publicat la 20.03.2022
publicat la 20.03.2022
publicat la 17.03.2022
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu dovleac by Ela
Dovleacul ras se pune la fiert (cu foarte putina apa) pana scade apa . Se lasa la racit. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se in cantinuare. Peste acestea se pun: zaharul vanilat,dovleacul, faina si praful de copt. Albusurile le-am mixat...
Garnitura cartofi cu branza la cuptor, reteta simpla si savuroasa
Cum se prepara Garnitura cartofi cu branza la cuptor, reteta simpla si savuroasa: Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ouale se amesteca bine cu smantana. Branza se rade. Se pregateste o tava sau un vas termorezistent si se unge cu ulei Cartofii se taie rondele...
Ciuperci umplute cu nuca
Ciupercile se spala, se scot piciorusele si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. In fiecare palariuta se pune o picatura de ulei, un praf de sare, piper si o bucata miez de nuca. Tava se acopera cu staniol si se da la cuptor circa 20-25 minute. Se servesc reci sau calde dupa...
Praz umplut cu orez si ciuperci
Se curata prazul, se taie in bucati potrivite . Se pune in apa fiearta si se lasa 1 min. sa clocoteasca. Se scote prazul,se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scot frunzele sub forma de tub. Ciupercile se spala si se toaca marunt. Miezul scos se toaca marunt si se...
Prajitura cu miere
Toate ingredientele blatului( oua, margarina,miere,lapte,zahar, faina,prafule de copt) se amesteca bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa in cuptor 30-35 min. , pana se rumeneste usor sau se face testul cu scobitoarea. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa la...
Mancare de mazare cu pui
Pulpele de pui se spala, portioneaza si se pun la fiert. Dupa ce au dat un clocat si a aparut spuma ,se varsa apa si se spala carnea. Se lasa la fiert pana incepe sa se desprinda usor carnea de os. Cand carnea incepe sa se desprinda de pe os ,se adauga ceapa tocata marunt si mazarea ....
Ciorba de coada de manzat
Coada de manzat se spala, se portioneaza si se pune la fiert . Dupa ce a dat cateva clocote si a aparut spuma se varsa apa din oala. Carnea se spala si se pune iar la fiert. Cand este aproape fiarta coada de manzat se adauga legumele curatate, spalate si tocate marunt. Ciorbita se lasa la fiert...
Pasta de hering
Pestele se lasa la dezghetat. Se taie capul si se scot intestinele. Se spala bine si se aseaza intr-o cratita de 2-3 l. Uleiul, vinul, sarea, piperul , foaia de dafin, usturoiul se pun peste peste....
Paine pufoasa
Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea in care sunt scrise la programul de framantat si dospit.( 1 ora si 30 min). Am lasat aluatul in masina pana ce cuva s-a racit. Aluatul l-am impartit si modelat in paine impletita si chifle. Am lasa sa se dospeasca 20-30 min, apoi am uns cu...
Ciorba de peste cu zeama de varza
Se spala pestele si se da deoparte. Legumele se curata , se spala si se pun la fiert . Cand legumele sunt aproape fierte se pun rosiile ( eu le-am dat pe razatoare) sau sucul de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se pune zeama de varza . Cand a disparut spuma formata deasupra se...
Cornuri cu gem
Se pregateste o maia din drojdie+2 linguri zahar + 1 lingura de faina si se lasa la crescut circa 15-20 min. Margarina, laptele batut, zaharul care a ramas,vanilia, maiaua si 450 g faina se pregateste aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci putin mai maoale. Se framanta si se lasa la...
Tort cu aroma de toamna
Blatul: Se mixeaza albusul de la cele 3 oua cu zaharul pana stau pe teluri,se adauga galbenusurile , apoi cele 3 linguri cu nuca si faina amestecandu-se usor de jos in sus. Intreaga compozitie se toarna intr-o forma cu marginile detasabile. Forma poate fi unsa cu ulei sau tapetata cu hartie...
Rulada cu mere
Din 10 linguri apa calda , drojdie si 3-4 linguri faina se pregateste o maia , care se lasa la crescut circa o jumatate de ora( pana incepe sa faca basicute ).Apoi se adauga si celelalte 10 linguri cu apa calda, uleiul, zaharulsi zaharul vanilat si se framanta pana se obtine un alut consistent,...
Vinete albe murate
Se curata vinetele de codite, se spala. Intr-o oala de 3 l. se pune la fiert apa cu o lingura de sare. Odata curatate vinetele se pun in apa clocotita si se mai lasa sa dea cateva clocote. Intre timp curatam usturoiul si il taiem pe lungimea catelului. Punem la fiert...
File de pangasius la cuptor
Se spala pestele si se aseaza intr-o tava unsa cu 2 linguri ulei de masline. Se stropeste cu zeama de lamaie,uleiul ramas ,vinul ,se condimenteazasi se da la cuptor pentru 20-30 min. Se serveste cu garnitura de cartofi natur.
Strudel cu dovleac
Dovleacul ras se caleste pana devine o crema. Se pune zaharul si se tine pe foc mestecandu-se usor pana cand scade zeama lasata de dovleac. Se lasa la racit . Cand s-a racit se adauga scortisoara ,zaharul vanilat si nuca macinata. Foitajul dezghetat se desface si se mai intinde putin cu...
Tocanita cu vinete
Vinetele se spala, se curata de coaja ( 1cm. se curata coaja, 1 cm. se lasa ), se taie cubulete se sareaza si se lasa sa se sfatuiasca intre ele linistite. Ceapa se curata se spala , se toaca marunt si se la inabusit in apa. La fel se procedeaza si cu ardeiul capia, punandu-se si...
Zacusca cu ciuperci dietetica
Se curata ceapa, ardeiul, ciupercile si se maruntesc cu blenderul. Ceapa se pune intr-o cratita cu putina apa la fiert. Cand ceapa este sticloasa , se adauga gogosarul, apoi ciupercile si se lasa la fiert. Se adauga rosiile, care au fost si ele maruntite. Se fierbe pana scade apa,...
Supa de rosii cu taitei de casa
Taiteii: Din ou, faina si sare se framanta o coca. Se aseaza pe planseta si se intinde cat se poate de subtire.Se lasa 5-10 min. , apoi se taie in fasii subtiri. Cine are masina de taiat paste o poate folosi. Am lasat taiteii sa se usuce pana am pregatit supa de rosii. Supa: Toate...
Piept de curcan umplut
Pieptul de curcan se feliaza si se condimenteaza. Ardeiul, baconul, cascavalul se taie fasii. Pe fiecare bucata de piept de curcan se pun alternativ cate 1-2 fasii de cascaval, ardei, bacon, apoi se acopera cu o parte tot din carne. Se bat ouale cu putina sare. Se da carne prin faina,...
Drob de vinete
Vinetele se spala, se curata de coaja(1cm. da unul nu)se taie cubulete si se pun la fiert pana dau in clocot timp de 3-4 min.Se pun intr-o strecuratoare la scurs si racit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand este usor sticloasa se stinge focul si se lasa la racit. Cand...
Strudel cu mere
Merele se spala si se dau pe razatoare. Se pun intr-o cratita si se calesc impreuna cu zaharul. Se iau de pe foc si se lasa la racit intr-o strecuratoare. Cand s-au racit se amesteca cu scortisoara . Foietajul se pune pe planseta si se mai intinde putin cu sucitorul.Apoi se taie in 2 sau...
Sufle de legume"Arlechino"
Preparare Sufle de legume"Arlechino" Se spala vinetele, se taie rondele groase de 0,5 cm. se sareaza si se lasa pentru 10 min. intr-un bol. Se spala dovleceii si se taie rondele. Ardeii se spala si se taie fasii. Rosiile se spala si se taie rondele mai groase. ...
Musaca de vinete si telina
Iata cum se prepara aceasta reteta de Musca de vinete si telina Se toaca ceapa si se caleste in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata. Cand carnea si-a schimbat culoarea se ia de pe foc, se condimenteaza si i se adauga patrunjelul tocat( jumatate din legatura de...
Papoutsakis
Carnea de vita se spala si se toaca sau se cumpara tocata( cum am cumparat-o eu). Toate legumele se toaca marunt si se calesc in ulei de masline. Cand ceapa este sticloasa, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.se condimenteaza dupa gust Se pune amestecul intr-o...
Orez taranesc condimentat
Se curata legumele , se spala, se toaca cubulete si se pun la fiert circa 10 minute. Se adauga orezul si se fierbe 15-20 min.Din cand in cand se mesteca usor pentru a nu se lipi orezul de cratita. Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga rosia care a fost data pe razatoare in prealabil(...
Creier pane
Se lasa creierul intr-un castron cu apa rece 20-30 minute pentru ase curata de sange. Se pune o cratita cu apa la fiert si cand clocoteste se adauga putina sare si creierul. Se lasa pe foc 10 minute , apoi se varsa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs si racit. Cand este rece, se taie in...
Compot de corcoduse
Se curata corcodusele de codite si se spala. Intr-o oala de 5 l. se pun 3 l. apa si zaharul. Se pune oala pe foc pana se topeste zaharul, apoi se pun corcodusele si se fierb pana crapa fructele. Se lasa sa se raceasca , apoi se baga in frigider. Se serveste rece.
Budinca Paula
Am pregatit doua cratite mici. Am pregatit in fiecare cate o lingura de zahar, o lingura de amidon, la una din ele am pus o lingura de cacao si cate 200 ml. lapte in fiecare. Le-am pus pe foc pe rand: intai cea cu cacao si apoi pe cea simpla. Le-am fiert la foc potrivit circa 7-8 minute...
Inghetata de pepene galben
Se amesteca zaharul cu galbenusurile pana se obtine o crema .Miezul de pepene se mixeaza . Se bate smantana pana sta pe tel. Peste se pun galbenusurile si pepenele amestecandu-se bine. Totul se toarna intr-un recipient si se introduce in congelator. Din ora in ora se scoate si se amesteca...