Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2024 | 1701 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:
      • 4 căni de lapte gras
      • 1 cană de mălai grisat
      • 50 g unt
      • 1 linguriță de sare
      • 40 g parmezan ras
      • Pentru mixul de ciuperci:
      • 3 ciuperci portobello
      • 150 g hribi congelați
      • Sare și piper
      • 2-3 linguri ulei de măsline
      • 1 lingură oțet balsamic
      • 1 cățel de usturoi
      • Câteva fire de cimbru proaspăt
      • 100 g brânză gorgonzola
      Portii: 2
      Timp de preparare: sub 30 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:

      Mod de preparare Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola:

      Într-o cratiță mare, adăugați laptele și puneți-l pe foc mediu. Când laptele începe să fiarbă, adăugați sarea și untul. Amestecați până când untul se topește complet. Reduceți focul și începeți să adăugați mălaiul, în ploaie, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați să amestecați până când mămăliga începe să se îngroașe. Adăugați parmezanul ras și amestecați bine.

      Între timp, pregătiți mixul de ciuperci. Curățați și tăiați ciupercile portobello și hribii în felii subțiri.

      Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi mărunțit. Căliți-l ușor până când devine ușor auriu și aromat. Adăugați ciupercile tăiate în tigaie și căliți-le până când devin moi și încep să se rumenească ușor. Condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați oțetul balsamic și cimbrul proaspăt și amestecați bine.

      Când mămăliga este gata, turnați-o într-o tavă sau o formă unsă cu unt. Nivelați-o cu o spatulă și lăsați-o să se odihnească pentru câteva minute. Distribuiți mixul de ciuperci peste mămăligă, apoi sfărâmați brânza gorgonzola deasupra.

      Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când brânza este topită și începe să se rumenească ușor.

      Scoateți polenta din cuptor și serviți-o caldă, garnisită cu ierburi proaspete, dacă doriți.

      Poftă bună!


      Daca ti-a placut reteta noastra "Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

      RETETA IN IMAGINI

      COMENTARII (4)

      vasimur 1

      30.05.2024, 12:53

      RODIMUR 1

      01.06.2024, 20:05

      Asta chiar este pe gustul meu, o mămăliguță îmbogățită, cu de toate...

      laura_n 1

      07.06.2024, 17:30

      Mananci cu doua maini

      COMENTEAZA

      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

      pe 22.07 la 09:45

      Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

      pe 21.07 la 09:26

      Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

      de RODIMUR 8

      pe 18.07 la 13:59

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Rocsi

      2184 puncte

      RODIMUR

      1124 puncte

      RuxyRux

      1000 puncte

      mirela0911

      1000 puncte

      vasimur

      217 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Pasta de ciuperci