Daca vrei sa ai dulciuri cat mai variate pe masa de Craciun si anul Nou, dar ai intrat in criza de timp, te salveaza aceasta reteta, asamblezi niste magdalene gata preparate ca pe niste minitortuete. Sunt extraordinar de gustoase si decoreaza frumos masa.
CREMA ALBA
1. Rade ciocolata.
2. Incalzeste la bain-marie frisca. In nici un caz nu trebuie sa clocoteasca. Se incalzeste doar cat sa se topeasca ciocolata rasa.
3. Adaugi ciocolata rasa si amesteci pana se topeste. Dai la rece in frigider.
4. Cand s-a racit (a stat minim 1 ora - recomandat 2-3 ore la frigider) o mixezi pana rezulta o crema pufoasa, lucioasa, neteda. Adaugi intaritor doar daca nu creste prea repede, semn ca poate sa nu se bata tare (conteaza foarte mult ca smantana sa fie cat mai grasa)
5. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu crema mascarpone si zaharul vanilinat timp de vreo 2 minute.
5. Adaugi in ea 1/3 din crema ganache de ciocolata cu frisca si dai cateva impulsuri cu mixerul. Restul amesteci cu telul para, cu miscari de jos in sus in crema mascarpone. Cu telul pentru ca suprabaterea conduce la taierea cremei. Dai la rece.
CREMA ROZ
1. Fructele se dezgheata intr-o sita inoxidabila pusa pe un vas. Peste noapte vor sta la frigider, daca le lasi. Vor lasa multa zeama, pe care o poti folosi in combinatie cu sucuri de fructe proaspete: portocala, limete, etc.
2. Fructele scurse se paseaza cu blenderul cu brat vertical in vasul in care va fierbe. Se mai adauga cateva linguri din zeama scursa si lasi la foc mediu.
3. Intr-o cana pui amidonul si adaugi treptat apa in timp ce freci cu lingura ca sa nu ramana cocoloase. Obtii o scrobeala.
5. Adaugi treptat scrobeala in fructe si continui fierberea amestecand cu telul para pana omogenizeaza. Din momentul in care incepe se lege si sa fiarba, il mai tii 2 minute.
Opresti focul si daii la rece sa se raceasca foarte bine.
3. 1/3 din crema alba rece (poti sa o tii 15 minute la congelator inainte) o mixezi cu mascarpone cu grija, nu foarte mult timp, sa nu se suprabata si sa se taie.
4. Adaugi piureul de fructe rece si mixezi doar cat omogenizeaza.
ASAMBLARE
1. Taie briosa in 3. N-am probat daca merge si insiropat, puteti incerca.
2. Aplici cu posul cu dui mic doua cercuri concentrice pe un disc. Alternezi cu fructe de padure scurse.
2. Pui deasaupra disc, crema si iar disc.
3. Ornezi cu crema dorita cu un dui mare.
4. Decorezi cu fructe de padure si ornamente festive cu tema Craciun si Anul Nou. Am ales stelute.
Sa va fie de folos!
1
Figurinele colorate homemade: lapte praf + miere + colorant alimentar