LC

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 29.03.2012

RETETE168
PRIETENI171
Retete

Cus cus cu legume

In Mancaruri de post la 16 Sep 2012

Intr-un vas am pus apa cu ulei si un praf de sare, am lasat sa dea un clocot dupa care am pus cus cusul si l-am lasat cateva minute pana s-a fiert. Am taiat cartofii cubulete si i-am fiert. Am calit ceapa impreuna cu ciupercile, pastaile, ardeiul si condimente dupa gust ( foarte iuti), am...

Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar

In Prajituri la 29 Aug 2012

Cum se prepara Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu un praf de sare dupa care punem zaharul pana obtinem bezeaua. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt, mirodeniile, uleiul. Turnam peste bezea si amestecam usor de jos in...

"Degetele" cu ciocolata

In Prajituri la 20 Aug 2012

Se freaca untul ( care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei) cu zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, ciocolata data prin razatoare, nuca amcinata, esentele, cacaoua si faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine bine pana formam o bila pe care o punem in folie alimentara si o...

Pui umplut "broscuta"

In Pui la 20 Aug 2012

Am spalat puiul si l-am dezbracat de caracter cu greu :)) Am pus pielea deoparte. Am spalat legumele, le-am curatat si le-am tocat, inclusiv pieptul de pui si ficatul de pui. Am amestecat ciupercile, ceapa, pieptul de pui, ficateii, smantana, patrunjelul, ouale, cartoful, usturoiul, ceapa,...

Scovergi

In Dulciuri la 18 Aug 2012

Punem faina , apoi adaugam bicarbonatul si ouale amestecand mereu cu mana....uleiul si apa. Trebuie sa obtinem un aluat mai tare pe care il framantam bine de tot. Ungem cu ulei suprafata de lucru si intindem cate o foaie subtire cu facaletul. Taiem patrate in mijlocul carora facem o gaurica din...

Faguri cu finetti

In Prajituri la 17 Aug 2012

Batem ouale in care punem praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste.  Stingem amoniacul cu laptele dupa care il adaugam peste oua impreuna cu uleiul, zaharul vanilat si esenta. Punem faina putin cate putin si amestecam bine bine pentru a nu se face cocoloase. Incingem...

Salata de cruditati

In Salate la 17 Aug 2012

Punem cartofii si pipetul de pui la fiert. Dam prin razatoare telina, morcovii si merele pe care la vom stropi cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Tocam cubulete ardeiul capia. Pregatim maioneza din cele doua galbenusuri si mustar, turnand ulei putin cate putin si amestecand in acelasi sens...

Tavalita in nuca de cocos

In Prajituri la 16 Aug 2012

Pentru blat procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu 5-6 linguri de zahar. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, un praf de sare, margarina topita, restul de zahar, mierea, laptele si faina. Amestecam bine bine, iar apoi adaugam...

Rosii umplute

In Mancaruri cu carne la 6 Aug 2012

Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si potrivim de sare si piper. Scobim rosiile ( avand grija sa nu rupem capacelele) iar miezul obtinut il punem la fiert. Umplem rosiile cu compozitia obtinuta si le asezam in oala una langa alta. Punem apa cat sa acopere toate...

Chec zebra cu crema de vanilie

In Prajituri la 25 Iul 2012

Am taiat in doua blatul, am pus crema si cel de-al doilea blat, am glazurat si am lasat la frigider 2 ore inainte de a fi servita.

Chec de post

In Prajituri la 25 Iul 2012

Amestecam apa cu uleiul, zaharul, faina, praful de copt ( pe care l-am stins cu putin otet) si esenta pana se topeste zaharul. Impartim compozitia in doua : o parte o amesecam cu dulceata si cacao, cealalta cu nuca de cocos. Punem foaie de copt in tava si turnam din compozitie ( eu am pus 2...

Tarta cu mure si kiwi

In Prajituri la 25 Iul 2012

Pentru aluatul de tarta procedam astfel: cernem faina, apoi adaugam untul bucatele , sarea si zaharul si amestecam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Apoi batem oul si adaugam peste aluat impreuna cu lingurita de apa si framantam bine bine. Il punem intr-o folie alimentara si il...

Placinta cu branza

In Dulciuri la 21 Iul 2012

Am impartit aluatul in doua parti si l-am intins de marimea vasului in care am preparat placinta ( vasul rotund de yena).  Branza o dam prin razatoare, adaugam cele 4 oua, zaharul vanilat, zaharul, stafidele , esenta si amestecam . Ungem vasul cu ulei, punem prima foaie, compozitia si ultima...

Budinca de dovlecei

In Mancaruri de legume la 17 Iul 2012

Se curata si se spala dovleceii, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se rade telemeaua si se amesteca cu ouale si untul si se lasa la rece. Se intinde aluatul in asa fel incat sa poata acoperi tava. Se aseaza in forma care este unsa cu ulei. Se adauga un strat de dovlecei,...

Supa de pipote si inimi

In Supe la 15 Iul 2012

Spalam si curatam pipotele si inimile , le punem la fiert si avem grija sa le spumam. Tocam zarzavatul si il adaugam in oala dupa ce s-a fiert carnea. Dupa ce s-au fiert si legumele adaugam fideaua, mai lasam putin sa fiarba dupa care oprim focul si o dregem cu galbenusurile pe care le-am...

Plachie de crap

In Crap / Caras la 15 Iul 2012

Spalam si curatam pestele. Taiem legumele si le calim in putin ulei, dupa care adaugam cam 1 l jumate, 2 de apa; lasam la fiert, dupa care adaugam usturoiul pisat, otetul , cele doua linguri de bulion si potrivim de sare si piper.. Asezam pestele in tava si il ungem cu ulei de masline si il...

Limonada cu pepene rosu

In Bauturi la 5 Iul 2012

Incalziti apa intr-o craticioara, adaugati zaharul si amestecati pana se topeste lasand sa se raceasca deoparte. Stoarceti lamaia; scoateti semintele din pepene si pasati miezul intr-un blender. Adaugati zeama de lamaie in sucul obtinut si strecurati-l printr-o sita fina. Amestecati sucul de...

Pudding cu dulceata de visine

In Dulciuri la 3 Iul 2012

Punem laptele pe foc. Amestecam praful de budinca cu zaharul pudra impreuna cu 3-4 linguri de lapte. Apoi turnam in vasul de pe foc, amestecand cu telul pana ce se ingroasa si va da un clocot ( sa avem grija sa nu se lipeasca). Pregatim castronelele pe care le umezim cu putina apa si turnam...

Budinca Yorkshire

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2012

Inainte sa ne apucam de preparare incalzim cuptorul la 250 de grade. Intindem uleiul in tava pe care o folosim si o introducem in cuptor.  Batem ouale bine bine, adaugam sarea si turnam laptele rece si amestecam bine, lasand apoi la odihnit pentru 15 minute. Apoi adaugam faina si amestecam...

Tort "Amandina" cu cirese

In Torturi la 30 Iun 2012

Pentru blat procedama stfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare; dupa ce se inataresc adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi galbenusurile frecate cu uleiul si apa si amestecam usor; urmeaza faina si cacaua pe care le-am cernut; reteta originala spune ca trebuie sa folosim un vas...

Spaghete cu legume

In Spaghete la 23 Iun 2012

Am fiert spaghetele in apa clocotita cu sare si ulei. Am taiat legumele  bucatele si le-am pus la calit in putin ulei si unt alaturi de mirodenii. ( rosiile le-am adugat cam la 10 minute dupa celelalte legume). Apoi am pus pomodoro si doua cani de apa si am lasat la fiert pana s-a ingrosat...

Mere coapte

In Dulciuri la 18 Iun 2012

Spălăm merele și îndepărtăm cotorul cu ajutorul unui cuțitaș. Într-un bol amestecăm toate ingredientele, mai puțin mierea și untul. Punem merele într-un vas de iena ( am folosit eu) și umplem fiecare măr cu amestecul obținut. Adăugăm câte o bucățică de...

Cornuri cu finetti si rahat

In Dulciuri la 12 Iun 2012

Punem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte puțin). După ce am încorporat toate ingredientele adăugăm ouăle și frământăm...

Brânzoaice

In Dulciuri la 1 Iun 2012

Punem făina într-un castron. Încălzim apa ( să fie călduță, nu fierbinte). Facem o găurica și pregătim maiaua( punem praful de sare, zahărul, zahărul vanilat  drojdia, coaja de lămâie și apă puțin câte puțin și fărâmițăm bine drojdia ,...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 30 Mai 2012

Am lăsat foile sa se decongeleze. În pachet au fost 10 foi pe care le-am împărțit în 5 părți a câte două foi fiecare și am procedat astfel: am uns cu ulei, am adăugat merele pe care le-am stors bine de zeamă (împărțiti compoziția astfel încât...

Lasagna

In Lasagna la 28 Mai 2012

Se prepara doua sosuri. Primul este SOSUL RAGU   -  se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de supa, pomodoro si lasam la fiert pentru o ora; condimentam dupa gust cu sare, piper, un praf de...

Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos

In Dulciuri la 27 Mai 2012

Preparăm siropul într-o olicică mai mare ( încât sa însiropăm bine bine tot blatul, cataiful absoarbe mult sirop...să fie cât mai dulce că e mai bun, deci puneți atâta zahăr cât considerați și gustați). Eu am însiropat blatul cu ajutorul...

Tarta cu capsuni

In Prajituri la 20 Mai 2012

Făina se pune într-un vas și în mijloc se face o găurică unde punem oul. Apoi adăugăm untul, sare și nuca și frământăm bine de tot. Facem o bilă și o lăsăm al frigider pentru 3-4 ore. Ungem forma de tartă cu unt și cu ajutorul degetelor întindem aluatul pe...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 20 Mai 2012

Se fierb zahărul cu apa. Când ajunge la punctul de fierbere mai lăsăm 5 minute și luam de pe foc. Adăugăm esența și untul ( la temperatura camerei), apoi laptele praf și cacaua și amestecăm bine bine cu telul. După aceea aruncăm si alunițele , nucile sau orice altceva....

Ficăței cu mămăligă

In Ficat la 18 Mai 2012

Am spălat ficățeii bine de tot și i-am pus în vasul acela care funcționează cu apă pe foc ( nu mâncăm prăjit , ori îl face fript pe un grătar, ori așa). Pentru mămăligă se pune apa pe foc cu sare și puțin ulei; după 10 minute am adăugat mălaiul și am...

Afisate 91 - 120 din 168 retete    

Postari recente

publicat la 06.11.2013

Rawscovele

publicat la 09.10.2013

Spaghete cu pui

 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]