Prajitura Piano

de Giana in Prajituri, 9 Mar 2014 | 9799 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 300 ml lapte pt insiropat

Pentru crema:

  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida

Pentru ornat: fistic, fulgi de ciocolata, nuca de cocos, bomboane de ciocolata etc.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Piano:

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Amestecam ingredientele uscate si le incorporam in compozitia de chec. Se toarna compozitia intr-o tava (dreptunghiulara sau patrata) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180 grade C timp de 30 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Dupa ce scoatem checul din cuptor il lasam sa se raceasca 3 minute si il stropim cu 300 ml de lapte rece.

Pentru crema, amestecam intr-o cratita faina cu laptele si zaharul. Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand cu telul pana se ingroasa ca budinca. Lasam crema la racit si pregatim frisca. Frisca lichida o mixam pana se intareste dupa care o amestecam cu crema rece. Astfel vom obtine o crema mai fina si spumoasa.

Crema obtinuta o turnam peste chec, nivelam cu o spatula si ornam prajitura dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Piano" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte