Pizza cu ciuperci și gorgonzola

de Bucataras in Pizza, 11 Iun 2024 | 1735 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și texturi, ideală pentru o cină gourmet sau o seară relaxantă acasă.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Pizza cu ciuperci și gorgonzola
      • Aluat:
      • 500 g făină
      • 300 ml apă
      • 30 ml ulei de măsline
      • 10 g sare
      • 7 g drojdie uscată
      • 1 linguriță de miere
      • Topping:
      • mix ciuperci (portobello/ champignon albe si brune)
      • 1/2 zuchinni
      • 2 căței de usturoi
      • 200 g sos de roșii
      • Sare și piper
      • Busuioc proaspăt
      • 1 ceapă roșie
      • 150 g brânză gorgonzola picanta
      Portii: 4
      Timp de preparare: sub 90 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci și gorgonzola:

      Cum se prepara Pizza cu ciuperci și gorgonzola:

      Într-un castron mare, amestecați făina cu sarea și drojdia uscată. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați apă și mierea. Începeți să amestecați pentru a forma un aluat. Adăugați uleiul de măsline și continuați să frământați aluatul până când este neted și elastic. Lăsați aluatul să crească la loc cald timp de aproximativ 30 minute sau sau până când își dublează volumul.

      Între timp, tăiați usturoiul, ciupercile portobello, zucchini și ceapa roșie felii subțiri.

      Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie și căliți ușor ciupercile, usturoiul și zuchinni până devin moi și aromate și se rumenesc ușor. Condimentați cu sare și piper.

      Întindeți aluatul într-o o tavă de pizza și puneți sosul de roșii uniform peste el. Presărați sare și piper după gust.

      Adăugați amestecul de ciuperci, zucchini și așezați feliile de ceapă roșie pe deasupra. Adăugați câteva frunze de busuioc proaspăt.

      Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când marginile sunt rumenite și crocante. După ce este coaptă, sfărâmați brânza gorgonzola deasupra întregii pizze, puneți și frunze de busuioc și serviți pizza caldă.

      Poftă bună!


      Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci și gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

      ieri la 08:45

      Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

      pe 16.06 la 09:24

      Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

      pe 13.06 la 18:21

      Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

      pe 13.06 la 11:01

      Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

      pe 13.06 la 08:32

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      RODIMUR

      1117 puncte

      Rocsi

      528 puncte

      vasimur

      183 puncte

      mihaelar63

      100 puncte

      abstract01

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Pizza cu spanac si sos Alfredo