Scovergi

de LC in Dulciuri, 18 Aug 2012 | 13622 vizualizari

 

Azi m-am petrecut ziua cu bunica...am facut cate ceva bun pe la ea si mi-am adus aminte ca ne facea cand eram mici aceste scovergi pe care le mancam cu gem. Am aflat si reteta astazi, mai simpla nici ca se putea :)

 

INGREDIENTE

  • un kg faina
  • 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu stins in putin otet
  • 4 oua
  • doua maini de ulei
  • un pahar de apa
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi:

Punem faina , apoi adaugam bicarbonatul si ouale amestecand mereu cu mana....uleiul si apa. Trebuie sa obtinem un aluat mai tare pe care il framantam bine de tot. Ungem cu ulei suprafata de lucru si intindem cate o foaie subtire cu facaletul. Taiem patrate in mijlocul carora facem o gaurica din care vom realiza o "fundita". Le prajim in ulei incins. Servim cu dulceata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoverzi ca la Cervenia