Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii

de Adi in Mancaruri cu carne, 27 Sep 2019 | 6737 vizualizari

 

Vinetele si doveceii umpluti cu carne tocata si legume, in sos de rosii, au fost preparatele noastre cele mai frecvente in ultimul timp.
Sunt delicioase si consistente si se prepara rapid.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 500 gr carne tocata, amestec
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • rosii cherry multicolore
  • 1 lingura dulceata de ardei iuti
  • 3-4 rosii de gradina, mari
  • sare si piper
  • frunze de busuioc
  • cimbru
  • 2 linguri de ulei
  • 100 gr mozzarella
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii:

Mai intai pregatim dovleceii si vinetele.

Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime. 

Presaram sare in interiorul lor si le lasam 10 minute sa elimine din lichid.

Intre timp, pregatim umplutura.

Curatam si tocam legumele si le punem la calit in ulei. Cand sunt patrunse, adaugam si miezul vinetelor tocat mai marunt. Le amestecam bine pentru cateva minute, apoi adaugam carnea tocata.  Presaram si sare si piper, putin cimbru si amestecam intens pana cand carnea se patrunde si se amesteca bine cu legumele. Spre final adaugam si dulceata de ardei iuti.

Lasam compozitia pentru umplutura sa se tempereze, intr-o sita sa se mai scurga din grasime si ne ocupam de sos. Curatam rosiile  si le pasam cu ajutorul blenderului, impreuna cu miezul dovleceilor, daca nu au seminte. 

Adaugam sare, piper, putin cimbru, 1 catel de usturoi razuit si frunze de busuioc rupte si transferam sosul intr-o tava de cuptor. 

Asezam jumatatile de  vinete umplute  cu amestecul de mai sus si jumatatile de dovlecel, de asemeni umplute, presaram pe deasupra rosii cherry multicolore si dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 200 de grade. 

Spre final, presaram deasupra si mozzarella rasă.

Servim vinetele umplute si dovleceii umpluti, calzi, simpli sau cu o lingura de smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute, la cuptor