Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza este cel mai des preparata la noi in bucatarie, pentru ca place tuturor. Nu avem nevoie de o ocazie speciala pentru a o prepara ci doar de timp si de ingredientele necesare.
Pentru Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piept de pui, ciuperci, maioneza, castraveti murati.
Cum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos
Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi adaugam 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasam pieptul de pui sa fiarba pana cand se patrunde bine la testul cu furculita.
Il scurgem, il lasam sa se raceasca si il tocam marunt.
Scurgem bine ciupercile si le tocam marunt.
Tocam marunt si castravetii murati, apoi ii scurgem bine si pe acestia.
Pentru maioneza curatam usturoiul si il pisam cu sare. Adaugam galbenusul de ou si mustarul si amestecam bine totul, picurand treptat si ulei. Cand maioneza capata consistenta, adaugam putina zeama de lamaie si continuam sa amestecam picurand in continuare ulei. Spre final, adaugam si apa minerala care ofera cremozitate maionezei.
Amestecam intr-un bol incapator toate ingredientele tocate si maioneza. Mai potrivim gustul salatei cu sare si o punem la rece acoperita, pana in momentul servirii.
La fel de gustoasa este si Salata de telina cu piept de pui, poti incerca si varianta de Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi sau
1
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza este delicioasa pe felii de paine prajite, sau asamblata in diferite cupe de aluat, de legume, etc.
2
Este ideala pentru un platou cu aperitive festive.