publicat la 09.01.2022
publicat la 30.12.2021
publicat la 06.10.2021
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Desert gogosi pufoase turnate cu lingura
Într-un bol se amestecă iaurtul, oul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Peste aceste ingrediente se adaugă făina cernută, praful de sare şi praful de copt. Se amestecă bine cu un tel până când toate ingredinetele sunt omogenizate....
Desert negresa de post cu gem
Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu, zahărul, praful de sare şi pudra de cacao. Amestecăm până când ingredientele sunt...
Desert prajitura cu mere, la tigaie
Tigaia se unge cu unt şi se tapetează cu 1 lingură zahăr. Mărul se taie în felii şi cu ajutorul unui dop de plastic se scoate căsuţa cu seminţe. Feliile de măr se aşază în tigaie. Într-un bol se mixează oul cu sarea, esenţa de vanilie şi zahărul. După...
Budinca de chia cu portocale
Seminţele de chia, laptele şi mierea se pun într-un borcan. Se amestecă bine cu o lingură şi se înfiletează capacul. Borcanul se pune la frigider pentru 4 ore sau cel mai bine peste noapte. Portocala se taie în cuburi. A doua zi budinca de chia se decorează cu bucăţile...
Desert prajitura rasturnata cu prune
Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu zahăr. Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu zahărul şi cu un praf de sare până...
Desert prajitura pufoasa cu visine
Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine cu o spatulă de silicon. Compoziţia se toarnă într-o tavă cu...
Desert prajitura cu caise
Mai întâi, pregătim ingredientele. Apoi, mixăm ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm. Apoi, punem făina cernută, praful de copt și praful de sare. Omogenizăm. Într-o tavă tapetată cu hârtie...
Desert chec pufos cu cacao
Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă. Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se omogenizează uşor, cu mişcări de jos în sus. Se adaugă un praf de sare, praful de...
Desert ciocolata de casa sanatoasa
Toate ingredientele se amestecă într-un bol. După ce amestecul rezultat este omogen, se toarnă în forme de silicon. Se introduc formele la frigider pana ce ciocolata se întăreşte. (2-3 ore) Se scot din forme şi se servesc. Sunt foarte gustoase! Poftă Bună!
Desert clatite - reteta de baza
Ouăle se sparg într-un bol şi se amestecă cu praful de sare. Apoi, se adaugă apa, laptele, făina şi zahărul. Omogenizezi. Într-o tigaie antiaderentă, prăjeşti clătitele pe ambele părţi, până ce se rumenesc. Serveşti clătitele cu gem. ...
Prajitura Tavalita
Blat: Într-un bol spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, până ce se topeşte. Apoi, se adaugă uleiul şi laptele dulce, amesteci uşor. Adaugi faină şi amoniacul stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, torni compoziţia...
Tort de clatite
Clatite: Intr-un bol spargem ouale, si adaugam zaharul. Amestecam bine, apoi punem untul topit si uleiul. Treptat adaugam putin lapte, apoi putina faina, pana terminam cantitatile. Vom obtine o compozitie, mai lichida, decat cea de clatite obisnuita. Intr-o tigaie antiaderenta, adaugam un strop...
Desert prajitura "Bounty" de post
Incingem cuptorul. Tapetam o tava, cu dimensiunile de 23x23 cm, cu hartie de copt (la mine nu a mai fost nevoie de hartie de copt, deoarece tava mea e antiaderenta). O lasam deoparte. Blat : Intr-un bol incapator, punem uleiul si zaharul si le mixam bine. Adaugam apa de cocos, apoi faina...
Prajitura cu crema caramel si frisca
Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul, si mixam bine.Punem uleiul, cacaoa, faina si praful de copt cernute. Amestecam usor.In final punem esenta.Turnam aluatul intr-o tava tapetata. Coacem blatul la foc potrivit, pana cand trece testul...
Prajitura "O noapte la Venetia"
Blatul de cocos: Batem albusurile, spuma tare cu praful de sare. Adaugam treptat zaharul,si mixam bine. Punem si nuca de cocos, si in final faina cernuta. Omogenizam. Tapetam o tava cu dimensiunile de 29/30 cm (eu asa am avut),cu hartie de copt, sau ulei si faina, si turnam aluatul. Il acoperim...
Prajitura "Razuita"
Zaharul se mixeaza cu ouale, pana ce devine o crema deschisa la culoare. Adaugam uleiul si amoniacul stins. Omogenizam. Peste amestecul rezultat, punem faina (pana obtinem un aluat tare). Impartim aluatul in 2 bile egale. Tapetam o tava cu ulei si faina sau cu hartie de copt.Cu ajutorul...
Prajitura de post cu gem si nuca
Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca maruntita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartia de copt, turnam amestecul. Coacem pentru 30...
Compot de prune
Prunele, se spala bine, si se aseaza in borcane, cate 4-5. Dupa punem zahar (cam 1 lingura pentru fiecare borcan) si umplem pana la buza borcanului cu apa. Infiletam capacele bine si fierbem la baine marine borcanele, timp de 30 de minute. Lasam sa se raceasca si le punem in camara! Pofta...
Budinca de ciocolata
Intr-o craticioara, pui ciocolata taiata marunt,zaharul, cacaoa, faina de orez si cea de grau si praful de sare. Amesteci cu un tel. Adaugi laptele si omogenizezi bine. Pui pe foc amestecul si fierbi la foc mic, timp de 10 minute sau pana se ingroasa. Lasi sa se raceasca putin si torni...
Fursecuri "Nuci umplute"
Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu se lipeste de mana. Formam bilute (de 5 g ar fi ideal) , si le dam putin la frigider, pentru 10...
Fursecuri "Aura"
Cerni faina intr-un bol incapator, adaugi uleiul , ouale si omogenizezi. Apoi pui zaharul, coaja de portocala si amoniacul stins. Amesteci. Tapetezi o tava cu foaie de copt (ori faina si ulei), si formezi mici rotunduri cu ajutorul unei linguri. In mijlocul cercurilor se pune ori , o bucatica de...
Amandine
Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu...
Chec simplu, economic
Mixezi ouale, cu zaharul, pana ce zaharul se topeste, iar ouale se albesc. Adaugi laptele sau cafeaua, esenta si uleiul, continuand sa mixezi. Cerni faina direct peste compozitia lichida, impreuna cu praful de copt. Omogenizezi. Tapetezi o forma de chec, cu ulei si faina, sau cu hartie de...
Pancakes cu banane
Decojesti banana, o rupi in bucati, si o transformi intr-un piure cu ajutorul unei furculite. Peste banana pasata, adaugi faina, si omogenizezi bine. Pui si oul. Amesteci energic. Adaugi esenta de vanilie, si lasi amestecul deoparte. Intr-o tigaie antiaderenta sau pentru clatite, pui un...
Prajitura cu ness si ciocolata
Blat: Intr-un bol mare,punem faina cernuta, zaharul, cacaoa, sarea si bicarbonatul. Amestecam cu un tel pana ce combinam bine ingredientele. Apoi peste amestecul uscat punem uleiul, apa, otetul si esenta. Omogenizam pana obtinem un amestec care curge de pe spatula, fara probleme. Transferam...
Prajitura cu ovaz si nectarine
Spargem ouale intr-un bol, adagam iaurtul si zaharul si amestecam cu un tel, pana ce zaharul s-a topit complet. Adaugam in acest amestec uleiul si fulgi de ovaz. Omogenizam apoi si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Va rezulta un amestec grosut, dar care curge fara problema de pe...
Pandispan cu visine
Incepem prin a scoate samburii visinelor si lasam visinele de o parte. Separam ouale si punem galbenusul intr-un bol, iar albusul intr-un alt bol. Peste albus adaugam zaharul si batem pana obtinem o spuma tare sau pana cand raman moturii pe palete mixerului. Galbenusurile le frecam cu...
Clatite finlandeze la cuptor, fara zahar
Mai intai punem intr-un bol incapator urmatoarele ingrediente: ouale sparte, laptele, sare, zaharul green sugar si coaja de lamaie. Amestecam pana ce se omogenizeaza compozitia. Adaugam treptat faina si cu un tel, spargem toate cocoloasele. Se va obtine un amestec lichide, putin mai grosut decat...
Gogosi rulate cu branza
Intr-un castron, punem laptele, ouale, drojdia sfaramata si zaharul. Punem amestecul pe foc. Amestecam. Cand amestecul s-a incalzit, il luam de pe foc. Intr-un bol incapator, cernem faina. Formam o gaura in aluat si punem amestecul caldut si coaja de portocala. Framantam cu mana, pana cand...
Briose cu crema de ness
Intr-un castron punem toate ingredientele uscate pentru briose: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amestecam pana ce combinam toate ingredientele uscate. Facem o gaura mica in amestecul uscat si punem oul. Omogenizam. Adaugam treptat laptele si uleiul, pana ce se...