Prajitura Budikek

de Giana in Prajituri, 19 Mai 2014 | 3611 vizualizari

 

INGREDIENTE

Chec:

  • 3 oua
  • 3 linguri cacao
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 125 g margarina topita
  • 200 ml lapte

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca
  • 4 linguri zahar
  • esenta

100 ml lapte sau suc din compot pentru insiropat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Budikek:

Se mixeaza oaule cu zaharul pana se topeste zaharul si ouale se albesc. Apoi se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza compozitia de chec.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180`. Checul va fi gata in aprox. 25 minute.

Intre timp se pregateste budinca conform intructiunilor de pe ambalaj.

Dupa ce s-a copt checul, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Apoi se insiropeaza cu lapte sau compot, dupa care se orneaza cu budinca.

Eu am facut checul intr-o tava cu dimensiunile de 25/30 cm, de aceea am feliat blatul si am pus crema pe doua randuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Budikek" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă cu caju