Mi-a placut foarte mult. Putin altfel decat preparam eu, aceasta varianta este cu oregano, cu vin (eu nu foloseam vin la preparatele cu pui), fara ceapa dar cu usturoi pus un pic mai generos (asa cum imi place). O reteta de la Gaby & Miha. Va multumesc!
Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim).
1. Am dat in doua pulpele de pui. Eu indepartez pielea de obicei. Le-am crestat cam 1 cm adancime in partile carnoase ca sa patrunda aromele si ca sa se prajeasca. Le-am pus pe o tava, le-am presarat bine cu mix-ul de condimente pt pui si le-am frecat ca sa intre in crestaturi condimentul.
2. Intr-o tigaie larga incingi uleiul si frigi carnea pe ambele parti doar atata cat sa devina putin rumena (cca 5-7 minute).
3. Adaugi vinul.
4. Tai fasii ardeiul si adaugi in tigaie.
5. Toci rosiile. De data aceasta am pus rosii conservate gata taiate cubulete (asa cum am indicat in ingrediente).
6. Dezlegi bulionul in doua cani de supa si adaugi.
8. Optional, poti pune o mana de ciuperci taiate.
9. Le lasi sa fiarba pana mai scade sosul.
10. Incingi cuptorul la 200-220 grade si lasi in asteptare.
11. Adaugi usturoiul decojit si pisat, 1 lingurita cu varf mare oregano si daca mai este nevoie, potriviti de sare. La mine nu a fost cazul, conserva cu rosii era deja sarata. Tineti cont ca mai scade la cuptor si devine mai sarata.
12. Transferi in vasul pt. cuptor si o coci fara capac pana mai scade 2-3 degete si face o crusta frumoasa deasupra.
Se mananca cu mamaliga. Cui nu ii place mamaliga, poate sa prepare piure sau garnitura din orez preparat la abur.
Sa va fie de folos!
1
Se combina perfect cu mamaliga, asa cum era recomandat.