Cum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos
Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi adaugam 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasam pieptul de pui sa fiarba pana cand se patrunde...
Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca
Curatam bananele, le punem intr-un blender si le transformam in piure.
Macinam nucile, dar nu foarte fin.
Acoperim o formă clasică...
Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare.
Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita.
Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se pun la calit intr-o tigaie adanca cu ulei, la foc...
Incepem prin a toca marunt carnea de pui și a o amesteca cu orezul preparat cu legume, anterior.
Apoi adaugam 2 oua mari si omogenizam bine amestecul de ingrediente.
Punem pesmetul intr-un bol, sau pe o tava. Luam cu lingura din compozitia de orez cu carne și formam chiftele pe care le...
Se spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele.
Toate radacinoasele se curata si se dau pe razatoare, iar verdeata se toaca marunt. Apoi se...
Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.
Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul, sare și piper. Apoi se adauga ouale si se omogenizeaza...
Cum se prepara Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa
Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu sare. Se lasa asa pana elimina din lichid, apoi se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante....
Preparare Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval
Se curata cartofii de coaja, se spala si se feliaza. Se asaza intr-o tava unsa cu unt din belsug. Se presara peste cartofi sare, piper, boia de ardei, cimbru si maghiran. Se amesteca bine cartofii cu aceste condimente si...
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc:
Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici.
Lasam bucatile de carne in apa rece 1-2 ore pentru a se scurge sangele.
Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert in apa...
Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza.
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti.
Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem in bucati mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare.
Scurgem castravetii si ii...
Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le indepartam cotoarele si le tocam in cuburi.
Le stropim cu zeama de lamaie si le acoperim cu zahar...
Mai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara.
Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele. Coaja nu am curatat-o pentru ca le-am dat pe razatoare.
Dam gutuile pe razatoare si pe masura ce...
Indepartam primele foi de la varza alba si de la cea rosie, indepartam cotoarele, apoi dam pe razatoare cele doua jumatati de varza, dar separat.
Frecam razaturile de varza cu putina sare si piper, in vase separate.
Spalam mararul verde, il tocam si il amestecam cu varza alba. Adaugam si...
Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari.
In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii.
Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si...
Spalam bine dovlecelul, ii indepartam cotorul si il dam pe razatoarea mare.
Nu este nevoie sa curatam coaja decat daca este deteriorata, sau daca dovlecelul este mai matur. Daca este matur, trebuie sa-i indepartam si semintele.
Noi am avut un dovlecel crud.
Presaram sare si piper peste...
Cum se prepara Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.
Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie.
Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se toarna in adancitura din faina.
Se...
Mai intai lasam aluatul foietaj la decongelat.
Apoi, taiem ciocolata in cuburi.
Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de gheata la congelator.
Apasam aluatul usor cu degetele in orificiilei formei pentru cuburi de...
Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele.
Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta cremoasa.
Adaugam zeama de la 1/2 lamaie si picuram in continuare ulei, mixand la treapta medie....
Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul.
Tocam cuburi salamul, muschiul file, ardeii si ciupercile si le incorporam in aluat.
Lasam compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi...
Merele se spala bine si se scurg.
Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare.
Borcanele se spala bine, se scurg si se sterilizeaza in cuptor pentru 8-10 minute, la temperatura medie.
Se pune razatura de mere in...
Mai intai pregatim dovleceii si vinetele.
Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.
Presaram sare in interiorul lor si le lasam 10 minute sa elimine din lichid.
Intre timp, pregatim umplutura.
Curatam si tocam legumele...
Se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga branza de vaci.
Piersicile se trec prin blender cu putin iaurt pana se obtine un smoothie.
In restul de iaurt se stinge bicarbonatul si se adauga peste compozitia de oua cu branza.
Apoi se adauga smoothie-ul de piersici,...
Curatam ficateii de pui, ii clatim in apa rece si ii scurgem bine, tamponandu-i cu hartie absorbanta.
Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins, impreuna cu 25 g unt si adaugam ficateii de pui. Ii rumenim la inceput la foc iute, pentru cateva minute, apoi micsoram intensitatea focului...
Spalam bine orezul si il punem la fiert in apa rece. Adaugam si putina sare si il lasam sa fiarba pana absoarbe toata apa.
Intr-un alt vas, punem laptele la fiert.
Cand orezul absoarbe toata apa, adaugam laptele fierbinte.
Lasam orezul sa fiarba pana absoarbe si laptele, apoi...
Mai intai pregatim umplutura.
Scurgem bine dovlecelul razuit de lichid si il calim usor in putin ulei de masline. Il lasam sa se tempereze si il amestecam cu branza de vaci si cu mararul tocat marunt. Adaugam sare si piper, dupa gust.
Decupam cate un capacel de la chifle si le scobim...
Mai intai calim ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul incins.
Adaugam morcovul si telina, curatate si tocate, iar cand acestea se patrund, adaugam rosiile decojite si tocate.
Lasam sosul de rosii sa fiarba pana se reduce si il asezonam cu sare, piper, si frunze de busuic, tocate....
Se spala bine toate legumele si se scurg.
Se taie un capac de la rosii, cel de la cotor si li se scobeste interiorul cu o lingurita. Nu se scobeste decat partea cu seminte, lasand pulpa in interior.
Se intorc rosiile cu partea scobita in jos, pe un platou sa se mai scurga din zeama....
Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul. Se opresc cateva prune si pentru decor.
Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se fierb la foc mediu, pentru a se mai reduce siropul. Apoi se lasa la...
Pieptul de pui se portioneaza in jumatati si se presara cu sare si piper.
Se unge o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si se incinge la foc iute. Apoi se rumenesc bucatile din piept de pui pe toate partile.
Se scot din tigaie, se lasa sa se mai raceasca putin, apoi se cresteaza din...
Fructele de avocado se taie longitudinal, pe jumatate, apoi se rotesc jumatatile in sens invers, se separa si se inlatura samburele.
Cu o lingura de lemn, se scoate miezul, se paseaza usor si se stropeste imediat cu ulei de masline. Este recomandata lingura de lemn pentru a nu oxida rapid...
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos
Cum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi adaugam 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasam pieptul de pui sa fiarba pana cand se patrunde...
Desert budinca de ciocolata cu banane si nuci
Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca Curatam bananele, le punem intr-un blender si le transformam in piure. Macinam nucile, dar nu foarte fin. Acoperim o formă clasică...
Cartofi in sos de rosii cu usturoi
Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita. Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se pun la calit intr-o tigaie adanca cu ulei, la foc...
Chiftele de orez cu piept de pui
Incepem prin a toca marunt carnea de pui și a o amesteca cu orezul preparat cu legume, anterior. Apoi adaugam 2 oua mari si omogenizam bine amestecul de ingrediente. Punem pesmetul intr-un bol, sau pe o tava. Luam cu lingura din compozitia de orez cu carne și formam chiftele pe care le...
Rosii cu zarzavat pentru ciorbe
Se spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele. Toate radacinoasele se curata si se dau pe razatoare, iar verdeata se toaca marunt. Apoi se...
Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse
Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate. Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul, sare și piper. Apoi se adauga ouale si se omogenizeaza...
Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa
Cum se prepara Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu sare. Se lasa asa pana elimina din lichid, apoi se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante....
Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval
Preparare Reteta delicioasa de cartofi la cuptor gratinati cu cascaval Se curata cartofii de coaja, se spala si se feliaza. Se asaza intr-o tava unsa cu unt din belsug. Se presara peste cartofi sare, piper, boia de ardei, cimbru si maghiran. Se amesteca bine cartofii cu aceste condimente si...
Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc: Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici. Lasam bucatile de carne in apa rece 1-2 ore pentru a se scurge sangele. Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert in apa...
Salata de legume cu maioneza
Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti. Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem in bucati mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem castravetii si ii...
Lichior de gutui sau gutuiata
Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le indepartam cotoarele si le tocam in cuburi. Le stropim cu zeama de lamaie si le acoperim cu zahar...
Gem de gutui cu vanilie si scortisoara
Mai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara. Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele. Coaja nu am curatat-o pentru ca le-am dat pe razatoare. Dam gutuile pe razatoare si pe masura ce...
Salata duo de varza cu morcovi si telina
Indepartam primele foi de la varza alba si de la cea rosie, indepartam cotoarele, apoi dam pe razatoare cele doua jumatati de varza, dar separat. Frecam razaturile de varza cu putina sare si piper, in vase separate. Spalam mararul verde, il tocam si il amestecam cu varza alba. Adaugam si...
Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura
Spalam bine cartofii, ii curatam si ii tocam in cuburi mari. In uleiul incins, prajim carnatii taiati in bucati mici pana se rumenesc bine, apoi ii scoatem si adaugam cartofii. Ii lasam sa se coloreze usor, intorcandu-i pe toate partile, fara a se patrunde definitiv. Scoatem cartofii si...
Salata de dovlecel cu sos de iaurt si usturoi
Spalam bine dovlecelul, ii indepartam cotorul si il dam pe razatoarea mare. Nu este nevoie sa curatam coaja decat daca este deteriorata, sau daca dovlecelul este mai matur. Daca este matur, trebuie sa-i indepartam si semintele. Noi am avut un dovlecel crud. Presaram sare si piper peste...
Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat
Cum se prepara Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste drojdie. Iaurtul se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se toarna in adancitura din faina. Se...
Desert cuburi din foietaj cu ciocolata
Mai intai lasam aluatul foietaj la decongelat. Apoi, taiem ciocolata in cuburi. Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de gheata la congelator. Apasam aluatul usor cu degetele in orificiilei formei pentru cuburi de...
Salata de icre cu ceapa
Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele. Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta cremoasa. Adaugam zeama de la 1/2 lamaie si picuram in continuare ulei, mixand la treapta medie....
Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza
Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam pe rand: uleiul, iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine aluatul. Tocam cuburi salamul, muschiul file, ardeii si ciupercile si le incorporam in aluat. Lasam compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi...
Mere la borcan pentru iarna, fara zahar
Merele se spala bine si se scurg. Se sterg cu prosoape de hartie, absorbante, se curata de coaja si cotoare, apoi se dau prin robotul cu razatoare. Borcanele se spala bine, se scurg si se sterilizeaza in cuptor pentru 8-10 minute, la temperatura medie. Se pune razatura de mere in...
Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii
Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime. Presaram sare in interiorul lor si le lasam 10 minute sa elimine din lichid. Intre timp, pregatim umplutura. Curatam si tocam legumele...
Briose cu piersici si afine
Se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga branza de vaci. Piersicile se trec prin blender cu putin iaurt pana se obtine un smoothie. In restul de iaurt se stinge bicarbonatul si se adauga peste compozitia de oua cu branza. Apoi se adauga smoothie-ul de piersici,...
Ficatei de pui cu piure de cartofi aromat
Curatam ficateii de pui, ii clatim in apa rece si ii scurgem bine, tamponandu-i cu hartie absorbanta. Intr-o tigaie adanca, punem uleiul la incins, impreuna cu 25 g unt si adaugam ficateii de pui. Ii rumenim la inceput la foc iute, pentru cateva minute, apoi micsoram intensitatea focului...
Budinca de orez cu afine
Spalam bine orezul si il punem la fiert in apa rece. Adaugam si putina sare si il lasam sa fiarba pana absoarbe toata apa. Intr-un alt vas, punem laptele la fiert. Cand orezul absoarbe toata apa, adaugam laptele fierbinte. Lasam orezul sa fiarba pana absoarbe si laptele, apoi...
Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel
Mai intai pregatim umplutura. Scurgem bine dovlecelul razuit de lichid si il calim usor in putin ulei de masline. Il lasam sa se tempereze si il amestecam cu branza de vaci si cu mararul tocat marunt. Adaugam sare si piper, dupa gust. Decupam cate un capacel de la chifle si le scobim...
Supa crema de dovlecei cu rosii
Mai intai calim ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul incins. Adaugam morcovul si telina, curatate si tocate, iar cand acestea se patrund, adaugam rosiile decojite si tocate. Lasam sosul de rosii sa fiarba pana se reduce si il asezonam cu sare, piper, si frunze de busuic, tocate....
Rosii umplute cu crema de branzeturi
Se spala bine toate legumele si se scurg. Se taie un capac de la rosii, cel de la cotor si li se scobeste interiorul cu o lingurita. Nu se scobeste decat partea cu seminte, lasand pulpa in interior. Se intorc rosiile cu partea scobita in jos, pe un platou sa se mai scurga din zeama....
Tarta cu prune si nuci
Se spala prunele si li se indeparteaza samburii, apoi se taie in cuburi si se amesteca cu zaharul. Se opresc cateva prune si pentru decor. Se paseaza cu ajutorul blenderului, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se fierb la foc mediu, pentru a se mai reduce siropul. Apoi se lasa la...
Piept de pui caprese la cuptor
Pieptul de pui se portioneaza in jumatati si se presara cu sare si piper. Se unge o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si se incinge la foc iute. Apoi se rumenesc bucatile din piept de pui pe toate partile. Se scot din tigaie, se lasa sa se mai raceasca putin, apoi se cresteaza din...
Avocado toast - 4 combinatii de mic dejun sanatos
Fructele de avocado se taie longitudinal, pe jumatate, apoi se rotesc jumatatile in sens invers, se separa si se inlatura samburele. Cu o lingura de lemn, se scoate miezul, se paseaza usor si se stropeste imediat cu ulei de masline. Este recomandata lingura de lemn pentru a nu oxida rapid...