Giana

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 18.07.2013

RETETE66
PRIETENI251
Retete / Dulciuri

Biscuiti de ciocolata

In Dulciuri la 26 Noi 2014

Se freaca margarina cu zaharul. Cand compozitia devine spumoasa, se adauga oul, sarea, bicarbonatul dizolvat in cateva picaturi de otet, scortisoara, laptele si ciocolata topita intai pe aburi. Faina se adauga la sfarsit. Se framanta o coca si se da la rece pana cand se intareste. Se intinde o...

Prajitura cu cirese III

In Prajituri la 31 Oct 2014

Se bat bine cu telul galbenusurile, untul, zaharul, romul si sarea, adaugand alternativ faina si laptele in care s-a dizolvat bicarbonatul. Se adauga apoi ciresele fara samburi, scurse bine de zeama, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si...

Prajitura Arlechin II

In Prajituri la 28 Oct 2014

Din ingredientele pentru aluat se framanta o coca care se imparte in patru parti egale. Se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rand, pe dosul unei tavi presarata cu faina sau hartie de copt, la foc potrivit (180` C), 10-15 minute. Se ung toate foile cu gem de caise si se suprapun....

Prajitura cu branza

In Prajituri la 10 Iun 2014

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o coca nu foarte tare, care nu se lipeste de maini. Aluatul se introduce in frigider pana se pregateste umplutura pentru a fi mai usor de intins. Branza telemea se da prin razatoarea mare sau se farama...

Kadayıf cu crema

In Prajituri la 28 Mai 2014

Se pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca. In momentul in care incepe zaharul sa se caramelizeze si...

Mini brownies

In Prajituri la 27 Mai 2014

Se incalzeste cuptorul la 220` si intre timp se pregatesc checuletele. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic, se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana se topeste si ciocolata, se adauga faina. Se amesteca energic cu o lingura de lemn pana se incorporeaza faina dupa care se opreste...

Tort de sarlota

In Torturi la 25 Mai 2014

Gelatina se pune intr-o cratita cu apa si se lasa 15 minute sa se hidrateze. Se pune cratita la foc mic, se adauga zaharul, laptele praf, ouale, vanilia si se amesteca cu un tel pana ajunge in punctul de fierbere. Se incearca sarlota cu degetul si daca este foarte fierbinte se opreste focul si...

Sütlaç (budinca de orez cu lapte)

In Prajituri la 23 Mai 2014

Se curata orezul si se spala. Se pune orezul la fiert cu 300 ml de apa. Cand boabele de orez s-au umflat si s-au inmuiat se adauga laptele si zaharul. Intr-un castron se amesteca faina de orez cu amidonul si 100 ml de apa. Se toarna in fir subtire peste orez si se amesteca pana se...

Biscuiti Nescafe

In Prajituri la 21 Mai 2014

Se separa galbenusul de albus. Albusul se va folosi pt a unge biscuitii deasupra. Galbenusul se bate cu zaharul, apoi se adauga nescafe, margarina moale, faina si praful de copt. Se framanta aluatul pana devine nelipicios si usor de modelat. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare. Nu am...

Prajitura Budikek

In Prajituri la 19 Mai 2014

Se mixeaza oaule cu zaharul pana se topeste zaharul si ouale se albesc. Apoi se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180`. Checul va fi gata in aprox. 25 minute....

Chec Zebra

In Prajituri la 15 Mai 2014

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Galbenusurile se bat cu ulei, dupa care se adauga in ploaie faina, praful de copt si zaharul vanilat. La sfarsit se adauga albusurile si se amesteca usor cu o...

Pandispan insiropat cu glazura de cacao

In Prajituri la 3 Mai 2014

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul peste albus si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei si lapte, dupa care se adauga faina in ploaie si praf de copt. La sfarsit se amesteca usor cele doua...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 1 Mai 2014

Se incalzeste apa si se amesteca cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul. Adaugam putin cate putin faina si amestecam pana obtinem un aluat usor de modelat, ca de paine. Aluatul se framanta bine si daca mai este nevoie mai adaugam faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Se pune aluatul...

Prajitura Etimek

In Prajituri la 21 Apr 2014

Punem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5 minute oprim focul si lasam siropul 10 minute sa se raceasca. Intr-o tava dreptunghiulara sau patrata...

Prajitura Piano

In Prajituri la 9 Mar 2014

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Amestecam ingredientele uscate si le incorporam in compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava (dreptunghiulara sau patrata) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180 grade C...

Chec de ciocolata cu banane

In Prajituri la 8 Mar 2014

Se amesteca ingredientele uscate. Separat se mixeaza bananele zdrobite cu ouale, untul topit si esenta de vanilie. Cu o spatula amestecam usor compozitia cu ingredientele uscate pana obtinem un aluat de chec omogen. Adaugam in compozitia de chec fulgii de ciocolata. Turnam compozitia intr-o...

Tarta cu mere

In Prajituri la 8 Mar 2014

Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta adaugand faina pana obtinem un aluat tare si nelipicios. Aluatul obtinut se imparte in doua bile. Din prima bila de aluat se intinde o foaie cat sa acopere tava de cuptor. Asezam foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Cea de-a doua bila o...

Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros

In Prajituri la 13 Noi 2013

Cum se prepara Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros: Apa si uleiul se toarna intr-o cratita, se adauga sarea si se pune pe foc. Uleiul se poate inlocui cu margarina, eclerele ies la fel de bune, insa de cele mai multe ori pun ulei pentru ca imi este mai comod....

Biscuiti umpluti cu ciocolata

In Dulciuri la 5 Noi 2013

Incalzim frisca lichida, adaugam ciocolata taiata in cubulete mici si amestecam pana se topeste. Dupa ce s-a omogenizat crema de ciocolata o introducem in frigider si o lasam sa se raceasca pana se intareste. Daca sta crema in frigider 3-4 ore ne va fi mai usor sa umplem biscuitii cu ea....

Prajitura arabeasca

In Prajituri la 4 Noi 2013

Mai intai pregatim siropul. Intr-o cratita amestecam 300 ml apa cu 300 g zahar si punem la fiert. Cand incepe sa clocoteasca siropul, il fierbem 5-6 minute si oprim focul. Adaugam 3 felii de lamaie pentru aroma si lasam siropul sa se raceasca. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, adaugam...

Clatite pufoase reteta

In Prajituri la 4 Noi 2013

Clatite pufoase reteta Se amesteca toate ingredientele pana obtinem o compozitie omogena. Ungem o tigaie cu putin ulei si o punem la incins. Este suficient sa ungem tava la prima clatita, pentru urmatoarele clatite nu mai este nevoie. Cand tigaia este incinsa turnam cu lingura din compozitia...

Rulada cu crema de vanilie si banane

In Prajituri la 30 Oct 2013

Separam galbenusurile de albus. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam energic pana obtinem o compozitie asemanatoare cu bezeaua. Adaugam galbenusurile, mixam bine, dupa care incorporam faina si omogenizam. Putem adauga si praf de copt, dar foarte...

Musuroi de cartita

In Prajituri la 24 Oct 2013

Se spumeaza ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele, vanilia, uleiul si continuam sa mixam. Incorporam faina cernuta si praful de copt in compozitie, la sfarsit adaugam cacao si omogenizam cu miscari usoare. Aluatul obtinut il turnam intr-o forma rotunda pentru tort tapetata cu hartie de copt....

Biscuiti arici

In Dulciuri la 23 Oct 2013

Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine. Aluatul obtinut il bagam in frigider pentru 30-60 minute. Aluatul trebuie sa fie rece pentru a-l putea modela mai usor. Se fac bilute de marimea unei nuci si le dam o forma ovala, putin ascutita la un capat. Deasupra se ciupesc cu varful de...

Prajitura nemteasca

In Prajituri la 9 Oct 2013

Mai intai pregatim crema: Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma cocoloase. Dupa ce se ingroasa crema (trebuie sa arate ca o budinca), se ia cratita de pe foc, se adauga...

Brownie cu ciocolata

In Prajituri la 8 Oct 2013

Mixati ouale cu zaharul pana se obtineti o compozitie spumoasa. Intre timp topiti ciocolata si margarina pe baie de aburi. Dupa ce ciocolata si margarina s-au topit se amesteca cu ouale si zaharul. Omogenizam si adaugam ingredientele uscate: cacao, praful de copt si faina. Se toarna aluatul...

Biscuiti Cristal

In Prajituri la 2 Oct 2013

Se amesteca margarina cu uleiul, oul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se framanta compozitia cu faina si praful de copt pana obtinem un aluat tare. Se pune zaharul pentru ornat pe o farfurie. Facem bilute de marimea unei nuci, le dam prin zahar si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt....

Brownies cu nuci

In Prajituri la 26 Sep 2013

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma, adaugam laptele si margarina si le omogenizam. Adaugam zaharul vanilat, praful de copt, cacaoa si faina cernute prin sita. Adaugam nucile tocate si amestecam usor cu spatula. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o...

Mere cu crema de vanilie

In Dulciuri la 18 Sep 2013

Se curata merele de coaja si se scobesc pentru a scoate semintele, dar trebuie sa le curatam cu grija pentru a pastra intact marul. In interiorul fiecarui mar punem cate 2 linguri de zahar si presaram scortisoara. Asezam merele intr-o cratita cu capac in care punem apa, nivelul apei trebuie sa...

Nuci

In Prajituri la 16 Sep 2013

Se framanta ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider pentru jumatate de ora. Punem forma pe foc si o incingem pe ambele parti, o ungem cu putin ulei doar pt primele nuci, dupa aia nu mai este necesar deoarece coca nu se va mai lipi. Scoatem coca din frigider si facem mici bilute pe...

Afisate 1 - 30 din 30 retete    

Postari recente

publicat la 26.11.2014

Biscuiti de ciocolata

publicat la 12.11.2014

Cornuri pufoase cu branza

publicat la 12.11.2014

Supa de cartofi cu telina

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]