Grătărelul de 1 Mai 2012...cu voie bună și cei dragi alături!
Totul a fost pregătit cu o seară înainte și lăsat să stea la marinat.
Pentru friptura de porc am procedat astfel: am spălat bucata și am secționat-o în bucăți mai grosuțe ( pentru a nu se usca pe grătar). Am condimentat-o bine bine și am tăiat câteva fâșiuțe de ceapă și câțiva căței de usturoi și am lăsat-o peste noapte într-o pungă legată la capăt în puțină bere.
Legumele pentru grătar au fost spălate , curățațe. Dovlecelul l-am tăiat felii , ciupercuțelor le-am rupt codițele, ardeiul l-am tăiat pe lung ( am obținut câte 4-5 bucăți mai mari), ceapa întreagă am tăit-o în felii mai grosuțe. Le-am condimentat cu sare , piper și le-am stropit cu ulei și le-am lăsat într-un castron acoperit în frigider peste noapte. Legumele sunt gata când se înmoaie și intră furculița cu ușurință în ele.
Pentru frigărui am procedat astfel: am spălat legumele; am folosit roșie,ceapă, ardei gras, ardei roșu, și piept de pui pe care le- am tăiat în bucățele ( încercând cât de cât să le tai în mod egal într-o formă pătrată sau dreptunghiulară; roșia am decojito de jur împrejur cu cuțitul și am tăiat bucățele din ea,iar pulpa am lăsat-o deoparte pentru un sos sau altă mâncărică ). Am făcut din ulei și condimente un sosuleț să zic așa si le-am uns cu o pensulă pe toate părțile. Le-am lăsat în tavă la frigider acoperite peste noapte. Ordinea în care le așezați pe bețe este aleatorie..eu am început cu roșia și am terminat cu ea..și am pus câte 4 bucăți de carne pe fiecare băț.
Dintre toate legumele și frigăruile au fost preferatele mele și a celorlalți!