Prajitura Romana

de andreea123 in Prajituri, 31 Ian 2011 | 11162 vizualizari

 

Foarte, foarte fina si buna!

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • 2 cani de zahar
  • 1 pachet de unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Romana:

Trebuie sa faceti o compozitie din 6 albuse batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (pus treptat), 6 galbenusuri, 6 linguri de nuca macinata si 4 linguri de faina.

Din compozitia obtinuta se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii tapetate doar cu faina la foc potrivit 180°C.

Se ia o cana de zahar si se caramelizeaza, apoi se pune doar pe 2 dintre cele 3 foi.

Dupa ce terminati cu foile, se face o crema din 3 oua intregi batute spuma pe aburi cu o cana de zahar (pus treptat). Cand s-a racit se pune putin cate putin peste un pachet de unt.

Se aseaza: foaie cu zahar ars + crema + foaie cu zahar ars + crema + foaie simpla + crema.

Se poate decora cu nuci macinate deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Romana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]