robert_b

4

Bucataras
grozav

Bucureşti

Bucataras din 30.06.2014

RETETE147
PRIETENI58
Retete / Dulciuri

Fursecuri "Stelute fragede"

In Dulciuri la 15 Feb 2015

Intr-un bol incapator se cerne faina. In faina se face o adancitura si se pun ouale. Amestecam usor. Adaugam untura si apa minerala, in care am dizolvat cubuletul de drojdie. Amestecam pana ce se formeaza un aluat compact si omogen. La masina de tocat manuala, se pune un sablon cu mai multe...

Strudel cu mere

In Prajituri la 31 Ian 2015

Se pune pe foc o cratita cu laptele si zaharul.Se amesteca pana ce zaharul se topeste.Se stinge focul si se adauga untura,amestecam usor,pentru a putea lucra mai usor cu ea.Intr-un bol se pune faina cernuta,si amestecul lichid.Amestecam usor.Adaugam ouale si bicarbonatul stins cu o lingurita de...

Chec cu cacao si nuci

In Dulciuri la 29 Ian 2015

Ouale le punem intr-un castron,peste acestea adaugam zaharul si amestecam bine cu un tel,pana ce zaharul se topeste aproape 100% . Dupa adaugam laptele si uleiul.Tot cu ajutorul telului amestecam bine,pana ce omogenizam laptele si uleiul.Faina se adauga treptat in ploaie.Adaugam si praful de...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 2 Ian 2015

Tiramisu reţetă originală Pregatim toate ingredientele.Intr-un bol,punem branza mascarpone si zaharul. Cu ajutorul unui mixer amestecam pana ce zaharul se incorporeaza bine, circa 5 minute. Separat se bate frisca foarte bine. Se adauga peste frisca batuta smantana si se mai amesteca din...

Bombonele din biscuiti

In Dulciuri la 1 Ian 2015

Mai intai pregatim toate ingredientele.Apoi,intr-o cratita punem laptele,zaharul,si margarina,la fiert. Lasam amestecul pe foc,pana ce zaharul si margarina,s-au topit.Oprim focul.Separat pisam biscuiti si nucile,foarte bine.Adaugam biscuiti si nucile pisate,peste amestecul lichid.Amestecam...

Prajitura "Betiva"

In Prajituri la 25 Dec 2014

Pregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele cu un praf se sare. Peste albusuri se pun galbenusurile frecate, zaharul si faina cu praful de copt....

Negresa de post 2

In Prajituri la 20 Dec 2014

Faina se pune intr-un bol impreuna,cu zaharul,praful de sare,bicarbonatul de sodiu si cacaoa.Se amesteca bine,pana ce sunt perfect omogenizate.Peste acestea se adauga apa,uleiul,otetul si esenta de rom.Amestecam iarasi bine de tot.Dupa ce sunt incorporate toate ingredientele,fara a se mai ivi...

Fursecuri fragede cu untura

In Dulciuri la 15 Dec 2014

Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina treptat. Amestecam foarte bine, pana ce toate ingredientele sunt incorporate. La...

Bomboane "Raffaello"

In Dulciuri la 13 Dec 2014

Intr-o cratita se pun zaharul si untul si se lasa pana ce zaharul s-a topit complet. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de la lamaie. Dupa care punem nuca de cocos. Amestecam bine. Adaugam treptat si laptele praf. Amestecam si lasam la racit putin. Formam bilute medii din compozitia...

Cornuletele copilariei

In Dulciuri la 5 Dec 2014

Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi, amestecam intr-un bol: untura, ouale, bobul de drojdie dizolvat in lapte, zaharul si faina. Se amesteca bine pana ce devine un aluat destul de tare. Se formeaza cateva bile aproximativ egale din aluat. Se intinde fiecare bila in foaie si se...

Prajitura cu foi

In Prajituri la 30 Noi 2014

Aluatul: Toate ingredientele se amesteca bine,pana ce devine un aluat destul de tare,care se imparte in trei bucati egale.Fiecare bucata se intinde intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire.Aceste foi se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei,pana ce sunt un pic tari pe margini (se coc pe...

Placinte cu mere trase la tigaie

In Dulciuri la 23 Noi 2014

Se freaca drojdia cu zaharul, pana devine o pasta. Faina o cernem intr-un bol, adaugam apoi sarea, drojdia,si iaurtul. Amestecam bine, cu mana, apoi punem coaja de portocala si apa calduta, pana devine un aluat omogen si nelipicios. Apoi incorporam uleiul. Punem peste aluat o foaie de plastic si...

Clatite de post cu bors

In Dulciuri la 22 Noi 2014

Mai intai pregatim ingredientele!Dupa care,intr-un bol,punem faina,zaharul,borsul,uleiul, si praful de sare.Amestecam bine,pana la omogenizare.Trebuie sa rezulte un aluat care curge foarte usor de pe lingura.Aluatul se pune la frigider,circa 1 ora,iar apoi se incinge o tigaie de clatite.Tigaia se...

Briose cu lamaie

In Prajituri la 15 Noi 2014

Se amesteca faina,coaja de la lamaie,si praful de copt intr-un bol.Separat se amesteca ouale,zaharul si untul topit,apoi se pune laptele,zeama de la lamaie,esenta de lamaie,si nucile.Se amesteca compozitia lichida,cu compozitia solida.Se pune in forme pentru briose,si se coc 20-25 de minute la...

Biscuiti simpli

In Dulciuri la 24 Oct 2014

Mai intai pregatim ingredientele.Apoi punem toate ingredientele,intr-un bol. Amestecam,pana la omogenizare. Apoi, lasam aluatul o ora, la frigider. Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie subtire, cam de 1 cm. Apoi decupam forme, cu un pahar, dat prin faina. Asezam totul in tava, dam la...

Paste (amestec) cu lapte si rom

In Dulciuri la 21 Oct 2014

Se pun la fiert pastele,in apa,cu un praf mic de sare.Dupa ce absorb o parte din apa,si s-au fiert,se adauga laptele.Se lasa pe foc cca. 15 minute,sau cat de gros doriti dumneavoastra.Dupa ce opriti focul,adaugati zaharul,zaharul vanilat,si esenta de rom(optional daca mai doriti si alte arome,de...

Chec simplu

In Prajituri la 18 Oct 2014

Mai intai pregatim ingredientele. In primul rand separam ouale si batem galbenusurile cu zaharul, iar albusurile cu un praf de sare. Apoi punem galbenusurile peste albusurile batute. Dupa ce mixam bine, adaugam laptele, faina, uleiul si praful de copt. Din nou mixam bine pana la omogenizare. Se...

Gogosi cu glazura de cacao

In Dulciuri la 12 Oct 2014

Glazura se prepara asa:Zaharul,si apa,se pun la fiert.Dupa ce s-a dizolvat zaharul,si a dat cateva clocote,se adauga cacaoa,si margarina.Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele,se lasa pe foc 5 minute,apoi se stinge focul se adauga zaharul vanilat,si se amesteca,Se glazureaza gogosile si...

Briose cu cacao

In Dulciuri la 12 Oct 2014

Mai intai pregatim ingredientele.Apoi punem intr-un bol faina,zaharul,cacaoa,praful de copt, si bicarbonatul,si amestecam.Se obtine un amestec faina,maroniu.Apoi adaugam oul in amestecul de faina,si il incorparam putin.Dupa acest pas,adauga laptele,si uleiul treptat,pentru a forma compozitia...

Negresa de post cu glazura de cacao

In Prajituri la 9 Sep 2014

Negresa:Toate ingredentele se amesteca intr-un bol incapator,pana ce se omogenizeaza totul.Compozitia se toarna intr-o tava cu diametrul 24x24.Se coace la foc potrivit 30 de minute. Glazura :Apa si zaharul se pun la fiert pana ce da in clocot.Se adauga cacaua si margarina,si se mai lasa pe...

Gem de prune aromat cu scortisoara

In Dulceata / Gem la 3 Sep 2014

Prunele,se spala,li se scot samburi si se pun intr-un tuci cu zaharul si scortisoara.Se lasa peste noapte asa,pentru  ca prunele sa isi lase zeama.A doua zi se pune pe foc mare,iar apoi se diminueaza focul . Se fierbe cam 8 ore,sau pana cand credeti ca este destul de gros.Intre timp se...

Cozonac de casa

In Dulciuri la 30 Aug 2014

-Maiaua:Drojdia se amesteca cu praful de sare,zaharul,faina si laptele. Cand toate ingredientele s-au omogenizat,se lasa la dospit la cald. -Apoi:Laptele,zaharul,maragarina si coaja de lamaie,se pun la fiert,pana aproape sa dea in clocot.Se lasa deoparte. -Separat:Galbenusurile se...

Mini-clatite cu mere

In Dulciuri la 28 Aug 2014

Intr-un castron ,se amesteca faina cu praful de copt,se adauga laptele de soia,sarea,zaharul,merele taiate cubulete,praful de copt,zaharul,scortisoara si coaja de portocala.Se incinge uleiul intr-o tigaie teflonata,se toarna aluatul de clatite si se prajesc clatitele pe fiecare parte.Se servesc...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 3 Aug 2014

Se pun in fiecare borcan cate 5 prune ,se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se fierbe la baine-marine!

Compot asortat

In Sirop / Compot la 3 Aug 2014

Se spala caisele si nectarinele. In borcane se pun cate 2 caise si cate o nectarina.Se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului.Se fierbe la baine-marine!

Salam de biscuiţi, reţetă de baza

In Prajituri la 3 Aug 2014

Salam de biscuiţi, reţetă de baza Biscutii se rup bucatele si se pun intr-un castron.Pe foc se pune intr-o craticioara laptele,untul,esenta de rom,cacaua,zaharul,si stafidele,se lasa pana da in clocot.Se toarna peste biscuiti si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza.Se formeaza rulouri...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 29 Iul 2014

Se spala si se scot samburii prunelor, se pun intr-un tuci cu zaharul peste noapte pentru ca prunele sa fie moi si suculente. A doua zi se pun la foc si se lasa cateva ore bune pana ce se ingroasa! Trebuie sa amestecati din 15 in 15 pentru a nu se lipi. Se lasa la racit si se pune in borcane!...

Clatite

In Dulciuri la 29 Iul 2014

Se amesteca toate ingredientele pana ce se obtine o compozitie lichida,nu foarte moale dar nici foarte tare.Se pune cate un polonic de compozitie in tigaia antiaderenta. Se servesc cu dulceata! Enjoy!!!

Gogosi inelus

In Dulciuri la 12 Iul 2014

Se dizolva drojdia in lapte caldut,apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca.Se lasa la dospit 1h.Se intinde aluatul si se formeaza cercuri cu ajutorul unui pahar.La mijloc se decupeaza cu un pahar mai mic.Se mai lasa 15 min. la dospit,si se prajesc in ulei incins.Se servesc cu zahar...

Prajitura "Casuta"

In Prajituri la 4 Iul 2014

Foi:Se pun pe foc la bain-marine toate ingredientele pana ce se face o compozitie omogena,dupa care se adauga 600 gr. faina si se amesteca bine.Se ia de pe foc si se inparte coca in doua.Dintr-o parte de face doua foi albe, care se taie fierbinti in 3 parti egale pe lungime(deci vor iesi 6...

Afisate 31 - 60 din 66 retete    

Postari recente

publicat la 30.12.2021

Desert batoane de ovaz cu mere

publicat la 06.10.2021

Desert negresa de post cu gem

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]