Prajitura Arlechin II

de Giana in Prajituri, 28 Oct 2014 | 21481 vizualizari

 

Din carticica mamei "250 prajituri de casa" - 1977
Un desert dulce-acrisor cu foi fragede si lipicioase care se topesc in gura.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 g faina,
  • 180 g unt,
  • 180 g zahar pudra,
  • 3 galbenusuri,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 varf de cutit sare
  • Crema:
  • gem de caise
  • stafide, nuci pisate sau alune
  • 3 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra (pentru glazura)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Arlechin II:

Din ingredientele pentru aluat se framanta o coca care se imparte in patru parti egale. Se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rand, pe dosul unei tavi presarata cu faina sau hartie de copt, la foc potrivit (180` C), 10-15 minute.

Se ung toate foile cu gem de caise si se suprapun. Ultima foaie se unge cu glazura, si se presara deasupra stafide, nuci sau alune faramate.

Glazura se prepara frecand galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se intaresc.

Prajitura se da din nou la cuptor, la foc mic, cateva minute ca sa se usuce glazura.

Se lasa la racit si se taie bucatele mici. Se consuma rece, chiar dupa cateva zile e mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Arlechin II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Coca razuita