LC

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 29.03.2012

RETETE168
PRIETENI168
Retete

Cremă de brânză cu ardei și mărar

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2012

Am tocat ardeiul, mărarul, iar apoi am amestecat toate ingredientele și le-am potrivit de sare și piper.

Eclere dezordonate

In Prajituri la 17 Mai 2012

Apa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu am făcut bășică la deget de la al meu :)) ). După ce se răcește punem ouăle unul câte...

Tartă cu lămâie și bezea

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Într-un bol se pune făina, zahărul pudră, sarea și untul tăiat bucățele. Amestecăm pînă fărâmițăm bucățelele de unt. Apoi adăugăm gălbenușul și laptele și frământăm  . Va avea un aspect de biscuite fărâmițat. Facem un guguluf din aluat...

Cartofi wedges

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2012

Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie bucăți mai groase și se pun pe un șervet la scurs. Într-un castron punem uleiul de măsline și condimentele și amestecăm.  După ce s-au scurs cartofii îi tăvălim bine bine în sosul obținut ( trebuie să...

Chec simplu cu cireșe

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Batem albușurile spumă cu un praf de sare după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce obținem bezeaua. Apoi adăugăm gălbenușurile și amestecăm ușor. Punem uleiul, amestecăm și apoi făina. Praful de copt îl stingem în puțin oțet și...

Chec simplu cu cacao

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Batem albușurile spumă cu praf de sare, după care adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm până ce albușurile nu se vor mai desprinde de pe fundul castronului. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecam ușor. Apoi încorporăm făina, uleiul și praful de...

Salată cu de toate

In Salate la 11 Mai 2012

Am spălat legumele și le-am tăiat. Baconul l-am fript pe o parte și pe alta. Brânzica o tăiem cubulețe ...și amestecăm toate ingredientele și gata prânzul meu ( totodată micul dejun :)) )

Placinta cu spanac si branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2012

Am lăsat foietajul deoparte pentru a se decongela. Am călit ceapa și ciupercile, după care am adăugat spanacul și condimentele și am lăsat pe foc până s-a făcut spanacul.  Apoi am lăsat la scurs compoziția obținută. Între timp am dat prin răzătoare brânza....

Brioșe sau mini chec aș zice eu

In Prajituri la 8 Mai 2012

Am mixat ouăle, zahărul vanilat și zahărul timp de 5 minute. Am adăugat uleiul puțin câte puțin până s-a încorporat, mixând în continuare. Apoi am adăugat făina si praful de copt plus adaosurile , ce am găsit prin casă ( nucă de cocos, bobițe de...

Șnițel din piept de pui

In Pui la 6 Mai 2012

Tăiem feliile de piet subțirele ( dacă e cazul le batem ). Într-un vas punem făina, în altul pesmetul, în altul ouăle bătute cu muștarul , sarea și piperul. Tăvălim în făină, ou, pesmet. Le prăjim pănă devin aurii.

Omletă cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2012

Batem ouăle și le condimentăm. Călim ciupercuțele, iar apoi adăugăm ouăle și lăsăm pe foc până se fac aurii pe o parte și pe alta.

Ruladă de căpsuni

In Prajituri la 6 Mai 2012

Pentru ruladă mixăm gălbenușurile cu zahărul și uleiul pînă se topește zahărul. Separat batem cele 4 albușuri cu un praf de sare. Adăugăm treptat făina amestecată cu cacao și apoi albușurile bătute spumă și amestecăm. Punem o foaie de copt în tava de la aragaz și...

Grătar la iarbă verde :)

In Mancaruri cu carne la 1 Mai 2012

Totul a fost pregătit cu o seară înainte și lăsat să stea la marinat. Pentru friptura de porc am procedat astfel: am spălat bucata și am secționat-o în bucăți mai grosuțe ( pentru a nu se usca pe grătar). Am condimentat-o bine bine  și am tăiat câteva...

Căpsunici cu ciocolată

In Dulciuri la 29 Apr 2012

Este important ca gustoasele căpșuni să aibă codițe pentru a le putea manevra ușor. Le spălăm și le punem pe un șervet la scurs. Între timp topim ciocolata separat la baie de aburi sau în  cuptorul cu microunde ( eu am folosit cuptorul..și am lăsat-o circa 50 de...

Brioșe cu căpșuni

In Prajituri la 27 Apr 2012

Am amestecat ouăle împreună cu zahărul, iaurtul, esența și zahărul vanilat până ce s-a topit zahărul. Făina și praful de copt le-am amestecat și le-am adăugat în compoziția lichidă a brioșelor amestecând bine bine. Turnăm aluatul în formele de brioșe...

Mini eclere

In Dulciuri la 25 Apr 2012

Pentru cremă am procedat astfel : am spart ouăle și le-am bătut bine cu telul. Apoi am adăugat zahărul tos împreună cu zahărul vanilat și am amestecat până s-a topit, după care făina amestecând cu telul pentru a se îngloba și laptele. Am pus-o pe foc...

Supă cremă de ciuperci

In Supe la 24 Apr 2012

Se curăță și se spală legumele după care le tăiem bucăți și le punem la fiert. Apoi le pasăm cu ajutorul blenderului în care adăugăm untul și smântâna. Se servește alături de câteva crutoane. Pofta bună!

Sufleu de ciocolată

In Dulciuri la 23 Apr 2012

Am dat ciocolata prin răzătoare și am separat gălbenușurile de albușuri.Mi-am pregătit vasele de ceramică astfel: le-am uns cu unt și le-am tapetat cu pesmet. Am bătut albușurile spumă și le-am lăsat deoparte. Am cernut făina și cacoa într-un vas. Am pus pe focul mic o...

Mușchi de porc în staniol

In Mezel de casa la 20 Apr 2012

Pregătim bucata de mușchi, curățăm usturoiul, facem mici găurele în carne și ascundem usturoiul. Pregătim staniolul, îl ungem cu ulei...apoi asezonam carnea cu condimente după gust. Se da la cuptor pentru circa 45-50 de minute.  

Cartofiori la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2012

Se curăță cartofii de coajă și se spală. Se taie bucățele mai mari. Se asezonează cu condimentele, tocăm usturoiul verde, punem apă cât să îi acopere, puțin ulei și îi punem la cuptor pentru circa 45 de minute.

Salată de țelină cu maioneză

In Salate la 20 Apr 2012

Se curăță țelina și se dă prin răzătoare. Se curăță usturoiul și se pisează bine bine. Apoi facem maioneza. Amestecăm toate ingredientele și ornăm. Poftă bunicică!

Ciocănele de pui în bere

In Mancaruri cu carne la 15 Apr 2012

Am spălat ciocănelele și le-am adăugat într-o tavă adâncă. Am acoperit friptura cu bere. Am tocat usturoiul și l-am adăugat peste carne. După ,am presărat după gust condimente. Le-am lăsat la baiț acoperite cu folie  cam 12 ore( va ieși foarte fragedă). Apoi am...

Cozonac pufos!

In Dulciuri la 14 Apr 2012

Laptele și zahărul l-am pus la încălzit. Între timp într-un vas adânc am pus făina, iar într-o parte drojdia pe care am fărâmițat-o. Am luat laptele de pe foc și am turnat puțin câte puțin peste drojdie , făcând astfel maiaua. Am lăsat...

Pască cu brânză

In Dulciuri la 14 Apr 2012

Pentru aluat am procedat astfel : am pus făina într-un castron și am făcut o găurică în mijloc după care am adăugat drojdia, zahărul, coaja de lămâie, gălbenușurile, untul topit, apa călduța și laptele călduț și sarea...după care frământ bine bine timp...

Salată boeuf

In Salate la 14 Apr 2012

Am pus la fiert legumele cu carnea în oala sub presiune. După ce s-au fiert le-am lăsat la răcit și apoi le-am tăiat cubulețe. Gogoșarii și castraveții i-am tăiat cubulețe și i-am pus la scurs într-o sită. Apoi am amestecat toate ingredientele, am potrivit după gust cu...

Stufat cu mușchi de porc

In Porc la 14 Apr 2012

Am pus carnea la călit cu sarea și piperul. Apoi am adăugat ceapa și usturoiul tăiate în bucățele mai mari împreună cu pătrunjelul și le lăsăm să se înmoaie după care am adăugat zeama de la sărmăluțe ( sau apa)...cât să acopere stufatul. Lăsăm să dea...

Prăjitură cu cremă ganache

In Prajituri la 14 Apr 2012

Pentru prepararea blatului procedăm astfel : separăm albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile le vom freca cu zahărul până ce acesta se topește ( eu l-am preferat pudra să îmi ușureze munca). Separat am bătut albușurile cu un praf de sare până s-au întărit....

Ouă roșii

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2012

Am pus apa la fiert cu o mână de sare  ( pentru a se întări coaja) împreună cu ouăle. Între timp am fiert 500 de ml de apă peste care am adăugat soluția de vopsea și 3 linguri de oțet. După ce s-au fiert ouăle le-am introdus timp de 7 minute în...

Muffins cu banane

In Dulciuri la 8 Apr 2012

Într-un vas am amestecat făina, zahărul,scorțișoara, zahărul vanilat, praful de copt, bicarbonatul, sarea. Separat am pasat bananele până am obținut un piure. Peste acesta am adăugat ouăle bătute, untul topit și răcit și esența și le-am omogenizat bine de tot. Cu...

Clatite pufoase reteta

In Dulciuri la 7 Apr 2012

Clatite pufoase reteta Am bătut laptele cu ouăle, zahărul vanilat, esența și coaja de lămâie bine bine...după care am adăugat treptat făina. Eu am folosit cam o lingură de ulei pe care am pus-o în compoziție pentru că are mamaia o tigaie bună și nu e necesar uleiul :)

Afisate 121 - 150 din 168 retete    

Postari recente

publicat la 06.11.2013

Rawscovele

publicat la 09.10.2013

Spaghete cu pui

 
Retete preferate
Croissante

Voturi:41

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]