Clasic, rapid, ieftin si bun.
1. Prajesti superficial nucile fara ulei si le lasi sa se raceasca pana trece pasul 2.
2. Zdrobesti fulgii intr-un castron mare. Eu m-am descurcat bine cu pasatorul manual de cartofi.
3. Macini grosier nucile, opresti cateva pentru decor si optional ca sa formezi un pat de nuci in tava in care vei turna, explic de ce ... Pui nucile peste fulgi si omogenizezi.
4. Pregatesti acum tava. Fiindca este o prajitura care adera, este recomandat sa imprastii un strat superficial de nuci maruntate la baza. Merge si cu fulgi zdrobiti mai marunt, asta va ajuta sa o scoateti mai usor din tava. Poti la fel de bine sa nu pui nimic. Unii doar uda tava.
5. Amesteci intr-un bol zaharul tos+zaharul vanilat si pudra de cacao. Astfel nu te vei mai chinui sa desfaci cocoloasele de cacao care de obicei se formeaza, sau sa pierzi timp sa o cerni.
6. Intr-o craticioara pui untul taiat cuburi si mierea. Pui pe foc pana se topeste untul aproape de tot.
7. Adaugi amestecul de zahar si cacao si fierbi pana cand se topeste zaharul tos.
8. Torni ciocolata asta calda peste fulgi. Lucrezi repede ca sa nu se intareasca si sa poti sa o nivelezi in tava.
9. Rastorni compozitia in tava si o nivelezi cu o lingura inox.
10.Poti sa decorezi cu bucati intregi de nuca, sau cu nuca de cocos.
11.Cand s-a racit, o tai patrate si pastrezi la rece.
Daca vrei sa formezi bilute cum am facut eu, atunci trebuie sa imparti fulgii, sa fie mai putini cantitativ in bolul rezervat pentru bilute. Iti trebuie pentru modelare o compozitie mai umeda si lipicioasa. Imparti in doua boluri fulgii si mai iei din ei, dintr-unul dintre boluri doar,probezi consistenta si adaugi la loc din fulgii retrasi atata cat permite compozitia ca sa te lase sa modelezi. Eu am preparat-o de multe ori si stiam dupa racire cam ce consistenta capata. Compozitia pentru bile o cercetezi sa nu apuce sa se intareasca prea rau.
Sa va fie de folos!
1
Nu exagerati cu prajitul nucilor! Vor da gust amarui daca le coaceti prea mult.