Vinete albe murate

de Bunica in Muraturi, 17 Oct 2011 | 8384 vizualizari

 

Am fost in piata si am vazut vinete albe , mici cat un ou. Nu m-am putut abtine si am cumparat 1 kg. Pentru moment nu sitam ce sa fac cu ele......si m-am gandit ca pot fi murate. Cum vor fi ....va voi spune.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. vinete 
  • 2 linguri sare
  • o capatana de usturoi
  • cateva frunze de telina
  • 2 bucati de hrean
  • 0,500 ml. otet +0,500 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete albe murate:

Se curata vinetele de codite, se spala. 

Intr-o oala de 3 l. se pune la fiert apa cu o lingura de sare. 

Odata curatate vinetele se pun in apa clocotita si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp curatam usturoiul si il taiem pe lungimea catelului. Punem la fiert otetul+apa+1 lingura cu sare sa dea un clocot.

Scoatem vinetele oparite din apa si le impanam cu bucati de usturoi.

Le asezam in borcane de 0,800 g.,impreuna cu o bucata de hrean,cativa catei de usturoi si frunzele de telina.

Turnam peste ele solutia de otet+apa, capacim borcanele si...la camara cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

29.11.2011, 03:16

Ce frumusele , parca sunt ,,glazurare ''

Bunica 1

04.12.2011, 21:19

Am promis ca va spun cum sunt vinetele.....delicioase. Sa murati cu incredere !

Panacris 1

28.06.2013, 20:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi (gogonele)