Tocanita cu vinete

de Bunica in Mancaruri de post, 14 Sep 2011 | 19698 vizualizari

 

Reteta de Tocanita cu vinete am preparat-o pentru a profita din plin de roadele toamnei.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 1 vanata potrivita 
  • 4 rosii
  • 1 legatura de patrunje
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu vinete:

Vinetele se spala, se curata de coaja ( 1cm. se curata coaja, 1 cm. se lasa ), se taie cubulete se sareaza si se lasa sa se sfatuiasca intre ele linistite. 

Ceapa se curata se spala , se toaca marunt si se la inabusit in  apa. La fel se procedeaza si cu ardeiul capia, punandu-se si el la fiert peste ceapa.

Rosiile se spala si se dau pe razatoare lasandu-se in asteptare.

Cat ceapa si ardeiul fierb linistite, vinetele se trec ptintr-un jet de apa rece si se pun la fiert, sa dea cateva clocote. Dupa ce au clocotit 3-4 minute se scurg si se adauga peste ceapa si ardei. Se adauga si rosiile sau sucul de rosii (200 ml.).Se lasa la fiert , la foc mic cat sa scada zeama. Cand este aproape gata se adauga uleiul, se condimenteaza dupa gust si se stinge focul.Cand s-a racorit putin se pune usturoiul tocat marunt si patrunjelul.

TIPS-URI

1

In locul ardeiului capia se poate folosi gogosar. Tocanita iese mai dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu pastai