o tigaie larga rumenesti carnea in uleiul incins, amestecand sau scuturand tigaia. Focul sa fie mare....
Pui cu sos din iaurt si lamaie
1. Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Portionezi puiul si ai grija sa fie bine scurs de apa. Eventual tamponezi cu prosop din hartie pus in multe straturi. Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum doriti. Crestezi pulpele adanc la incheietura ca sa nu ramana in sange sau poti cumpara...
Pricomigdale
Macini marunt la robot migdalele si nucile impreuna cu zaharul pudra. Pui hartie de copt in tava de la aragaz si dai drumul sa se incinga cuptorul la foc moale (130 grade, cam treapta 2.5 la cuptor pe gaz). Muti intr-un bol incapator amestecul uscat si adaugi unul cate unul albusurile si...
Salata de boeuf
1. Cu minim doua ore inainte, scoti din frigider, ca sa ajunga la temperatura camerei, absolut toate ingredientele pentru maioneza. Daca una este rece, se taie maioneza. 2. Cu 3 ore inainte, pui la scurs muraturile, in sita pentru paste. Elegant ar fi sa fie taiat de mana tot zarzavatul dar eu...
Pateuri cu Aperifrais
1.Taie ceapa si rosiile marunt si amesteca-le cu ulei de masline, cimbru, sare si piper.Eu le-am calit ca sa nu ude mult aluatul. 2.Decupeaza aluatul în 12 portii (cu un cutit decorativ cu margini ondulate daca ai, daca nu drept). 3.Pune aluatul în tava de copt (pe hârtie...
Pui Tandoori
1.Speli cu nadejde pulpele de pui cu apa rece. Le scurgi si le pui intr-un vas cu capac unde va sta la marinat. Se pot pune in pungi cu zip. 2.Eu indepartez pielea, voi procedati asa cum doriti. Crestezi pulpele adanc la incheietura ca sa nu ramana in sange sau poti cumpara doar ciocanele....
Lipii umplute cu cartofi
Pui la fiert cartofii apoi prepari aluatul: ALUAT 1. Intr-un bol incapator amesteci faina si sarea cu apa la temperatura camerei sau un pic calduta ca de paine. Formezi un aluat moale. Mai adaugi apa daca este necesar. La mine nu a trebuit in plus. 2. Pe un blat de lucru lucios pui o...
Aperitiv cu crema de branza
Sfarami telemeaua cu furculita, adaugi untul, branza dulce, omogenizezi, adaugi smantana si verdeata tocata marunt. Ardeii ascutiti se umplu usor cu posul fara dui cu orificiu de 1 cm, altfel nu ajunge pasta pana in varf. Dupa umplere se dau la rece ca sa se intareasca untul si implicit...
Prajitura cu fulgi din cereale
1. Prajesti superficial nucile fara ulei si le lasi sa se raceasca pana trece pasul 2. 2. Zdrobesti fulgii intr-un castron mare. Eu m-am descurcat bine cu pasatorul manual de cartofi. 3. Macini grosier nucile, opresti cateva pentru decor si optional ca sa formezi un pat de nuci in tava in...
Prajitura cu nuca si glazura din galbenus
1.Untul il scoti din timp de la frigider ca sa se inmoaie. 2.Pui hartie de copt in tava in care vei coace blatul. 3.Miezurile de nuca le cureti cu grija de cojile care obligatoriu scapa, chiar si la pachetele cu miezuri vidate. Eu sparg nucile cu o zi inainte pentru ca este un proces cam...
Chiftelute in sos de rosii cu busuioc
Incepi cu pregatirea sosului. Eu am folosit rosii proaspete + ceasca de bulion. 1.Am clocotit niste apa, am oprit focul si am oparit rosiile timp de 1 minut ca sa pot sa le scot usor pielita. 2.Intr-o tigaie, incingi 2 linguri de ulei, adaugi salotele tocate si 4-5 catei de usturoi....
Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit
Daca prepari dimineata devreme, cu o seara inainte pui la scurs afinele intr-o sita inoxidabila altfel, cu 3-4 ore inainte. BLAT 1. Prepara laptele condensat sau sari peste acest pas daca il cumperi gata preparat. 2. Sfarama bicuitii destul de marunt. Eu am sfaramat la robot. 3....
Guacamole
Inainte de a desface avocado, pregatesti legumele. 1.Taie cubulete marunte rosia si ceapa, toci si patrunjelul. 2.Storci lamaia intr-o ceasca/bol. 3.Apoi desfaci avocado. Eu acum am invatat sa desfac avocado dupa tutorial. Va arat si voua celor care abia acum va imprieteniti cu avocado....
Muschiuleti de vita cu sos bordelaise
PREPARARE FRIPTURA 1.Intr-un mojar se striveste piperul negru cu sarea de mare daca este boabe. Se adauga rozmarinul tocat marunt. Se imprastie acest amestec pe blatul de lucru. 3.Se taie muschiul de vita felii de 3 cm grosime daca este mare. Eu am gatit cu muschiuleti, n-a mai fost cazul....
Trigoane cu carne
1.Decongeleaza aluatul si asigura cu hartie de copt o tava de aragaz. 2.Intr-un vas antiaderent pune 2-3 linguri de ulei si caleste ceapa pana devine sticloasa. 3.Adauga si caleste carnea+condimentele si putina sare amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la...
Tort Himalaya
PREPARARE STRATURI DIN BEZEA (4) In tava de aragaz, daca incap doua discuri din bezea trebuie sa aiba distanta intre ele de 4 cm si pana la margini 2 cm pentru ca cresc la copt. Protejati cu hartie de copt. Trasati cu un creion discuri cu 4 cm mai mici decat vreti sa rezulte (cresc la copt)....
Prajitura cu nuci si crema caramel-Snickers
BLAT 0. apargeti si curatati nucile (e treaba cea mai migaloasa daca n-aveti miezuri), alegeti cu atentie partile lemnoase care sigur scapa printre ele, chiar si la cele cumparate. Macinati marunt miezurile de nuca la robot. 1.Tava de 35x32cm sau 25x38cm marime se protejeaza cu hartie de...
Macarons
PREPARARE COCHILII BEZEA Gramajul se va respecta intocmai. Ca sa nu aveti pierderi de material, cantariti albusul si apoi calculati cu regula de trei simpla restul ingredientelor respectand formula de mai sus. Ouale se vor separa cu 3 zile inaintea prepararii si se vor tine la frigider intr-un...
Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Aluatul fiind atat de simplu de alcatuit, n-aveam ce poze din timpul prepararii sa mai arat. ALUTUL 1. In cuva robotului mixeaza faina si untul taiat bucati mici pana devin ca un pesmet. 2. Adauga zaharul, galbenusurile de ou, vanilia, coaja rasa de lamaie si mixeaza pana la...
Supa cu pui, naut si curry
1. Cu o seara inainte de ziua prepararii, se spala nautul din mai multe ape si se pune la inmuiat pana a doua zi cand urmeaza sa preparam supa. Volumul apei si al castronului/oalei sa fie de vreo 4 ori mai mare pentru ca se umfla pe masura ce aboarbe apa, triplandu-si volumul. 2. A doua zi...
Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf
Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf 1. Intr-o tigaie groasa fara ulei sau la cuptor, prajim nucile si migdalele usor, amestecand continuu daca prajim pe flacara. Daca incep sa se arda cojile cazute scotand fum, intrerupem, este suficient, nu trebuiesc mult timp coapte. 2. Mi-a...
Supa de branzeturi cu crutoane
1. Curata si toaca marunt ceapa galbena si cepele verzi. 2. Ardeiul gras taie-l cubulete. 3. Topeste untul fie direct in oala de supa daca nu lipeste sau intr-o tigaie larga si soteaza ceapa pana devine sticloasa, adaugand ardeiul taiat si sotat in continuare convenabil. 4. Adauga faina,...
Ostropior oltenesc cu pui
Retetele pentru mamaliguta (pripita imi place mie, altfel decat cea un pic mai vartoasa ca sa poata fi rasturnata si taiata cu ata ca in poze) si reteta pentru prepararea salatei din ardei copt vor face subiectul unor postari separate pentru a fi mai usor de gasit la cautare. PREPARARE...
Biscuiti cu unt
1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina. 2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea. 3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se omogenizeze. Se obtine un amestec sfaramicios. 4. Se transfera intr-un bol si se framanta pana se...
Flan cu ciuperci si pui
Intr-o tigaie (fara adaos de grasime) prajiti sunculita la foc mic pana devine crocanta. Scoateti-o pe servetele de bucatarie sa se scurga excesul de grasime. Caliti ceapa taiata julienne fara a o arde.Taiati felii ciupercile.Radeti branza. Formati aluatul ca la clatite: bateti bine ouale...
Rotite cu nuca si marmelada
Curatam nucile si le macinam mediu, nici prea fin dar nici grosier. CREMA Daca optam pentru umplere si cu crema, va trebui sa o preparam din timp si sa o racim rapid. Se omogenizeaza un amestec uscat faina+zahar+cacao, se adauga laptele rece amestecand mereu cu telul para, se pune pe foc...