Kadayıf cu crema

de Giana in Prajituri, 28 Mai 2014 | 14360 vizualizari

 

Daca va plac dulciurile sigur o sa va placa si aceasta prajitura. Kadayıf-ul cu crema este o prajitura traditionala turceasca care se pregateste cel mai des de sarbatori.
Exista mai multe moduri de a prepara kadayiful, insa noua aceasta combinatie de dulce-crocant ne place cel mai mult.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g kadayif (uscat, copt)
  • 3 linguri de unt
  • 5 linguri de zahar
  • un pahar cu nuci, alune pisate (100-200 g)
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 1 ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kadayıf cu crema:

Se pune o cratita sau tigaie pe foc in care se topeste untul. Kadayiful se farama, se amesteca cu zaharul si se caleste in untul topit. Kadayiful se face la foc mic si se amesteca cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca. In momentul in care incepe zaharul sa se caramelizeze si kadayiful s-a rumenit, se opreste focul si se adauga nucile, alunele pisate.

Intr-o cratita se amesteca laptele cu restul ingredientelor, mai putin frisca. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul pana se ingroasa crema. Se lasa crema la racit iar intre timp se pregateste frisca. Frisca se bate cu mixerul pana se intareste, apoi se adauga crema rece si se omogenizeaza.

Se imparte cantitatea de kadayif in doua. Se presara un strat mai gros de cadayif pe un platou, se adauga crema si se niveleaza. Deasupra cremei se presara cealalta jumatate din cantitatea de kadayif. Marimea tavii se alege dupa preferinta, in functie de cat de gros vreti sa fie stratul de kakayif. Noua ne place mai subtire, de aceea am ales o tava mai mare.

Prajitura se introduce in frigider si se lasa la racit minim 3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kadayıf cu crema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]