Pentru că ne plac in mod deosebit preparatele cu aluat foietaj, dar si ciocolata, le-am combinat intr-un desert rapid si delicios.
Nu avem nevoie decat de doua ingrediente pentru acest desert si de niste forme pentru cuburi de gheata la congelator.
Mai intai lasam aluatul foietaj la decongelat.
Apoi, taiem ciocolata in cuburi.
Intindem usor aluatul pe masa de lucru, apoi asezam o margine a aluatului peste forma de facut cuburi de gheata la congelator.
Apasam aluatul usor cu degetele in orificiilei formei pentru cuburi de gheata, asa incat aluatul va lua forma acestora.
Introducem in fiecare orificiu cate un cub de ciocolata.
Umezim cu apa marginile aluatului, la fiecare forma de cub in parte, apoi acoperim acest aranjament cu alta parte de aluat foietaj.
Apasam bine pe margini sa se lipeasca si rasturnam forma pentru cuburi de gheata invers pe masa de lucru.
Cu un cutit cu varf ascutit, decupam fiecare cub de aluat cu ciocolata in interior.
Mai apasam cu degetele marginile aluatului si asezam cuburile din foietaj cu ciocolata in tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem pentru 15 minute la 200 de grade C, sau pana se rumeneste aluatul foietaj frumos si expandează.
Le lasam sa se raceasca si le savuram alaturi de cei dragi.
1
Cuburile din foietaj cu ciocolata se pot pudra cu zahar, sau se pot glazura cu diverse toppinguri