Pască cu brânză

de LC in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 3443 vizualizari

 

Este prima pe care o fac....nu cred că a fost cea mai bună alegere când am ales această rețetă.......Promit că data viitoare va ieși și mai bine!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 550 g făină
  • 125 ml lapte călduț
  • 125 ml apă călduță
  • 80 g unt topit
  • 150 g zahăr
  • 1 pliculeț drojdie
  • 2 gălbenușuri
  • un praf de sare
  • coajă rasă de la o lămâie
  • Umplutura:
  • 350 grame brânză dulce
  • zahăr vanilat
  • esență de rom
  • 10 g griș
  • 25 g făină
  • 2 ouă
  • 100 g stafide
  • zahăr după gust ( eu prefer mai dulce)
  • Pentru uns :
  • un gălbenuș ( înainte de a băga tava la cuptor)
  • sirop obținut din apă și zahăr sau miere ( după ce scoatem tava din cuptor)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză:

Pentru aluat am procedat astfel : am pus făina într-un castron și am făcut o găurică în mijloc după care am adăugat drojdia, zahărul, coaja de lămâie, gălbenușurile, untul topit, apa călduța și laptele călduț și sarea...după care frământ bine bine timp de 20-30 minute. Am lăsat la dospit timp de o oră. După ce s-a dospit am împărțit aluatul în două părți egale. O bucată o modelez după forma tăvii ( a mea e dreptunghiulară pe care am acoperit-o cu foaie de copt). Pe alocuri am înțepat cu furculița. Din cealaltă jumătate am făcut o împletitură pe care am pus-o peste aluat din jur împrejur și am mai lăsat la crescut încă 45 de minute.

În acest timp m-am ocupat de umplutură: am amestecat brânza  cu zahărul, esențele, coaja de lămâie, zahărul vanilat, stafidele, ouăle. Am amestecat bine bine după care am încorporat în compoziție grisul și făina.

După ce aluatul este gata turnăm compoziția de brânză în tavă, ungem marginile împletite cu gălbanușul de ou și vom da la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40-50 minute( în funcție de cuptor). Dupa ce este gata însiropăm marginile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]