Transam puiul si-l punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Intre timp curatam si taiem legumele. Dupa ce luam spuma de la carne adaugam legumele in supa, dam un praf de sare si le lasam la fiert.
Dupa ce se fierbe, scoatem carnea pe o farfurie.
In tigaia incinsa punem untul sa se...
Clatite pufoase reteta
Pune bananele in blender si proceseaza-le pana devin lichide. Adauga faina fara gluten intr-un bol mai mare. Adauga bananele pasate si restul ingredientelor.
Amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer de mana. Daca amestecul nu are consistenta ca de iaurt fluid,...
Pentru blat , oul se spumeaza, amestecandu-se cu Green sugar, dulce natural, la fel ca si cum l-am bate cu zahar. Se adauga untul de cocos topit si temperat, dupa care se adauga, alternativ, faina amestecata cu praful de copt si laptele, pana epuizam ingredientele. Blatul se toarna intr-o tava cu...
Se separa albusurile de galbenusuri, in vase separate. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie.
Se amesteca pana ce indulcitorul se dizolva, iar galbenusurile devin cremoase.
Altfel, banuiesc ca sesizati sistemul meu de...
Pasam zmeura cu ajutorul blenderului si o transformam in piure
Cu ajutorul unei strecuratori separam samburii din piureul de zmeura obtinut
Pasam bine si bananele cu ajutorul unei furculite sau a blederului
Amestecam piureul de banane cu sucul obtinut in urma separarii...
Cerneti faina si sarea intr-un castron mare. Amestecati drojdia cu green sugar si apa calduta. Faceti o gaura in faina si turnati laptele cald, coaja rasa de portocala, oul batut cu furculita, ca pentru omleta, si amestecul de drojdie, apa si green sugar. Se amesteca...
Este foarte usor de preparat cu si fara blender, iar eu am preferat sa inlocuiesc zaharul din comert cu un produs mult mai sanatos, si anume indulcitorul Green Sugar. Acesta are valoare energetica zero si putere de indulcire egala cu a zaharului. Recomand cu caldura acest produs!
Tot...
Se amestecă tărâţele de ovăz măcinate în prealabil, cu făina, scorţişoara, praful de copt şi îndulcitorul, se adaugă untul la temperatura camerei tăiat cubuleţe, se frământă aluatul cu mâna şi se subţiază cu lapte rece atât cât este...
Intr-un bol batem albusurile pana cand obtinem o spuma usoara (nu este nevoie sa le batem spuma lucioasa). In alt bol amestecam restul ingredientelor (mai putin nucile si zmeura, care sunt pentru decor).
Adaugam albusurile peste restul ingredientelor deja amestecate si le incorporam usor....
Faina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min.
Am adaugat pe rand ouale, apoi laptele, putin cate putin, si untul, mixand incontinuu.
Am...
Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice
Ritualurile practicate la înmormântare sunt menite să ușureze trecerea în viața de dincolo. De aceea sunt completate de ritualuri folosite la parastase și la pomeniri, fiind astfel combinate cu...
Aluatul de tarta sarata se face foarte usor:
Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura.
Branza am taiat-o rondele, dupa care in patru. Am...
Vezi aici cum se prepara aluatul: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-65306.html
Preparare mar in aluat
Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm).
Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat.
Se unge cu...
Se taie untul in cubulete aproximativ egale si se lasa la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute). Apoi se pune faina Arpis 000 intr-un bol Dekassa si se presara cuburile de unt deasupra.
Se amesteca faina Arpis cu untul astfel incat cuburile sa fie acoperite de faina....
Ouale intregi se bat bine cu sare.
Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute.
Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor.
Se lasa aproximativ 2-3...
Se pregatesc 2 sau mai multi colaci mari, dulci, din faina de grau de calitate superioara Gold Maya si se dau cadou nasilor in timpul nuntii (la final) sau a doua zi dupa nunta. Numarul colacilor difera, in functie de regiune: in unele zone se dau 2 colaci pentru cei 2 nasi, in timp...
Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:
Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se...
Am facut un sendvis cald incercind sa schimb ceva ce devenise o obisnuinta. In loc sa ung feliile de paine cu unt, le-am uns cu crema de branza si usturoi. M-am inspirat cumva din reteta Sylviei de Croque Monsieur:
Pentru inceput am pornit cuptorul si l-am setat sa se incalzeasca la 200 grade....
Am amestecat crema de branza cu miez de nuca, busuioc verde, sare si am stropit cu ulei de masline.
Am uns feliile de paine cu crema obtinuta, am mai presarat cateva nuci si frunzulite de busuioc pentru un aspect mai apetisant si am rasnit putin chili pe deasupra.
Am copt ardeiul si l-am curatat taindu-i cotorul.
Am amestecat crema de brinza cu nucile si busuiocul. Am condimentat crema cu sare si piper.
Am desfacut ardeiul, am pus crema mixata si apoi am rulat.
Am asezat ardeiul pe o farfurie si am pus pe deasupra nuci si frunzulite de busuioc. Am...
Homarul este viu și are cleștii legați. Se leagă coada de capul homarului cu sfoară alimentară. Nu trebuie îndoită prea tare. Într-o oală se pune apa cu un praf de sare și când dă în clocot, se pune homarul în apa fierbinte și se acoperă cu un capac....
Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin şi/ sau apa şi putin ulei Arpis; se lasa la rece, timp de 24 ore.
Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta Dekassa, impreuna cu sosul marinat;
Se adauga 2 crengute de rozmarin...
Eu unul am inceput sa inlocuiesc untul cu crema de branza pufoasa pe sendvisuri pentru ca imi place si gustul mai mult, dar are si mai putina grasime. Si cum mi-a facut cu ochiul o pita greceasca intr-un supermarket, iata ca am inceput saptamina cu un sendvis simplusi delicios.
Pita am...
Atunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne), pregătiți din aluat de cozonac.
Mirele și mireasa trebuie să-l rupă aplicând doar o mână. Cine rupe partea mai mare din colac, acela va avea mai mare...
În Moldova există obiceiul schimbului de colaci între mire și mireasă: vornicelul îi întinde miresei colacul mirelui și în schimb primește colacul miresei. După acest schimb de colaci, vornicelul se îndreaptă spre suita mirelui, ţinând colacul...
Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut.
Am impartit aluatul in 5.
Pe blatul de lucru am presarat faina si din fiecare bucata am intins cate o foaie de placinta pe rotund.
Am pus cite 2 linguri de crema de branza Ceva fin de la Delaco pe mijlocul...
Forma pâinii de sărbătoare este colacul, o pâine albă ce se coace l a sărbători din făină de grîu de calitate superioară. Pâinea coaptă pentru sărbători se deosebeşte de cea de zi cu zi după conţinutul aluatului, după forma ce i se dă și după felul...
Aluatul l-am taiat in dreptunghiuri. Dovlecelul l-am taiat rondele si fiecare rondel in jumatate, iar mozzarella am feliat-o.
Pe fiecare dreptunghi de aluat am asezat alternativ cate o fasie de mozzarella si cate una de dovlecel.
Am presarat sare, seminte de fenicul si am stropit cu...
Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute.
Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o crema groasa ca o smantana, se adauga sare si piper.
Dovleceii se scurg de apa lasata si se sterg...
Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu piure de morcov.
Se separa albusurile si se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se...
Ciulama de pui
Transam puiul si-l punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Intre timp curatam si taiem legumele. Dupa ce luam spuma de la carne adaugam legumele in supa, dam un praf de sare si le lasam la fiert. Dupa ce se fierbe, scoatem carnea pe o farfurie. In tigaia incinsa punem untul sa se...
Clatite pufoase reteta vegane si fara gluten
Clatite pufoase reteta Pune bananele in blender si proceseaza-le pana devin lichide. Adauga faina fara gluten intr-un bol mai mare. Adauga bananele pasate si restul ingredientelor. Amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer de mana. Daca amestecul nu are consistenta ca de iaurt fluid,...
Deliciu sanatos, de vara, cu afine
Pentru blat , oul se spumeaza, amestecandu-se cu Green sugar, dulce natural, la fel ca si cum l-am bate cu zahar. Se adauga untul de cocos topit si temperat, dupa care se adauga, alternativ, faina amestecata cu praful de copt si laptele, pana epuizam ingredientele. Blatul se toarna intr-o tava cu...
Rulada de cacao cu crema de fructe de padure
Se separa albusurile de galbenusuri, in vase separate. Peste galbenusuri se adauga cele 6 linguri de indulcitor natural Green Sugar si se pun la bain marie. Se amesteca pana ce indulcitorul se dizolva, iar galbenusurile devin cremoase. Altfel, banuiesc ca sesizati sistemul meu de...
Inghetata de zmeura fara zahar
Pasam zmeura cu ajutorul blenderului si o transformam in piure Cu ajutorul unei strecuratori separam samburii din piureul de zmeura obtinut Pasam bine si bananele cu ajutorul unei furculite sau a blederului Amestecam piureul de banane cu sucul obtinut in urma separarii...
Gogosi la cuptor cu scortisoara
Cerneti faina si sarea intr-un castron mare. Amestecati drojdia cu green sugar si apa calduta. Faceti o gaura in faina si turnati laptele cald, coaja rasa de portocala, oul batut cu furculita, ca pentru omleta, si amestecul de drojdie, apa si green sugar. Se amesteca...
Limonada cu ghimbir, fara zahar
Este foarte usor de preparat cu si fara blender, iar eu am preferat sa inlocuiesc zaharul din comert cu un produs mult mai sanatos, si anume indulcitorul Green Sugar. Acesta are valoare energetica zero si putere de indulcire egala cu a zaharului. Recomand cu caldura acest produs! Tot...
Biscuiti cu tarate de ovaz si scortisoara
Se amestecă tărâţele de ovăz măcinate în prealabil, cu făina, scorţişoara, praful de copt şi îndulcitorul, se adaugă untul la temperatura camerei tăiat cubuleţe, se frământă aluatul cu mâna şi se subţiază cu lapte rece atât cât este...
Friands cu nuci si zmeura
Intr-un bol batem albusurile pana cand obtinem o spuma usoara (nu este nevoie sa le batem spuma lucioasa). In alt bol amestecam restul ingredientelor (mai putin nucile si zmeura, care sunt pentru decor). Adaugam albusurile peste restul ingredientelor deja amestecate si le incorporam usor....
Trigoane cu cascaval
Faina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min. Am adaugat pe rand ouale, apoi laptele, putin cate putin, si untul, mixand incontinuu. Am...
Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice
Prescura reteta de paine folosita în cadrul ritualurilor liturgice Ritualurile practicate la înmormântare sunt menite să ușureze trecerea în viața de dincolo. De aceea sunt completate de ritualuri folosite la parastase și la pomeniri, fiind astfel combinate cu...
Tarta cu miez de lapte
Aluatul de tarta sarata se face foarte usor: Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura. Branza am taiat-o rondele, dupa care in patru. Am...
Reteta germana: Mar in foietaj
Vezi aici cum se prepara aluatul: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-65306.html Preparare mar in aluat Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat. Se unge cu...
Aluat de foietaj
Se taie untul in cubulete aproximativ egale si se lasa la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute). Apoi se pune faina Arpis 000 intr-un bol Dekassa si se presara cuburile de unt deasupra. Se amesteca faina Arpis cu untul astfel incat cuburile sa fie acoperite de faina....
Topchit
Ouale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp se taie casul si urda cubulete si se adauga peste ouale batute. Se pun si coditele de ceapa tocate si calite usor. Se lasa aproximativ 2-3...
Colacii nasului
Se pregatesc 2 sau mai multi colaci mari, dulci, din faina de grau de calitate superioara Gold Maya si se dau cadou nasilor in timpul nuntii (la final) sau a doua zi dupa nunta. Numarul colacilor difera, in functie de regiune: in unele zone se dau 2 colaci pentru cei 2 nasi, in timp...
Coaste de porc fripte pe gratar
Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se...
Sendvis cald cu crema de branza cu usturoi
Am facut un sendvis cald incercind sa schimb ceva ce devenise o obisnuinta. In loc sa ung feliile de paine cu unt, le-am uns cu crema de branza si usturoi. M-am inspirat cumva din reteta Sylviei de Croque Monsieur: Pentru inceput am pornit cuptorul si l-am setat sa se incalzeasca la 200 grade....
Sandvis cu crema de branza, nuci si busuioc
Am amestecat crema de branza cu miez de nuca, busuioc verde, sare si am stropit cu ulei de masline. Am uns feliile de paine cu crema obtinuta, am mai presarat cateva nuci si frunzulite de busuioc pentru un aspect mai apetisant si am rasnit putin chili pe deasupra.
Ardei copti umpluti cu crema de branza, nuci si busuioc
Am copt ardeiul si l-am curatat taindu-i cotorul. Am amestecat crema de brinza cu nucile si busuiocul. Am condimentat crema cu sare si piper. Am desfacut ardeiul, am pus crema mixata si apoi am rulat. Am asezat ardeiul pe o farfurie si am pus pe deasupra nuci si frunzulite de busuioc. Am...
Homar cu spanac și spumă de parmesan
Homarul este viu și are cleștii legați. Se leagă coada de capul homarului cu sfoară alimentară. Nu trebuie îndoită prea tare. Într-o oală se pune apa cu un praf de sare și când dă în clocot, se pune homarul în apa fierbinte și se acoperă cu un capac....
Ciolan cu varza a la Bierhaus67
Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin şi/ sau apa şi putin ulei Arpis; se lasa la rece, timp de 24 ore. Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta Dekassa, impreuna cu sosul marinat; Se adauga 2 crengute de rozmarin...
Crema de branza pe pita greceasca
Eu unul am inceput sa inlocuiesc untul cu crema de branza pufoasa pe sendvisuri pentru ca imi place si gustul mai mult, dar are si mai putina grasime. Si cum mi-a facut cu ochiul o pita greceasca intr-un supermarket, iata ca am inceput saptamina cu un sendvis simplusi delicios. Pita am...
Jemne - Pâinea mirilor
Atunci când se asează la masa mare, mirelui și miresei li se aduc 2 colaci frumosi împodobiți cu flori (jemne), pregătiți din aluat de cozonac. Mirele și mireasa trebuie să-l rupă aplicând doar o mână. Cine rupe partea mai mare din colac, acela va avea mai mare...
Colacul Mirelui
În Moldova există obiceiul schimbului de colaci între mire și mireasă: vornicelul îi întinde miresei colacul mirelui și în schimb primește colacul miresei. După acest schimb de colaci, vornicelul se îndreaptă spre suita mirelui, ţinând colacul...
Placinta munteneasca umpluta cu crema de branza
Am amestecat ingredientele pentru aluat, dupa care l-am lasat la crescut. Am impartit aluatul in 5. Pe blatul de lucru am presarat faina si din fiecare bucata am intins cate o foaie de placinta pe rotund. Am pus cite 2 linguri de crema de branza Ceva fin de la Delaco pe mijlocul...
Turta miresei sau Colacul miresei
Forma pâinii de sărbătoare este colacul, o pâine albă ce se coace l a sărbători din făină de grîu de calitate superioară. Pâinea coaptă pentru sărbători se deosebeşte de cea de zi cu zi după conţinutul aluatului, după forma ce i se dă și după felul...
Foietaj cu mozzarella si dovlecei
Aluatul l-am taiat in dreptunghiuri. Dovlecelul l-am taiat rondele si fiecare rondel in jumatate, iar mozzarella am feliat-o. Pe fiecare dreptunghi de aluat am asezat alternativ cate o fasie de mozzarella si cate una de dovlecel. Am presarat sare, seminte de fenicul si am stropit cu...
Dovlecei pane cu sos de branza
Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o crema groasa ca o smantana, se adauga sare si piper. Dovleceii se scurg de apa lasata si se sterg...
Rulada cu crema de branza si somon
Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu piure de morcov. Se separa albusurile si se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se...