Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2024 | 4474 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

       Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
      • Pentru sosul bechamel cu gorgonzola:
      • 60 g unt
      • 60 g făină Sare și piper
      • 500 ml lapte
      • 150 g gorgonzola dulce (dolce)
      • Pentru aperitiv:
      • 6-7 felii de pâine (pentru o tavă de 15/20 cm)
      • 4 roșii mari
      • 20 g măsline
      • 2-3 fire de cimbru proaspăt
      • Busuioc proaspăt
      Portii: 4
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce:

      Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

      Începeți prepararea sosului bechamel: Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați continuu timp de 1-2 minute până când obțineți o pastă omogenă.

      Treptat, adăugați laptele cald, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați gătirea și amestecarea până când sosul se îngroașă și devine cremos. Condimentați cu sare și piper după gust.

      Adăugați gorgonzola în sosul bechamel și amestecați până când se topește complet și se încorporează în sos. Lăsați sosul deoparte.

      Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tăiați roșiile în felii și feliați măslinele. Așezați feliile de pâine într-o tavă de copt in care am pus un strat generos de sos bechamel, acoperind întreaga suprafață. Alternati feliile de paine cu felii de rosii. Turnați sosul bechamel cu gorgonzola peste feliile de pâine, asigurându-vă că sunt bine acoperite.

      Presărați măslinele deasupra. Presărați cimbrul proaspăt tocat și busuiocul proaspăt pe deasupra. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute sau până când aperitivul este bine rumenit și crocant. Lăsați să se răcească puțin înainte de a servi.

      Poftă bună!

      Sursa reteta: https://www.gorgonzola.com/ricette/torta-di-pane-al-forno-con-gorgonzola-dop/

      Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

      de Caty 3

      pe 18.08 la 11:29

      Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

      pe 18.08 la 09:04

      Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

      pe 15.08 la 12:51

      TOP
      utilizatori

      MotanLaOale

      1165 puncte

      Caty

      1126 puncte

      oanapl

      1000 puncte

      mihaelar63

      209 puncte

      Sidy

      200 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Aperitiv cu salate